پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : فایزر روز جمعه اعلام کرد که مقامات بهداشتی ایالات متحده برای شیوه درمانی تازه این شرکت علیه بیماری میگرن مجوز صادر کردهاند.
این شرکت داروسازی آمریکایی که از نخستین تولید کنندگان واکسن کرونا در جهان به شمار میرود ویژگی خاص لحاظ شده در شیوه درمانی تازه خود برای مقابله با بیماری میگرن را استفاده از نوعی اسپری بینی عنوان کرده است.
بدین ترتیب، محصول یاد شده که قرار است به زودی تحت نام «زاوزپرت» Zavzpret توسط غولداروسازی ایالات متحده به بازار عرضه شود برای درمان دردهای شدید ناشی از بیماری میگرن در بزرگسالان تایید مقامات و کارشناسان بهداشتی سازمان غذا و داروی آمریکا را دریافت کرده است.
فایزر در بیانیهای یادآور شده است که نتایج آزمایشهای بالینی گسترده مرتبط با تحقیقات پیش از توسعه این شیوه درمانی و در نهایت ساخت اسپری بینی تسکین دهنده دردهای شدید میگرن ماه گذشته در نشریه علمی لنست منتشر شده است.
بنا به آنچه شرکت فایزر بر آن تاکید دارد این دارو اثرات تسکینی بسیار بیشتری نسبت به یک دارونما از خود نشان داد؛ به نحوی که گاه به سرعت پانزده دقیقه پس از نخستین دُز مصرف اثربخشی آن آشکار شد.
در بیانیه شرکت فایزر به نقل از کاتلین مولین از کارشناسان موسسه نورولوژی و درمان سردرد «نیوانگلند» آمده است: «یکی از مهمترین ویژگیهای یک گزینه درمانی حاد، سرعت عمل آن است.»
وی میافزاید: «زاوزپرت» به عنوان یک اسپری بینی با قابلیت جذب سریع، یک گزینه درمانی جایگزین برای کسانی است که نیاز به تسکین فوری دارند و به دلیل مواجه شدن با حالت تهوع یا تشدید علائم استفراغ نمی توانند داروهای خوراکی مصرف کنند.
میگرن از جمله بیماریهایی است که علائم حاد آن می تواند تأثیر منفی قابل توجهی بر زندگی روزمره داشته باشد؛ این بیماری اغلب علاوه بر سردرد، با اختلالات بینایی یا عدم تحمل نور نیز همراه است.
فرانسپرس در گزارشی از zavegepant به عنوان مولکول و ماده موثر استفاده شده در فنآوری تولید اسپری ضد میگرنِ «زاوزپرت» یاد کرده است.
غول آمریکایی فعال در زمینه داروسازی پیشتر شرکت بایوهیون را که از تولید کنندگان اصلی zavegepan و دیگر داروهای درمانی میگرن و سردردهای مزمن به شمار میرفت به مبلغ ۱۰ میلیارد دلار خریداری کرده بود.
شرکت فایزر اعلام کرده است که اسپری ضد میگرن «زاوزپرت» از ماه ژوئیه سال جاری میلادی در داروخانههای ایالات متحده در دسترس عموم خواهد بود.
منبع: یورونیوز