arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۲۴۳۳
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۱ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۱

آيا طرح بانک مرکزي اروپا براي حل بحران منطقه يورو عملي مي شود؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
واحد مرکزی خبر: خبرگزاری رویترز در تحلیلی به قلم پل تیلور از پاریس نوشت: منطقه یورو به آرامی در حال حرکت به سوی طرحی جدید برای حل بحران بدهی این منطقه براساس یک سیاست لبه پرتگاه است که همه نقش آفرینان اصلی در آن حضور دارند اما همه آنها منتظرند دیگری گام اول را بردارد.

پیشنهاد مناسب هفته گذشته بانک مرکزی اروپا برای خرید اوراق قرضه به منظور کاهش هزینه های استقراضی اسپانیا و ایتالیا تازه ترین موضوع بحث در این بازی است.

هر یک از نقش آفرینان عمده این بازی -- بانک مرکزی اروپا، کشورهای تحت فشار، آلمان که مامور اصلی خرید این اوراق در اتحادیه اروپاست و دولت هایی که پیشتر طرح نجات مالی دریافت کرده اند -- در تلاشند تا ابتدا طرف های دیگر دست به کار شوند و فشار این هزینه را تحمل کنند.

یک سیاست لبه پرتگاه نیز میان بانک مرکزی اروپا و سرمایه گذاران بازار اوراق قرضه وجود دارد که به سبب بی اعتمادی به توانمندی سیاست گذاران در حل بحران موجود، این منطقه هفده عضوی را تا آستانه نابسامانی پیش برده اند.

ماریو دراگی رئیس بانک مرکزی اروپا که به دنبال بازداشتن بورس بازها از شرط بندی درباره یورو است اعلام کرد اتحادیه پولی اروپا «غیرقابل فسخ» است.

انتظار می رود اوضاع در بازارهای مالی و شاید خیابان های آتن و مادرید قبل از اتخاذ تصمیمی تعیین کننده در اواخر سپتامبر بدتر شود.

اسپانیا و ایتالیا امیدوار بودند بانک مرکزی اروپا بدون وادار کردن این دو کشور به تحمل برچسبی سیاسی مبنی بر دریافت یک طرح نجات مالی، اقدامی را در حمایت از این دو کشور به انجام رساند.

اما بانک مرکزی اروپا که تنها نهاد فدرالی قادر به مداخله گسترده و سریع در امور مالی است تنها درصورتی وارد عمل می شود که اسپانیا ابتدا درخواست کمک بدهد و شرایط سیاست سختگیرانه و نظارتی را بپذیرد و همچنین دولت های منطقه یورو با فعال سازی بودجه نجات مالی شان سهم خود را بپردازند.

یکی از سیاستگذاران بلندپایه منطقه یورو که به دلیل حساسیت موضوع خواست نامش فاش نشود گفت:« به نظر می رسید اسپانیایی ها تصور می کردند می توانند بدون تحمل شرایطی سخت امتیازی را از بانک مرکزی اروپا بگیرند اما این امر هرگز محقق نمی شود.»

ماریانو راخوی نخست وزیر اسپانیا هم اکنون باب درخواست کمک را گشوده و اعلام کرده است به محض اطلاع از آمادگی بانک مرکزی اروپا و شرایط این بانک تصمیمی را می گیرد که به نفع مردم اسپانیا باشد.

ایتالیا که با کوهی عظیم از بدهی اما موقعیت بودجه ای بهتر، پس اندازهای داخلی قوی تر و بانک های مستحکم تر رو به روست امیدوار است به محض مداخله بانک مرکزی اروپا برای حمایت از اسپانیا و بدون اینکه مجبور شود درخواست طرح نجات مالی دهد هزنیه های استقراضی اش کاهش یابد.

آلمان که بزرگترین سهامدار در صندوق نجات مالی منطقه یورو است به گونه ای رفتار می کند تا دیگر کشورها وظایف خود را انجام دهند و فشار مالی بیشتری بر این کشور وارد نشود.

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نمی خواهد در سال انتخاباتی این کشور برای درخواست طرح نجات مالی بیشتر به پارلمان برود.

از این رو مرکل و ولفگانگ شوئبله وزیر دارایی آلمان به تعطیلات رفتند تا از فشار آمریکا و صندوق بین المللی پول برای انجام اقدامی سریع در حمایت از اسپانیا و ایتالیا بکاهند.

اگر دادگاه قانون اساسی آلمان تا دوازدهم سپتامبر به صندوق نجات مالی دائمی منطقه یورو چراغ سبز نشان ندهد رهبران اتحادیه اروپا نمی توانند اقدام زیادی را به انجام رسانند.

دولت هلند نیز علاقه ای به مشارکت در یک طرح نجات مالی جدید قبل از برگزاری انتخابات سراسری هلند که قرار است دوازدهم سپتامبر برگزار شود ندارد.

در همین حال یونان که ماه آینده پس اندازش تمام می شود امیدوار است وام دهندگان بین المللی به سبب نگرانی از پیامدهای خروج این کشور از منطقه یورو به یونان زمان بیشتری را برای اجرای طرح نجات مالی دوم بدهند و میزان بیشتری از بدهی های این کشور را ببخشند.

ایرلند نیز که در سال دو هزار و ده کمک مالی دریافت کرد به منظور کاهش هزینه های تسویه حساب بانک های آشفته خود به دنبال دریافت امتیازهایی مشابه امتیازهایی است که به یونان یا اسپانیا داده می شود.

اطلاعیه محتاطانه ماریو دراگی درباره خرید احتمالی اوراق قرضه نباید باعث تعجب سرمایه گذاران می شد اما بازارها به سبب نگرانی از نبود یک اقدام فوری واکنش نشان دادند.
نظرات بینندگان