کد خبر: ۷۲۶۶۷
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۰ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۱

جمع‌آوري 2 هزار میليارد تومـان اسكنـاس توسط بانك مركزي

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پس از اعلام بانك مركزي مبني بر برنامه كاهش سه ميلياردي اسكناس، جديدترين آمارهاي اين بانك نشان مي‌دهد كه اين سياست وارد مرحله اجرايي شده است.

ميزان اسكناس و مسكوك در دست اشخاص از 22.5 هزار ميليارد تومان در سال 89 به 20.1 هزار ميليارد تومان در آذر ماه سال 90 كاهش يافت.

اين كاهش در حالي بوده كه تا پيش از اين طي دهه اخير هرگز ميزان اسكناس و مسكوك در دست مردم روند نزولي نداشته است.

بر اين اساس ميزان اسكناس و مسكوك در دست مردم در سال 81 بيش از 3.4 هزار ميليارد تومان، در سال 82 بيش از 3.8 هزار ميليارد تومان، در سال 83 بيش از 4.4 هزار ميليارد، در سال 84 بيش از پنج هزار ميليارد تومان، در سال 85 بيش از 6.1 هزار ميليارد تومان، در سال 86 بيش از 7.9 هزار ميليارد تومان، در سال 87 بيش از 15.7 هزار ميليارد تومان و در سال 88 بيش از 19.2 هزار ميليارد تومان بوده است.

علاوه بر اين، كاهش اسكناس و مسكوك در دست مردم در شرايطي بوده كه ميزان نقدينگي كشور طي سال 89 تا آذر ماه سال 90 از 294 هزار ميليارد تومان به 325 هزار ميليارد تومان افزايش يافته است.

از سوي ديگر مراجعه به آمارهاي اسكناس و مسكوك نزد بانك‌ها نشان مي‌‌دهد كه اين ميزان برخلاف ميزان اسكناس‌هاي در دست مردم روندي صعودي داشته است.
بر اين اساس در فصل نخست سال 90 ميزان اسكناس و مسكوك نزد بانك‌ها در حالي به 8.3 هزار ميليارد تومان رسيده كه اين رقم در پايان سال 89 بيش از 6.1 هزار ميليارد تومان و در سال88 نيز 3.8 هزار ميليارد تومان بود.
به نظر مي‌رسد كاهش 2.4 هزار ميليارد توماني ميزان اسكناس و مسكوك در دست مردم طي سه فصل نخست سال 90 با افزايش 2.2 هزار ميليارد توماني ميزان اسكناس و مسكوك نزد بانك‌ها طي يك فصل نخست سال 90 بي‌ارتباط نبوده است.
نظرات بینندگان