پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فارس: وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه افزایش توانمندی مربیان پرورشی در حال انجام است، گفت: جامعه باید بداند کاشت در سرزمین آموزش و پرورش، کاشت انسان است و قطعاً یکی دو روزه جواب نمیدهد، برای تحول لازم است به یکدیگر کمک کنیم.
یوسف نوری در سفر به مازندران در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه در رابطه با سند تحول بنیادین کارها در حال انجام است، اظهار کرد: در مرحله نخست بحث احیای تربیت معلم بهمعنای دانشگاه ماموریتگرا است.
وی افزود: البته زحماتی در رابطه با دانشگاه فرهنگیان کشیده شده اما از نظر ما دانشگاه ماموریتگرا که باید باشد، نبود اما در حال حاضر همکاران در حال انجام کارها هستند.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: البته در این راستا به نتایج خوبی رسیدیم و کارها شروع شده بهویژه جذب نیرو هیأتهای علمی و بحث تغییر محتوا و ارزشیابی معلمان در مراکز تربیت معلم که در حال انجام است.
نوری با بیان اینکه سند تحول بنیادین وفاق ملی را میطلبد، گفت: یکی از مهارتهای پایه که مربیان ما باید داشته باشند تفکر نقادی یا نقد کردن منطقی است؛ این مهارت پایه همانند دیگر مهارتهای پایه شاید کمتر در آموزش و پرورش مورد توجه قرار گرفته است و یکی از دلایلش این است که معلم را برای انتقال این مهارتها به خوبی آماده نکردهایم.
وی با اشاره به اینکه بعضاً دانشآموختگان ما به همه مهارتهای پایه مجهز نیستند و مثلاً نمیتوانند کار تیمی انجام دهند یا مهارت ارتباط با همدیگر را ندارند، گفت: یک علت این است که شاید دانش را منتقل کردهایم، اما این دانش با آن مهارتی که باید در فرد نگرش ایجاد کند، عجین نشده است.
وزیر آموزش و پرورش با اعلام اینکه موضوع بعدی بحث کتابهای درسی است، بیان کرد: باتوجه به فرمایش مقام معظم رهبری در یک فاصله زمانی چند ساله است که کتابها را مبتنی بر سند تحول بنیادین تدوین و متون اضافه را حذف کنیم و علم نافع در آنها با افزایش متون کاربردی و همچنین آیندهپژوهانه جایگزین شود.
نوری با اشاره به احیای امور تربیتی، اظهار کرد: باتوجه به تاکیدات مقام معظم رهبری ۱۵ یا ۲۰ روزی است که کارها در دستور کار قرار گرفته و الگوی اولیه کار درآمده بخشی از آن نیروی انسانی است که انشاءالله تامین خواهد شد.
وی با بیان اینکه در ارتباط با امور تربیتی مجوزهای لازم را پیگیری کردیم و رئیسجمهور هم دستور فرمودند، خاطرنشان کرد: بحث دیگر اردوهای دانشآموزی و سفرهای تربیتی است که باید به سفرهای هدفمند تربیتی تبدیل شوند و رئیسجمهور تاکید داشتند برای هر دانشآموز دو روز سفر خارج از استان و ۴ روز سفر روزانه داشته باشیم که کار خوبی است که بخشی از کار به درون مدرسه برمیگردد و باید به سرانجام برسد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه افزایش توانمندی مربیان پرورشی در حال انجام است، یادآور شد: جامعه باید بداند کاشت در سرزمین آموزش و پرورش، کاشت انسان است و قطعاً یکی دو روزه جواب نمیدهد، برای تحول لازم است به یکدیگر کمک کنیم.