پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : تحقیقات علمی تازهای که نتیجه آن در اختیار متخصصان و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان قرار گرفته است نشان میدهد که از هر هشت بیمار مبتلا به بیماری «کووید۱۹» دست کم یک نفر علائم مشخصه این بیماری را برای طولانی مدت حفظ میکند.
این مطالعه که در لنست، یکی از معتبرترین و مشهورترین هفتهنامههای پزشکی منتشر شده علائمی را که برخی بیماران مبتلا به «کووید۱۹» به مدت طولانی در بدن خود حفظ میکنند، فهرست کرده است.
در این فهرست از علائم و عوارضی چون «درد شکمی، مشکل تنفسی و درد در ناحیه قفسه سینه، دردهای عضلانی، ناچشایی یا نابویایی (از دست دادن حس چشایی یا بویایی)، گزگز و مورمور شدن دست و پا، ناراحتی در گلو، گرگرفتگی یا سرماخوردگی، سنگینی در بازوها یا پاها و خستگی عمومی» نام برده شده است.
به اعتقاد پژوهشگرانی که این تحقیق را انجام دادهاند علائم یاد شده را میتوان «بین سه تا پنج ماه پس از ابتلا به بیماری در ۱۲.۷ درصد بیماران به کووید۱۹ نسبت داد.»
این مطالعه در هلند انجام شده است و با توجه به دامنه و روش تحقیقات مرتبط با آن، اطلاعات مهمی را برای درک بهتر خطر ابتلا به کووید طولانی مدت و علائم پایدار بیماری ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در اختیار متخصصان و بیماران قرار میدهد.
بنا به اطلاعات و دانش به روز شده فعلی، ابتلا به ویروس کرونا در برخی از بیماران با عوارض خاصی همراه است و همانطور که برخی پزشکان در ابتدا مطرح کردند، نمی توان این عوارض را صرفاً با اختلالات روان تنی مرتبط دانست.
اما مسئله اینجاست که فراوانی این اختلالات و حتی فراتر از آن، مکانیسمهای فیزیولوژیکی ناشی از آن تا حد زیادی همچنان ناشناخته باقی مانده است.
هرچند نتیجه مطالعه منتشر شده در لنست به این پرسش پاسخی کافی نمیدهد اما به دلیل بررسی فراوانی اختلالات ناشی از ابتلا به بیماری کووید و تحقیق روی تعداد زیادی از بیماران (بیش از ۴ هزار نفر از مبتلایان به «کووید۱۹») قابل اعتنا و آگاهیبخش قلمداد شده است.
دوره ابتلا به کووید در بیمارانی که پژوهشگران برای پیشبرد تحقیقات خود از آنها مدد گرفتند توسط تستهای پیسیآر یا معاینات پزشکان مشخص شد.
در نهایت پاسخهایی که این بیماران به پرسشهای محققان دادند با پاسخهای دریافت شده از گروهی از افراد که مبتلا به کووید نشده بودند مقایسه و ارزیابی شد.
دلیل این مقایسه هم این بود که ممکن است فردی علائم برشمرده شده بیماری را که در بالا به آن اشاره شد احساس کرده باشد بدون آنکه ویروس کرونا منشاء و علت آن باشد.
این تحقیق نشان داد که در واقع حدود ۹ درصد از افرادی که به بیماری «کووید ۱۹» مبتلا نشده بودند یکی از علائم یاد شده بیماری را در خود احساس کردهاند.
این نسبت اما در میان بیمارانی که پیشتر به «کووید ۱۹» مبتلا شده بودند به ۲۱.۴ درصد افزایش مییابد. بنابر این محققان به این نتیجه رسیدند که بیش از ۱۲ درصد از افرادی که به کووید مبتلا شده بودند همچنان از علائم و عوارضی از این بیماری رنج میبرند.
با این حال نتیجه این پژوهش به لحاظ عدم اندازهگیری فراوانیِ سایر علائم مرتبط با کووید طولانی، از جمله حالت افسردگی یا سردرگمی ذهنی، محدودیتهای خاصی دارد.
منبع: یورونیوز