arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۹۱۶۶
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۱ - ۱۹ تير ۱۳۹۱

پشت پرده انفجارهای تروریستی در شبکه گاز

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مهر: معاون وزیر نفت با اشاره به ثبت رکوردهای جدید در بازسازی خطوط لوله گاز آسیب دیده درباره برخی از مسائل پشت پرده انفجار تروریستی خطوط لوله انتقال گاز ایران در زمستان سال گذشته توضیحاتی ارائه کرد.

جواد اوجی در همایش نخبگان صنعت نفت درباره آخرین وضعیت توسعه صنعت گاز کشور، گفت: درحال حاضر ایران با 134 تریلیون مترمکعب دومین ذخایر گاز جهان را دارد و در 33 سال تحریم توانستیم در صنعت گاز کشور موفقیت‌های بسیاری کسب کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز افزود: 13 پالایشگاه گاز در سراسر کشور به کار پالایش گازهای تولیدی می پردازند و روزانه 540 میلیون مترمکعب گاز را پالایش می کنند.
 
معاون وزیر نفت با بیان اینکه تولید گاز شیرین و ترش کشور بین 650 تا 690 میلیون مترمکعب در روز است، اظهار داشت: انتقال گاز در سراسر کشور با 10 خط انتقال سراسری 56 اینچ، 32 هزار کیلومتر خطوط پرفشار انتقال گاز و 200 هزار کیلومتر خطوط گازرسانی شهری و روستایی انجام می گیرد.
 
این مقام مسئول با اشاره به بهره مندی 12750 روستا و 930 شهر کشور از نعمت گاز طبیعی، تصریح کرد: تمامی نیروگاههای کشور، و بی شاز 40 هزار واحد صنعتی به شبکه گاز متصل شده اند و این وضعیت صنعت گاز ایران پس  از 33 سال تحریم است.
 
وی با بیان اینکه توان فنی و مهندسی انتقال گاز ایران بسیار بالا است، بیان کرد: زمستان سال گذشته سرمای شدیدی در کشور وجود داشت به طوری‌که 25 استان کشور دمای زیر صفر را تجربه کردند و در این شرایط، 6 صبح روز 22 بهمن در اقدامی 3 خط لوله سراسری گاز کشور که کار گازرسانی به استانها تهران، قزوین، کردستان و همدان را بر عهده داشتند، منفجر شد.
 
به گفته اوجی، با انفجار این خطوط لوله گاز می خواستند گازرسانی به استانهای سردسیر مرکز ایران را با بحران مواجه کنند اما متخصصان انتقل گاز ایران در کمتر از 24 ساعت موفق به تعمیر این خطوط شدند.
 
معاون وزیر نفت با بیان اینکه در ساعات اولیه حادثه برای بازدید در منظقه حاضر شدیم، تاکید کرد: در حالی که در گودال شعله های آتش ناشی از انفجار روشن بود، متخصصان کار تعمیر را آغاز کردند که به دلیل خطرات بسیار این کار، مرکز HSE برای آغاز کار تعمیر در زمان روشن بودن شعله های آتش هشدار داده بود.
 
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی گاز با اعلام اینکه ایران عملیات تعمیرات بازسازی خط لوله گاز آسیب دیده ترکیه را در مدت 24 ساعت انجام می دهد، تصریح کرد: این در حالی است که ترکیه همین خط لوله گاز در مدت 10 تا 20 روز تعمیر می کند.
 
معاون وزیر نفت با اشاره به خودکفایی و توان بالای فنی و عملیاتی شرکت گاز در تعمیر خطوط لوله گاز آسیب دیده، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ایران رکورد بازسازی یک خط لوله گاز آسیب دیده را شکسته است.
نظرات بینندگان