arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۹۷۰۶۵
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۲۰ - ۰۹ مهر ۱۴۰۱

انتخابات برزیل؛ نیمار و کشیش پرنفوذ در کنار نامزد راست‌گرا

رئیس جمهوری مورد مناقشه برزیل در رقابت‌های انتخاباتی از حمایت نیمار، ستاره فوتبال و یک کشیش پرطرفدار برخوردار بود. دو رئیس جمهوری کنونی و قبلی برزیل رقیبان اصلی و نمایندگان راست‌گرایان افراطی و چپ‌گرایان هستند. برآورد می‌شود در انتخابات دوره قبل بیش از ۷۰ درصد پیروان کلیسای انجیلی به بولسونارو رای داده‌اند. باورمندان این کلیسا به سرعت در حال رشد هستند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دویچه وله: رئیس جمهوری مورد مناقشه برزیل در رقابت‌های انتخاباتی از حمایت نیمار، ستاره فوتبال و یک کشیش پرطرفدار برخوردار بود. دو رئیس جمهوری کنونی و قبلی برزیل رقیبان اصلی و نمایندگان راست‌گرایان افراطی و چپ‌گرایان هستند.

شهروندان دارنده حق رای برزیل برای روز یک‌شنبه دوم اکتبر (۱۰ مهرماه) به پای صندوق‌های رای فراخوانده شده‌اند تا ریاست جمهوری چهار سال آینده را انتخاب کنند.

ژائیر بولسونارو، رئیس جمهوری راست‌گرای کنونی برزیل و لولا داسیلوا، رئیس جمهوری پیشین که از سوی چپ‌گرایان حمایت می‌شود دو رقیب اصلی انتخابات هستند که مناظره تلویزیونی روز جمعه آنها بسیار پرتنش و جنجال‌برانگیز بود.

سیلاس مالافایا، رهبر بزرگ‌ترین کلیسای انجیلی برزیل از پرنفوذترین حامیان رئیس جمهوری افراطی کنونی به شمار می‌رود و در سال ۲۰۱۸ هم پشتیبان بولسونارو بود.

نقش پیروان کلیسای انجیلی در انتخابات برزیل

برآورد می‌شود در انتخابات دوره قبل بیش از ۷۰ درصد پیروان کلیسای انجیلی به بولسونارو رای داده‌اند. باورمندان این کلیسا به سرعت در حال رشد هستند و گمان می‌رود طی یک دهه آینده از جامعه مسیحیان کاتولیک برزیل پیشی بگیرند.

مالافایا در بسیاری از همایش‌های انتخاباتی راست‌گرایان دوشادوش بولسونارو در صحنه حاضر شد و با حرارت به برنامه‌های چپ‌گرایان، از جمله حمایت از قانونی شدن سقط جنین و ازدواج همجنس‌گرایان تاخت.

این کشیش پرنفوذ کلیسای انجیلی، برنامه‌های چپ‌گرایان را متاثر از "فرهنگ مارکسیستی" عنوان کرده که به ادعای او "افکار عمومی، شبکه‌های اجتماعی و همه چیز" را کنترل می‌کند و از دیکتاتوری بدتر است.

کلیسای انجیلی برزیل به رهبری مالافایا حدود ۱۵۰ معبد و پرستشگاه در سراسر کشور دارد، مالک یک موسسه انتشاراتی و یک فرستنده تلویزیونی است و شمار پیروان آن ۱۲ میلیون نفر برآورد می‌شود.

سیلاس مالافایا در یکی از تازه‌ترین موعظه‌های خود رئیس جمهوری کنونی برزیل را کنار خود داشت و خطاب به پیروانش گفت: «در تاریخ برزیل هرگز رئیس جمهوری نداشته‌ایم که مانند بولسونارو به خلق مسیحی، کلیسای عیسی مسیح و خدا احترام بگذارد.»

در برزیل که زمانی بزرگترین کشور کاتولیک جهان محسوب می‌شد اکنون نزدیک به ۷۰ میلیون نفر پیرو کلیساهای مختلف انجیلی هستند و حدود یک سوم کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.

بر پایه آخرین نظرسنجی‌ها، در انتخابات روز یک‌شنبه اکثریت پیروان کلیسای انجیلی به نامزد مورد حمایت راست‌گرایان افراطی و پوپولیست رای خواهند داد.

با این حال سیاست‌های دولت راست‌گرای برزیل در سال‌های اخیر، از جمله سهل‌انگاری در مقابله با پاندمی کرونا با انتقادهای زیادی روبرو شده و بارها ده‌ها هزار نفر علیه بولسونارو تظاهرات کردهو خواهان کنار رفتن او شده‌اند.

پشتیبانی جنجالی نیمار از بولسونارو

بولسونارو یک حامی دیگر با میلیون‌ها طرفدار در سراسر جهان نیز دارد؛ نیمار ستاره برزیلی تیم پاری سن ژرمن فرانسه که به خاطر ویدئویی که در حمایت از رئیس جمهوری راست‌گرای کنونی منتشر کرده با انتقادهای زیادی روبرو شده است.

نیمار که خود یک مسیحی معتقد است و سال ۲۰۱۸ هم به بولسونارو رای داد، با انتشار ویدئویی در فضای مجازی به حمایت آشکار از نامزد راست‌گرایان افراطی در انتخابات روز یک‌شنبه پرداخت.

بولسونارو ضمن بازنشر این ویدئو در حساب کاربری خود در توئیتر از ستاره تیم ملی فوتبال برزیل قدردانی کرد.

نگرانی از پیامد شکست احتمالی بولسونارو

نیمار در توئیتر ۵۸ میلیون و در شبکه اجتماعی اینستاگرام حدود ۱۸۰ میلیون دنبال‌کننده دارد. حمایت آشکار نیمار از راست‌گرایان افراطی با انتقادهای فراوانی روبرو شده و او در پاسخ، حمله منتقدان را اقدامی ضد دموکراتیک توصیف کرد.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

با وجود این گونه حمایت‌ها، لولا داسیلوا در برخی نظرسنجی‌ها جلوتر از رقیب راست‌گرای خود قرار دارد. ظاهرا همین مسئله باعث شده که بولسونارو و حامیانش پیشاپیش مدعی شوند که شکست احتمالی او فقط می‌تواند حاصل تقلب در انتخابات باشد.

رئیس جمهوری افراطی کنونی برزیل از هفته‌ها پیش چنین سخنانی را مطرح کرده و به همین دلیل در مورد واکنش حامیانش به شکست احتمالی او نگرانی‌های جدی وجود دارد.

برخی ناظران احتمال می‌دهند شکست بولسونارو در انتخابات می‌تواند پیامدهایی نظیر حمله حامیان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا به ساختمان کنگره (کاپیتول) داشته باشد. بولسونارو زمانی گفته بود فقط خدا می‌تواند او را از منصب ریاست جمهوری خلع کند.

نظرات بینندگان