دوشنبه ۰۸ خرداد ۱۴۰۲
۸ ذی القعده ۱۴۴۴
- Monday 29 May 2023
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / تونلِ افتخار برنتفورد برای سامان قدوس

ویدیو / تونلِ افتخار برنتفورد برای سامان قدوس

ویدیو / اشرف مروان؛ ابرجاسوسی که داماد جمال عبدالناصر بود / قسمت دوم

ویدیو / اشرف مروان؛ ابرجاسوسی که داماد جمال عبدالناصر بود / قسمت دوم

تماشا کنید: رویابافی دولت! / آیا با این شرایط اقتصادی، برنامه هفتم توسعه قابل تحقق است؟

تماشا کنید: رویابافی دولت! / آیا با این شرایط اقتصادی، برنامه هفتم توسعه قابل تحقق است؟

ویدیو / فرار ناتمام دو خرس قهوه‌ای بازیگوش از پارک طبیعت قزوین / بچه خرس‌ها با صدای فیلمبردار، ترسیدند و به قفس برگشتند

ویدیو / فرار ناتمام دو خرس قهوه‌ای بازیگوش از پارک طبیعت قزوین / بچه خرس‌ها با صدای فیلمبردار، ترسیدند و به قفس برگشتند

ویدیو / تجمع گسترده هواداران اردوغان در مقابل کاخ ریاست‌جمهوری ترکیه

ویدیو / تجمع گسترده هواداران اردوغان در مقابل کاخ ریاست‌جمهوری ترکیه

ویدیو / هجوم مردم ترکیه برای جشن پیروزی اردوغان  به کاخ ریاست جمهوری

ویدیو / هجوم مردم ترکیه برای جشن پیروزی اردوغان به کاخ ریاست جمهوری

کد خبر: ۷۲۲۱۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۵ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۱
صفحه نخست >> سیاست
پ

در مجلس بررسی شد؛ غلظت ریزگردها در ایران هزار برابر استاندارد جهانی!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی چگونگی مهار ریزگردها و گردوغبار از رئیس سازمان محیط زیست خواستند تا برای حل این مشکل که زندگی مردم را دچار اختلال کرده است و سلامت مردم حدود 20 استان کشور را تهدید می کند تدابیر جدی بیندیشد.

در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس، نمایندگان موضوع وضعیت ریزگردها و مهار گردوغبار را با حضور محمد جواد محمدی زاده رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مورد بررسی قرار دادند.

محمدی زاده بخشی از گزارش خود را در این باره به صورت محرمانه و پیش از آغاز جلسه علنی مجلس بیان کرد ، ادامه گزارش وی به جلسه علنی مجلس موکول شد و چند تن از نمایندگان پیش از سخنان وی درباره وضعیت و مشکلات بوجود آمده ناشی از گردوغبار سخنانی را مطرح کرند.

علیمحمد احمدی نماینده دهلران در سخنانی اظهار داشت: متاسفانه چندسال است که غبار عربی یا ریزگردها 20 استان کشور را تحت تاثیر قرار داده است و عمق آن از جنوب شرق تا شمال غرب گسترده تر و آثار زیانبار آن مشهودتر شده است.

وی گفت: اگرچه آقای محمدی زاده منشاء این گردوغبار را صرفا کشور عراق دانستند، اما بحث گرمایش زمین و زبانه های طوفان خورشیدی از جمله عواملی هستند که در تشدید زیرگردها تاثیرگذارند، این پدیده مخرب آثار بهداشتی، اقتصادی و زیست محیطی زیادی برجای گذاشته است که باید از گسترش آثار آن جلوگیری شود.

احمدی به لغو پروازها در 20 فرودگاه کشور اشاره کرد و گفت: در زمان گسترش ریزگردها شاهد تعطیلی ادارات و مراکز آموزشی و همچنین مهاجرت های گسترده هستیم که مردم ناچار به ترک دیار و کاشانه خود شده اند. همچنین گسترش بیماری های قلبی - عروقی و تنفسی و آلرژیک را در بین گروه های آسیب پذیر مشاهده می کنیم.

نماینده دهلران گفت: تخریب جنگل ها و گسترش خشکسالی بطور مستقیم و غیر مستقیم بر منابع تجدیدپذیر و تجدید ناپذیر تاثیرگذاشته است و متاسفانه آنچه برای پیشگیری از این بلایای طبیعی باید صورت گیرد بسیار کند و ناچیز است.

وی ادامه داد: مالچ پاشی یا بارور کردن ابرها از جمله راهکارهایی است که توصیه می شود و انتظار داریم با بهره گیری از دانشگاه ها و افراد دلسوز به شکل عملیاتی بند ب ماده 193 قانون برنامه پنجم توسعه اجرایی شود و کارگروهی از دستگاه های درگیر با این موضوع تشکیل شده و به سرعت برای حل این بلای طبیعی چاره اندیشی شود.

احمدی خاطرنشان کرد: در شهرهای مرزی و جنوبی بسیاری از مردم زندگی عادی و روزمره خود را از دست داده اند و این موضوع باعث از بین رفتن کسب و کار مردم شده است اما متاسفانه عملا هیچ اقدامی را شاهد نیستیم که از این بلایی که بر سر مردم فرود آمده است، پیشگیری کند.

وی از جمله اقدامات برای حل این مشکل را احیاء تالاب ها خواند و گفت: وضعیت تالاب ها به عنوان یک منشاء درونی در کنار عوامل بیرونی موجب گسترش این مشکل شده است، اقدامات باید پیشگیرانه و سلامت محور باشد و مراکز بهداشتی به صورت جدی این موضوع را پیگیری کنند.

در ادامه این جلسه، سید شریف حسینی نماینده اهواز نیز طی سخنانی در این خصوص، گفت: 36 درصد دشت های کشور به دلیل بیلان منفی، منطقه ممنوعه بحرانی اعلام شده است. همچنین بیش از 80 درصد کشور در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد. تخریب و آلوده سازی تالاب های کشور از جمله تالاب های شادگان و تخریب تالاب گاوخونی، انتقال بی رویه آب از سرچشمه های کارون و کرخه، خشک شدن دریاچه ارومیه از مواردی است که وضعیت فعلی را رقم زده است.

وی ادامه داد: 10 سال است که از سال 1380 مهمان ناخوانده ای در برخی از مناطق ما میزبان شده و ما جز مصاحبه، حرف و گزارش هیچ کاری نکرده ایم، یک کار خیلی بزرگ انجام داده ایم و آن این بود که نام گردوغبار را به ریزگرد تبدیل کردیم.

حسینی خاطر نشان کرد: در واقع مشکلات اصلی در بخش بهداشت، اقتصاد و معیشت مردم را شاهد هستیم. مردم استانهای آذربایجان غربی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، فارس، کردستان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان و همدان شاهد این پدیده و معضل هستند. 90 درصد منشاء این پدیده در خارج از کشور است اما هماهنگی و تعاملات می تواند راهکاری برای حل مشکل باشد.

وی ادامه داد: در سال 1388، ما با متوسط حدود 43 روز گردوغبار در سال را به عنوان بیشترین گردوغبار را در کشور شاهد بودیم. در روزهای گردوغبار در سال 87، بالاترین به کرمانشاه با 107 روز گردوغبار تعلق دارد و در سال 88 این آمار با 102 روز به استان خوزستان تعلق دارد. بیشترین غلظت گردوغبار در بوشهر با 9 هزار و 900 میکروگرم که حداکثر مجاز گردوغبار 150 میکروگرم است این وضعیت نامناسب است. میانگین غلظت گردوغبار در استان خوزستان در 3 سال گذشته حدود 7567 میکروگرم در متر مکعب بوده است. اثرات این وضعیت لغو سفرهای هوایی است.

نماینده اهواز در مجلس گفت: اعتراضات مردم، اثرات سوء روانی بر مسافران از جمله دیگر مشکلات است. در استان خوزستان 640 پرواز لغو شده است. همچنین شاهد تعطیلی مدارس و افت تحصیلی در استانهایی که در معرض گردوغبار هستند هستیم. چه کسی می خواهد جوابگوی جوانان و محصلان باشد که فقط شعار آینده سازی به آنها می دهیم؟ ما شاهد کاهش اشتغال و سرمایه گذاری هستیم. چه کسی حاضر است با 30 درصد آورده در استان خوزستان سرمایه گذاری کند؟ در حالیکه سرمایه گذاران آورده شان در استان تهران باید 10 درصد باشد.

وی ادامه داد: شاهد مصرف آب، برق و سوخت هستیم همچنین هزینه های نگهداشت تاسیسات صنعتی و کارخانجات را شاهدیم. در بخش سلامت خسارت جدی وجود دارد. 5 هزار نوع باکتری در گردوغبارها جداسازی شده است و 20 تا 40 درصد مراجعات به بیمارستانها در روزهای گردوغبار افزایش می یابد. غلظت عناصر سنگین موجود در روزهای گردوغبار 3.2 برابر افزایش می یابد. سالانه 19 هزار بیمار بر اثر گردوغبار به تعداد بیماران اضافه می شود که 5 هزار نفر آن در استان خوزستان هستند.

حسینی خاطر نشان کرد: از جمله راهکارهایی که پیشنهاد می شود تامین اعتبار برای خرید دستگاه های تسویه خانگی و بیمارستانها و مراکز آموزشی است. همچنین تخصیص اعتبار و در نظر گرفتن امتیازات شغلی ویژه برای کارمندان، کارگران و متخصصان است.

وی افزایش سهمیه سوخت، توزیع شیر رایگان و کمک های اولیه بهداشت در مدارس، لحاظ ردیف بودجه در میان مدت، تنظیم سند چشم انداز مقابله با خشکسالی و قرار گرفتن کلیه محصولات کشاورزی تحت پوشش بیمه را از دیگر راهکارهای پیشنهاد شده خواند.

عضو هیات رئیسه مجلس خاطر نشان کرد: در سال 1387، مصوب شد که 200 هزار هکتار در استان خوزستان مانچ پاشی شود اما پس از گذشت 4 سال صرفا 50 هزار هکتار مانچ پاشی شده است اگر اینچنین قرار باشد مشکلات حل شود فکر می کنم 50 سال لازم است تا این مشکل حل شود خواهشم این است که به این مشکل مردم توجه ویژه شود.

بر اساس این گزارش محمدرضا تابش رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس نیز طی سخنانی اظهار داشت: محیط زیست در شکل گیری هر یک از ما و جامعه نقش تعیین کننده ای دارد و ظرفیت مناطق مختلف محدود است و ما نمی توانیم از منابع استفاده بی رویه داشته باشیم.

وی ادامه داد: رشد و نمو انسان به طور طبیعی در شرایط نبود محرک های زیست محیطی صورت نمی گیرد امروز آن چیزی که در زندگی روزمره با آن سروکار داریم و باید مورد توجه دولتمردان قرار گیرد دو راه بهره گیری از طبیعت است یکی آنکه ما بدون توجه به واقعیات اساسی محیط زیست عمل کنیم. مثل اتفاقاتی که در 30 سال گذشته افتاده است. ما توفیقات زیادی داشتیم اما موانع بسیار زیادی نیز با آنها روبرو شدیم که امروز آثار آن را در پدیده گرد وغبار می بینیم. راه دوم توجه به حل مشکلات زیست محیطی با محوریت انسان و با شالوده علمی صحیح است.

تابش گفت: پدیده گرد وغبار از 4 دهه گذشته در مناطق وسیعی از جهان بوجود آمده است که از آن به نام کمربند گردوغبار جهانی یاد می شود. در ایران بروز پدیده خشکسالی و برخی اقدامات تخریبی زیست محیطی و عوامل خارجی باعث بوجود آمدن پدیده گردوغبار در سال 1385 شده است که در سالهای اخیر شاهد تشدید آن بوده ایم.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس خاطر نشان کرد: شدت غلظت گردوغبار گاهی 1000 برابر استاندارد می شود و زندگی را بر بخشی از مردم مخصوصا استان خوزستان تیره و تار کرده است. عدم تصمیم گیری و مدیریت صحیح، فشار به طبیعت خارج از توان و ظرفیت آن و مدیریت چند دهه گذشته باعث بروز این پدیده شده است و گردوغبار پدیده ای است که چند دهه طول کشیده تا امروز با آن مواجه شده ایم.

وی در خصوص دلایل بروز گردوغبار نیز گفت: در حوزه دریاچه ارومیه تا کنون 37 سد زده شده است که 12 سد در حال احداث است و 40 سد نیز در حال مطالعه است یعنی در حوزه آبریز دریاچه ما 90 سد در حال مطالعه و احداث داریم معلوم است که این حوزه آبریز، آبی که باید به دریاچه بریزد با وجود این سدها محدود شده است و این بلا امروز بر سر دریاچه ارومیه آمده است ما 24 هزار و 700 رودخانه غیر مجاز در حوزه آبریز دریاچه ارومیه داریم که بیش از یک میلیارد و 400 میلیون متر مکعب آب از سفره های زیرزمینی برداشت می کنیم این پدیده ای نیست که امروز اتفاق افتاده باشد بلکه در طی 2 - 3 دهه گذشته اتفاق افتاده و ما به آن بی توجهی کرده ایم.

نماینده اردکان د مجلس ادامه داد: منشاء داخلی گرد وغبار بروز پدیده خشکسالی در چند سال گذشته است، همچنین عدم تامین حقابه های زیست محیطی تالاب ها، تغییر کاربری غیر اصولی اراضی کشاورزی، تغییر اقلیم و اختلاف دما، رهاسازی اراضی کشاورزی به دلیل خشکسالی از جمله منشاء داخلی بروز این پدیده است .

به گفته تابش بروز پدیده خشکسالی در کشورهای همسایه، عدم مدیریت صحیح آب در اراضی این کشورها و عمده کانون های گردوغبار که از تالاب های خشک شده است جزو عوامل داخلی و خارجی محسوب می شود.

وی گفت: امکانات و اختیارات کشور در دست دولت است و مسئولیت اصلی و اولیه در بروز این پدیده متوجه دولت است، مجلس و نمایندگان در فراهم کردن بستر قانونی عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست و سایر اجزای مرتبط دولت و تامین و تقویت اعتبارات برای اجرای طرح ها و پروژه های زیست محیطی نقش بسیار تاثیرگذاری دارند که همواره حمایت های خود را داشته اند.

تابش تاکید کرد: همه اعتبارات ما از طبیعت تامین می شود چرا ما اعتبار کافی برای صیانت از طبیعت اختصاص نداده ایم وزارتخانه های مختلف باید عملکرد خوبی داشته باشند، مطالعات ارزیابی زیست محیطی برای اجرای طرح ها باید الزامی شود و مورد توجه قرار گیرد. اگر مطالعه زیست محیطی مورد توجه قرار گرفته بود در دریاچه ارومیه سد روی سد ساخته نمی شد.

وی ساختار دیپلماسی قوی و فعال برای اجرای پروتکل های منعقد شده بین کشورهای همسایه و تشویق آنها به عمل الزامات بین المللی که متعهد شده اند شد.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: همچنین بکارگیری تکنولوژی ها برای مقابله با ریزگردها باید مطابق استانداردهای فنی روز باشد و اطمینان داشته باشیم که آثار سوء برای سلامتی انسان ندارد.


منبع: خبرگزاری مهر
لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
سرنوشت مادر بابک خرمدین چه شد؟

سرنوشت مادر بابک خرمدین چه شد؟

بریده شدن گلوی نوجوان ۱۶ ساله عمدی بود یا بر اثر تصادف؟

بریده شدن گلوی نوجوان ۱۶ ساله عمدی بود یا بر اثر تصادف؟

سرقت‌های سریالی باند «دو انگشتی» در ایستگاه آخر

سرقت‌های سریالی باند «دو انگشتی» در ایستگاه آخر

تتلو عاشق اجرا زنده در برج میلاد بود/ اگر جای او بودید، درباره بخش‌های دردناک زندگی‌تان صراحت به خرج می‌دادید یا پنهان کاری می‌کردید؟

تتلو عاشق اجرا زنده در برج میلاد بود/ اگر جای او بودید، درباره بخش‌های دردناک زندگی‌تان صراحت به خرج می‌دادید یا پنهان کاری می‌کردید؟

خانم مجری از آگهی بازرگانی تلویزیون سر درآورد!

خانم مجری از آگهی بازرگانی تلویزیون سر درآورد!

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۵
0
3
پاسخ
الآن خوبه.تا چند وقت دیگه ریز نمک های دریاچه ارومیه رو باید تنفس کنیم.چرا فقط شعار میدید.بخدا با جلسه گذاشتن گره ای باز نمیشه.شعارمون شده آینده در جایی که اینده همین الانه.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۶
0
3
پاسخ
ای کاش مسولین کمی به فکر مردم خوزستان باشند تا قبل از این مسله ریزگردها :مردم استان هنوز در حال پرداخت هزینه به جا مانده از جنگ بودند و حالا مردم باز هم باید هزینه زیادی بابت بیماری و ابعاد بد ریزگردها ان بپردازند .ظاهرا" حکومت این استان را فقط بخاطر نفت و گاز میخواهد و حاظر نیست اندکی برای این مردم هزینه کند حتی امروز با این وضعیت بد حاظر به تعطیلی ادارات نبود و بیماران قلبی مجبور بودند که سر کار خود حاظر شوند.اقایان گرمای کشنده این استان کم نیست که باری به ان افزوده شده .
نظرات بینندگان
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: مراسم استقبال رسمی رئیس جمهور ایران از پادشاه عمان

تصاویر: مراسم استقبال رسمی رئیس جمهور ایران از پادشاه عمان

۲/۴
تصاویر: روز آفریقا

تصاویر: روز آفریقا

۳/۴
تصاویر: دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه

تصاویر: دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه

۴/۴
تصاویر: برگزاری مسابقه آفرود چلنج کاپ امدادی کشور در رشت

تصاویر: برگزاری مسابقه آفرود چلنج کاپ امدادی کشور در رشت

ببینید!

ویدیو / اردوغان از سرخوشی آواز خواند

ویدیو / جشن پیروزی طرفداران اردوغان

ویدیو / دو مردی که انقلاب سودان را منحرف کردند

ویدیو / حمله اراذل و اوباش به دانش آموز اهوازی

ویدیو / حمله طالبان به پاسگاه مرزی ایران

ویدیو / افزایش فعالیت رسانه‌ای ضد ایران از سوی حامیان طالبان

ویدیو / تهدیدات یک مقام پیشین طالبان: اگر بزرگان طالبان اجازه دهند، به‌زودی ایران را فتح می‌کنیم

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

اولین واکنش احمد مسعود به درگیری طالبان با ایران

ساعت میرسلیم دوباره سوژه شد

تولید ۷ خودرو در ایران خودرو متوقف شد

تصاویر: عروسی بختیاری

تصاویر: مراسم استقبال رسمی رئیس جمهور ایران از پادشاه عمان

مسکو: خطر تنش جدی در مرز ایران و افغانستان را محتمل نمی‌دانیم

قیمت طلا و سکه، امروز ۷ خرداد ۱۴۰۲

دبیر سابقه ستاد امر به معروف: لایحه عفاف و حجاب، لایحه ترکمن چای فرهنگی است / نهادهای فرهنگی ما در حال عقب نشینی هستند / حجاب را به کشف حجاب، برهنگی و نیمه برهنگی و لباس بدن نما تعریف کرده اند

روایتی از چگونگی شهادت ۵ مرزبان در سراوان/ نماینده مجلس: تروریست‌ها برجک را تخریب کردند / یک ساعت درگیر بودند / تروریست‌ها از مرزبانان خواسته بودند که تسلیم شوند، اما مرزبانان شهادت را بر تسلیم شدن ترجیح دادند / مشخص است که سرویس‌های بیگانه آن سوی مرز با گروهک تروریستی ارتباط تنگاتنگ داشتند

اطلاعیه مرزبانی سیستان و بلوچستان: مرزبانان‌هنگ مرزی زابل با افراد مسلح ناشناس که قصد ورود به خاک ایران را داشتند، در نقطه صفر مرزی درگیر شدند / مرزبانان با برتری آتش سنگین و تحمیل تلفات، خسارات جدی را به آنان وارد کردند

ویدیو / رونمایی از نخستین قطار هوایی با خط مغناطیسی معلق در چین

نگاهی به سوابق دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی / علی اکبر احمدیان، از دندانپزشکی تا ریاست مرکز راهبردی سپاه

کارمند هندی برای نجات موبایل آب مخزن سد را خالی کرد

ویدیو / حمله طالبان به پاسگاه مرزی ایران

ویدیو / سردار سلامی: سپاه هرگز ماهیت خود را از دست نمی‌دهد / ارتش نوین جمهوری اسلامی ایران محصول جنگ است / نمی‌توان بدون یک اراده و فکر قوی پیروز شد

ویدیو / اولین تصاویر از درگیری طالبان با مرزبانان ایرانی در مرز

روایتی از چگونگی شهادت ۵ مرزبان در سراوان/ نماینده مجلس: تروریست‌ها برجک را تخریب کردند / یک ساعت درگیر بودند / تروریست‌ها از مرزبانان خواسته بودند که تسلیم شوند، اما مرزبانان شهادت را بر تسلیم شدن ترجیح دادند / مشخص است که سرویس‌های بیگانه آن سوی مرز با گروهک تروریستی ارتباط تنگاتنگ داشتند

اطلاعیه مرزبانی سیستان و بلوچستان: مرزبانان‌هنگ مرزی زابل با افراد مسلح ناشناس که قصد ورود به خاک ایران را داشتند، در نقطه صفر مرزی درگیر شدند / مرزبانان با برتری آتش سنگین و تحمیل تلفات، خسارات جدی را به آنان وارد کردند

قیمت مصوب ۱۷ خودروی مونتاژی اعلام شد / فیدیلیتی ۷۲۸ میلیون، تیگو ۸ یک میلیارد و ۴۸۳ میلیون

آغاز پرداخت مستمری اردیبهشت‌ماه بازنشستگان / اعمال افزایش حقوق‌ها و واریز مابه‌التفاوت فروردین

اظهارات نگران‌کننده مسئولان سپاهان درباره وضعیت سلامتی آرات حسینی: این بچه گناه دارد؛ او با فشار تمرینات پدرش صفحات رشدش بسته شده / هنگام تمرین سینه‌اش را می‌گیرد / پدر آرات به پسرش نگاه بیزینسی دارد

ویدیو / رونمایی از نخستین قطار هوایی با خط مغناطیسی معلق در چین

نگاهی به سوابق دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی / علی اکبر احمدیان، از دندانپزشکی تا ریاست مرکز راهبردی سپاه

انتشار فیش حقوقی ۱۰۶ میلیونی کارمند شهرداری تهران

دایی مهسا امینی: مهسا کاملاً سالم بود؛ بیماری قلبی مادرزادی او دروغ مطلق است

ویدیو / واکنش امیر قطر به برد ایران مقابل ولز

ویدیو / آزار و اذیت شیطانی دختر دانشجو توسط این ۵ آدم‌ربا

ساعت و تاریخ بازی ایران - آمریکا

ویدیویی که پلیس از مهسا امینی منتشر کرد

۱۲ حقیقت شگفت انگیز درباره قوم باستانی آزتک که ثابت می کند جلوتر از زمان خود بودند

بازگشت ملوانان ایرانی از جهنم یک کشور آفریقایی بعد از ۱۰ سال: غذا‎ فقط روزی یک وعده ذرت کوبیده بود و یک تُشک برای خوابیدن۶ مرد

ویدیوی کامل حادثه حمله به حرم شاهچراغ در ۴ آبان ۱۴۰۱ (۱۸+)

خواندنی ها
دانشمندان با ساخت یک ژاکت پیشرفته، به ربات‌ها حس لامسه می‌دهند

دانشمندان با ساخت یک ژاکت پیشرفته، به ربات‌ها حس لامسه می‌دهند

مردان سلبریتی که بیشترین تعداد فرزند را دارند؛ از رابرت دنیرو تا ادی مورفی و مل گیبسون

مردان سلبریتی که بیشترین تعداد فرزند را دارند؛ از رابرت دنیرو تا ادی مورفی و مل گیبسون

توهمات دردسرساز ChatGPT؛ یک وکیل به‌خاطر استناد به دروغ‌های هوش مصنوعی به دادگاه می‌رود

توهمات دردسرساز ChatGPT؛ یک وکیل به‌خاطر استناد به دروغ‌های هوش مصنوعی به دادگاه می‌رود

مدیرعامل سابق گوگل: هوش مصنوعی می‌تواند بسیاری از مردم را با خطر آسیب یا مرگ مواجه کند

مدیرعامل سابق گوگل: هوش مصنوعی می‌تواند بسیاری از مردم را با خطر آسیب یا مرگ مواجه کند

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

اولین جلسه دادگاه الهه محمدی برگزار شد / وکیل محمدی: جلسه دادگاه به خاطر دفاعیات موکلم به شکل مثبتی پیش رفت

حسین علایی: بعد از عملیات بیت‌المقدس ما در مسیری قرار گرفتیم که نتوانستیم جنگ را تمام کنیم/ فقط آقای هاشمی رفسنجانی به فکر پایان دادن به جنگ بود؛ همه می‌گفتند بریم جلو ببینیم چه می‌شود

شلیک ۱۲ تیر به سمت رئیس شبکه بهداشت و درمان بشاگرد / ۲ نفر دستگیر شدند

اختلال در سایت بلیت فروشی فینال جام حذفی

انتشار ویدئوی خواستگاری در حافظیه شیراز؛ دو مدیر مجموعه بازداشت و مدیرکل میراث فرهنگی استان از حضور در محیط اداری منع شد

وزیر ارشاد: امروز با همگرایی ایجاد شده در ساختار حکمرانی، دوره طلایی انقلاب فرارسیده

سايت رياست جمهورى به وضعيت عادى بازگشت

ویدیو / تونلِ افتخار برنتفورد برای سامان قدوس

ریاست‌جمهوری ترکیه دیدار اسد- اردوغان را منتفی ندانست

اولین جلسه دادگاه الهه محمدی برگزار شد / وکیل محمدی: جلسه دادگاه به خاطر دفاعیات موکلم به شکل مثبتی پیش رفت

حسین علایی: بعد از عملیات بیت‌المقدس ما در مسیری قرار گرفتیم که نتوانستیم جنگ را تمام کنیم/ فقط آقای هاشمی رفسنجانی به فکر پایان دادن به جنگ بود؛ همه می‌گفتند بریم جلو ببینیم چه می‌شود

وزیر ارشاد: امروز با همگرایی ایجاد شده در ساختار حکمرانی، دوره طلایی انقلاب فرارسیده

نماینده مجلس: پایه لایحه حجاب، «می‌گیریم، می‌بندیم، جریمه می‌کنیم» است / با این رویکرد، بعید است اتفاق خاصی بیفتد / رئیسی نظرات علم‌الهدی را در لایحه مدنظر قرار دهد، بعد آن را به مجلس بفرستد

دستور رئیسی برای بررسی اصلاح قیمت تضمینی گندم /سرپرست وزارت کشاورزی: اعتبارات تخصیص یافته به خرید تضمینی گندم حتی  از نرخ فعلی آن هم کمتر  است

سایت ریاست جمهوری از دسترس خارج شد

وزیر ارتباطات: به پلتفرم های جهانی مانند «آمازون» و «ای بی» نیاز نداریم

صدور رأی پرونده عامل زیرگرفتن یک روحانی در خیابان مرزداران تهران / شاکی اعلام گذشت کرد / متهم از جنبه عمومی جرم به ۸ ماه حبس تعزیری، ۴۰ ضربه شلاق تعزیری و ۲ سال محرومیت از رانندگی محکوم شد

اینفوگرافیک / امروز ۸ خرداد ۱۴۰۲ قیمت ها چقدر است؟

همتی: ایران در ماه آوریل به خاطر تداوم تحریم‌ها فقط ۱۴ درصدِ سرانه ماهانه عراق درآمد نفتی کسب کرد / نتیجه این اتفاق، کسری بودجه، تورم، رشد قیمت ارز و کاهش قدرت خرید مردم است

مسکو: خطر تنش جدی در مرز ایران و افغانستان را محتمل نمی‌دانیم

قیمت طلا و سکه، امروز ۸ خرداد ۱۴۰۲

پیشنهاد ۲ برابر شدن وام خرید مسکن روی میز شورای پول و اعتبار

برنامه هفتم توسعه در دولت تصویب شد

فارس: بازنگری‌ در لایحه حجاب آغاز شده

سخنگوی صنف جایگاه‌داران: تغییر قیمت بنزین و سهمیه‌بندی جدید صحت ندارد / بیش از یک‌سال است که سهمیه آزاد ۱۵۰ لیتر است

ادعای مشاور رئیس دفتر زلنسکی: تهران به متحد کلیدی مسکو در جنگ تبدیل شده؛ عمداً روسیه را با تسلیحاتی برای حمله به شهرها تجهیز می‌کند

قیمت دلار در مرکز مبادلات، امروز ۸ خرداد ۱۴۰۲

بیانیه پایانی سفر سلطان عمان به ایران؛ دو طرف ضمن تبادل نظر درباره برخی موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی، از ادامه رایزنی‌های سیاسی میان دو کشور استقبال کردند

آمار تکان دهنده رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: مهاجرت ۱۰ هزار پزشک متخصص و فوق تخصص در ۲ سال گذشته

دفاع نخست‌وزیر بلژیک از تبادل زندانی با ایران

امام جمعه سمنان: اینکه افرادی برای تماشای آسمان شب به کویر بروند اما اتفاقات دیگری رخ دهد، پذیرفتنی نیست

تصمیم مهم و غیرمنتظره کمیته داوران؛ قضاوت دربی با هفت داور

‏‌مرکز پژوهش‌های مجلس: ‌مستاجران⁩ کمتر از حداقل کالری مورد نیاز یک انسان زنده غذا مصرف می‌کنند

رئیسی: روابط ایران و عمان از مرحله تجاری به مرحله سرمایه‌گذاری ارتقا یافته‌است / هیثم بن طارق: هنوز تا سطح مطلوب روابط فاصله داریم

قلیچداروغلو: این ناعادلانه‌ترین انتخابات در سال‌های اخیر بود؛ به مبارزه برای دموکراسی ادامه دهید

سخنگوی قلیچداراوغلو: دولت و مردم ترکیه آرامش خود را حفظ کنند

سپیده رشنو به دادسرای اوین احضار شد

همسر برناکی (ورزشکار): خودکشی همسرم را تایید می کنم/ او دچار فشار روحی ناشی از کار شده بود

الهام علی اف: ایست بازرسی مرزی در لاچین درس عبرت برای ارمنی‌های قره باغ است / آنها فکر می‌کنند در آینده کسی آنها را نجات می دهد؛ چه کسی قرار است بعد از آنکه ما همه این زمین‌ را فتح کردیم علیه ما و برای ارمنی‌ها بجنگد؟

آرشیو
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۷۲۲۱۵
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۵ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۱
صفحه نخست >> سیاست
پ

در مجلس بررسی شد؛ غلظت ریزگردها در ایران هزار برابر استاندارد جهانی!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی چگونگی مهار ریزگردها و گردوغبار از رئیس سازمان محیط زیست خواستند تا برای حل این مشکل که زندگی مردم را دچار اختلال کرده است و سلامت مردم حدود 20 استان کشور را تهدید می کند تدابیر جدی بیندیشد.

در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس، نمایندگان موضوع وضعیت ریزگردها و مهار گردوغبار را با حضور محمد جواد محمدی زاده رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مورد بررسی قرار دادند.

محمدی زاده بخشی از گزارش خود را در این باره به صورت محرمانه و پیش از آغاز جلسه علنی مجلس بیان کرد ، ادامه گزارش وی به جلسه علنی مجلس موکول شد و چند تن از نمایندگان پیش از سخنان وی درباره وضعیت و مشکلات بوجود آمده ناشی از گردوغبار سخنانی را مطرح کرند.

علیمحمد احمدی نماینده دهلران در سخنانی اظهار داشت: متاسفانه چندسال است که غبار عربی یا ریزگردها 20 استان کشور را تحت تاثیر قرار داده است و عمق آن از جنوب شرق تا شمال غرب گسترده تر و آثار زیانبار آن مشهودتر شده است.

وی گفت: اگرچه آقای محمدی زاده منشاء این گردوغبار را صرفا کشور عراق دانستند، اما بحث گرمایش زمین و زبانه های طوفان خورشیدی از جمله عواملی هستند که در تشدید زیرگردها تاثیرگذارند، این پدیده مخرب آثار بهداشتی، اقتصادی و زیست محیطی زیادی برجای گذاشته است که باید از گسترش آثار آن جلوگیری شود.

احمدی به لغو پروازها در 20 فرودگاه کشور اشاره کرد و گفت: در زمان گسترش ریزگردها شاهد تعطیلی ادارات و مراکز آموزشی و همچنین مهاجرت های گسترده هستیم که مردم ناچار به ترک دیار و کاشانه خود شده اند. همچنین گسترش بیماری های قلبی - عروقی و تنفسی و آلرژیک را در بین گروه های آسیب پذیر مشاهده می کنیم.

نماینده دهلران گفت: تخریب جنگل ها و گسترش خشکسالی بطور مستقیم و غیر مستقیم بر منابع تجدیدپذیر و تجدید ناپذیر تاثیرگذاشته است و متاسفانه آنچه برای پیشگیری از این بلایای طبیعی باید صورت گیرد بسیار کند و ناچیز است.

وی ادامه داد: مالچ پاشی یا بارور کردن ابرها از جمله راهکارهایی است که توصیه می شود و انتظار داریم با بهره گیری از دانشگاه ها و افراد دلسوز به شکل عملیاتی بند ب ماده 193 قانون برنامه پنجم توسعه اجرایی شود و کارگروهی از دستگاه های درگیر با این موضوع تشکیل شده و به سرعت برای حل این بلای طبیعی چاره اندیشی شود.

احمدی خاطرنشان کرد: در شهرهای مرزی و جنوبی بسیاری از مردم زندگی عادی و روزمره خود را از دست داده اند و این موضوع باعث از بین رفتن کسب و کار مردم شده است اما متاسفانه عملا هیچ اقدامی را شاهد نیستیم که از این بلایی که بر سر مردم فرود آمده است، پیشگیری کند.

وی از جمله اقدامات برای حل این مشکل را احیاء تالاب ها خواند و گفت: وضعیت تالاب ها به عنوان یک منشاء درونی در کنار عوامل بیرونی موجب گسترش این مشکل شده است، اقدامات باید پیشگیرانه و سلامت محور باشد و مراکز بهداشتی به صورت جدی این موضوع را پیگیری کنند.

در ادامه این جلسه، سید شریف حسینی نماینده اهواز نیز طی سخنانی در این خصوص، گفت: 36 درصد دشت های کشور به دلیل بیلان منفی، منطقه ممنوعه بحرانی اعلام شده است. همچنین بیش از 80 درصد کشور در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد. تخریب و آلوده سازی تالاب های کشور از جمله تالاب های شادگان و تخریب تالاب گاوخونی، انتقال بی رویه آب از سرچشمه های کارون و کرخه، خشک شدن دریاچه ارومیه از مواردی است که وضعیت فعلی را رقم زده است.

وی ادامه داد: 10 سال است که از سال 1380 مهمان ناخوانده ای در برخی از مناطق ما میزبان شده و ما جز مصاحبه، حرف و گزارش هیچ کاری نکرده ایم، یک کار خیلی بزرگ انجام داده ایم و آن این بود که نام گردوغبار را به ریزگرد تبدیل کردیم.

حسینی خاطر نشان کرد: در واقع مشکلات اصلی در بخش بهداشت، اقتصاد و معیشت مردم را شاهد هستیم. مردم استانهای آذربایجان غربی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، فارس، کردستان، کرمانشاه، کهکیلویه و بویراحمد، لرستان و همدان شاهد این پدیده و معضل هستند. 90 درصد منشاء این پدیده در خارج از کشور است اما هماهنگی و تعاملات می تواند راهکاری برای حل مشکل باشد.

وی ادامه داد: در سال 1388، ما با متوسط حدود 43 روز گردوغبار در سال را به عنوان بیشترین گردوغبار را در کشور شاهد بودیم. در روزهای گردوغبار در سال 87، بالاترین به کرمانشاه با 107 روز گردوغبار تعلق دارد و در سال 88 این آمار با 102 روز به استان خوزستان تعلق دارد. بیشترین غلظت گردوغبار در بوشهر با 9 هزار و 900 میکروگرم که حداکثر مجاز گردوغبار 150 میکروگرم است این وضعیت نامناسب است. میانگین غلظت گردوغبار در استان خوزستان در 3 سال گذشته حدود 7567 میکروگرم در متر مکعب بوده است. اثرات این وضعیت لغو سفرهای هوایی است.

نماینده اهواز در مجلس گفت: اعتراضات مردم، اثرات سوء روانی بر مسافران از جمله دیگر مشکلات است. در استان خوزستان 640 پرواز لغو شده است. همچنین شاهد تعطیلی مدارس و افت تحصیلی در استانهایی که در معرض گردوغبار هستند هستیم. چه کسی می خواهد جوابگوی جوانان و محصلان باشد که فقط شعار آینده سازی به آنها می دهیم؟ ما شاهد کاهش اشتغال و سرمایه گذاری هستیم. چه کسی حاضر است با 30 درصد آورده در استان خوزستان سرمایه گذاری کند؟ در حالیکه سرمایه گذاران آورده شان در استان تهران باید 10 درصد باشد.

وی ادامه داد: شاهد مصرف آب، برق و سوخت هستیم همچنین هزینه های نگهداشت تاسیسات صنعتی و کارخانجات را شاهدیم. در بخش سلامت خسارت جدی وجود دارد. 5 هزار نوع باکتری در گردوغبارها جداسازی شده است و 20 تا 40 درصد مراجعات به بیمارستانها در روزهای گردوغبار افزایش می یابد. غلظت عناصر سنگین موجود در روزهای گردوغبار 3.2 برابر افزایش می یابد. سالانه 19 هزار بیمار بر اثر گردوغبار به تعداد بیماران اضافه می شود که 5 هزار نفر آن در استان خوزستان هستند.

حسینی خاطر نشان کرد: از جمله راهکارهایی که پیشنهاد می شود تامین اعتبار برای خرید دستگاه های تسویه خانگی و بیمارستانها و مراکز آموزشی است. همچنین تخصیص اعتبار و در نظر گرفتن امتیازات شغلی ویژه برای کارمندان، کارگران و متخصصان است.

وی افزایش سهمیه سوخت، توزیع شیر رایگان و کمک های اولیه بهداشت در مدارس، لحاظ ردیف بودجه در میان مدت، تنظیم سند چشم انداز مقابله با خشکسالی و قرار گرفتن کلیه محصولات کشاورزی تحت پوشش بیمه را از دیگر راهکارهای پیشنهاد شده خواند.

عضو هیات رئیسه مجلس خاطر نشان کرد: در سال 1387، مصوب شد که 200 هزار هکتار در استان خوزستان مانچ پاشی شود اما پس از گذشت 4 سال صرفا 50 هزار هکتار مانچ پاشی شده است اگر اینچنین قرار باشد مشکلات حل شود فکر می کنم 50 سال لازم است تا این مشکل حل شود خواهشم این است که به این مشکل مردم توجه ویژه شود.

بر اساس این گزارش محمدرضا تابش رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس نیز طی سخنانی اظهار داشت: محیط زیست در شکل گیری هر یک از ما و جامعه نقش تعیین کننده ای دارد و ظرفیت مناطق مختلف محدود است و ما نمی توانیم از منابع استفاده بی رویه داشته باشیم.

وی ادامه داد: رشد و نمو انسان به طور طبیعی در شرایط نبود محرک های زیست محیطی صورت نمی گیرد امروز آن چیزی که در زندگی روزمره با آن سروکار داریم و باید مورد توجه دولتمردان قرار گیرد دو راه بهره گیری از طبیعت است یکی آنکه ما بدون توجه به واقعیات اساسی محیط زیست عمل کنیم. مثل اتفاقاتی که در 30 سال گذشته افتاده است. ما توفیقات زیادی داشتیم اما موانع بسیار زیادی نیز با آنها روبرو شدیم که امروز آثار آن را در پدیده گرد وغبار می بینیم. راه دوم توجه به حل مشکلات زیست محیطی با محوریت انسان و با شالوده علمی صحیح است.

تابش گفت: پدیده گرد وغبار از 4 دهه گذشته در مناطق وسیعی از جهان بوجود آمده است که از آن به نام کمربند گردوغبار جهانی یاد می شود. در ایران بروز پدیده خشکسالی و برخی اقدامات تخریبی زیست محیطی و عوامل خارجی باعث بوجود آمدن پدیده گردوغبار در سال 1385 شده است که در سالهای اخیر شاهد تشدید آن بوده ایم.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس خاطر نشان کرد: شدت غلظت گردوغبار گاهی 1000 برابر استاندارد می شود و زندگی را بر بخشی از مردم مخصوصا استان خوزستان تیره و تار کرده است. عدم تصمیم گیری و مدیریت صحیح، فشار به طبیعت خارج از توان و ظرفیت آن و مدیریت چند دهه گذشته باعث بروز این پدیده شده است و گردوغبار پدیده ای است که چند دهه طول کشیده تا امروز با آن مواجه شده ایم.

وی در خصوص دلایل بروز گردوغبار نیز گفت: در حوزه دریاچه ارومیه تا کنون 37 سد زده شده است که 12 سد در حال احداث است و 40 سد نیز در حال مطالعه است یعنی در حوزه آبریز دریاچه ما 90 سد در حال مطالعه و احداث داریم معلوم است که این حوزه آبریز، آبی که باید به دریاچه بریزد با وجود این سدها محدود شده است و این بلا امروز بر سر دریاچه ارومیه آمده است ما 24 هزار و 700 رودخانه غیر مجاز در حوزه آبریز دریاچه ارومیه داریم که بیش از یک میلیارد و 400 میلیون متر مکعب آب از سفره های زیرزمینی برداشت می کنیم این پدیده ای نیست که امروز اتفاق افتاده باشد بلکه در طی 2 - 3 دهه گذشته اتفاق افتاده و ما به آن بی توجهی کرده ایم.

نماینده اردکان د مجلس ادامه داد: منشاء داخلی گرد وغبار بروز پدیده خشکسالی در چند سال گذشته است، همچنین عدم تامین حقابه های زیست محیطی تالاب ها، تغییر کاربری غیر اصولی اراضی کشاورزی، تغییر اقلیم و اختلاف دما، رهاسازی اراضی کشاورزی به دلیل خشکسالی از جمله منشاء داخلی بروز این پدیده است .

به گفته تابش بروز پدیده خشکسالی در کشورهای همسایه، عدم مدیریت صحیح آب در اراضی این کشورها و عمده کانون های گردوغبار که از تالاب های خشک شده است جزو عوامل داخلی و خارجی محسوب می شود.

وی گفت: امکانات و اختیارات کشور در دست دولت است و مسئولیت اصلی و اولیه در بروز این پدیده متوجه دولت است، مجلس و نمایندگان در فراهم کردن بستر قانونی عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست و سایر اجزای مرتبط دولت و تامین و تقویت اعتبارات برای اجرای طرح ها و پروژه های زیست محیطی نقش بسیار تاثیرگذاری دارند که همواره حمایت های خود را داشته اند.

تابش تاکید کرد: همه اعتبارات ما از طبیعت تامین می شود چرا ما اعتبار کافی برای صیانت از طبیعت اختصاص نداده ایم وزارتخانه های مختلف باید عملکرد خوبی داشته باشند، مطالعات ارزیابی زیست محیطی برای اجرای طرح ها باید الزامی شود و مورد توجه قرار گیرد. اگر مطالعه زیست محیطی مورد توجه قرار گرفته بود در دریاچه ارومیه سد روی سد ساخته نمی شد.

وی ساختار دیپلماسی قوی و فعال برای اجرای پروتکل های منعقد شده بین کشورهای همسایه و تشویق آنها به عمل الزامات بین المللی که متعهد شده اند شد.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: همچنین بکارگیری تکنولوژی ها برای مقابله با ریزگردها باید مطابق استانداردهای فنی روز باشد و اطمینان داشته باشیم که آثار سوء برای سلامتی انسان ندارد.


منبع: خبرگزاری مهر
ارسال به تلگرام
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"