arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۲۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۵ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۱

"ادعا‌هایی در مورد پناهندگی اسد به تهران بی‌اساس است"

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جواد کریمی قدوسی معتقد است در صورت سقوط نظام سیاسی کنونی سوریه هیچ قدرت منسجمی در این کشور نمی‌تواند جایگزین نظام فعلی شود.

نماینده مشهد و عضو کمیسیون امنیت ملی  و سیاست خارجی مجلس در خصوص ادعای یک روزنامه کویتی درباره سناریوی جمهوری اسلامی در صورت سقوط بشار ‌اسد و اینکه آیا ممکن است ایران در صورت سقوط نظام سوریه به اسد پناهندگی سیاسی بدهد، گفت: این اتفاقات نمی‌افتد و اگر نظام کنونی سوریه سقوط کند به سرعت صلاح‌‌‌ها و امکانات بین مردم پخش می‌شود و مصیبت بزرگی که مخالفین سوریه به آن فکر نمی‌کنند برای آنها در منطقه به وجود می‌آید .

وی با اشاره به برخی تحلیل‌ها درباره شباهت سوریه با لیبی گفت: سوریه کشوری است با 20 میلیون جمعیت و تنوع قومی و مذهبی و پراکندگی است و شرایطی ندارد که مخالفان این رژیم بتوانند آن را مدیریت کنند و با لیبی که حداکثر 5 یا 6 میلیون جمعیت دارد تفاوت‌های عمده‌ای دارد و قطعاً عمیق‌تر شدن بحران در این کشور برای نظام سلطه پرهزینه خواهد بود.

وی در پاسخ به این پرسش خبر‌آنلاین که چه پیش‌بینی درباره سرنوشت نظام کنونی سوریه دارید گفت: آنچه که تاکنون به دست آمده نشان می‌دهد نظام سیاسی این کشور بر اوضاع مسلط است و مساله حلب هم در حال نتیجه رسیدن است. اضافه بر اینکه گروه‌های مردمی هم اخیراً برای دفاع از موجودیت نظام سیاسی این کشور به صحنه آمده‌اند و اگر حمله خارجی از طرف ترکیه یا اردن به سوریه انجام شود همین نیرو‌ها هم می‌توانند با آن مقابله کنند.

کریمی درباره تحولات اخیر و فراری شدن نخست‌وزیر سوریه هم گفت: این اتفاقات بعد از یک سال و اندی از بحران سوریه می‌افتد و در این مدت ارتش و مردم این کشور وظیفه خود را برای حفظ و صیانت از سوریه انجام دادند و هیچگونه پناهندگی از طریق سفرا و مجموعه‌های مرتبط با آنها نداشتیم بنابراین در این بحران تاکنون خوب عمل شده و جدا شدن چند تن از مقامات سوریه بیشتر جنبه روانی دارد.

وی که می‌گفت حقوق ارتش آزاد سوریه که توسط شورشیان اداره می شود 5 برابر حقوق نظامیان سوری است، اظهار داشت: همه تلاش‌های مخالفان برای این است که نیرو‌های نظامی این کشور را از سیستم کنونی این کشور جدا کنند تا از این طریق بتوانند بر شرایط روانی مسئولان این کشور تاثیر بگذارند ولی جدا شدن چند تن از مقامات این کشور قطعاً تاثیر‌گذار نیست.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه تحولات کنونی سوریه را در جهت آرمان فلسطین می‌بینید یا منافع رژیم صهیونیستی گفت: تحولات سوریه منشاء خارجی دارد و طراحان این بحران هدف اصلی و راهبرد خود را بالا بردن ضریب امنیت رژیم صهیونیستی قرار دادند زیرا بزرگ‌ترین تحدید برای این رژیم جبهه مقاومت است که در راس آن سوریه است. بنابراین آنها به این جمع‌بندی رسیدند که اگر رژیم کنونی سوریه از هم بپاشد دیگر حلقه‌ها مثل حزب‌الله و حماس هم از پای در می‌آیند و به عمق استراتژیک جبهه مقاومت هم ضربه وارد می‌شود.

نماینده مشهد همچنین درباره اصرار رئیس‌جمهور بر استفاده از لفظ بیداری انسانی و عملکرد وزارت خارجه در این زمینه، گفت: وزارت خارجه در این مدت تلاش‌هایی را انجام داده ولی ما معتقد هستیم این اقدامات به نسبت عمق حوادث و عظمت رخداد‌های منطقه «ناچیز و غیر قابل قبول، است» و در حال حاضر تحرک ویژه‌ای از شخص وزیر امور خارجه نمی‌بینیم.

وی درباره اینکه مشخصاً منظورش از تحرک دیپلماتیک چه اقدامی در وزارت خارجه است، تصریح کرد: مذاکرات هوشمند، موضع‌گیری‌های حکیمانه و از موضع عزت و تحرکات دیپلماتیک اثر‌گذار از جمله اقداماتی هست که خلع آن در رفتار وزارت خارجه احساس می‌شود.



منبع: خبر آنلاین
نظرات بینندگان