arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۲۷۰۲۴
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۱۶ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲

پروژه خالص‌سازی در صداوسیما / هدف: تحمیل سعید جلیلی یا پرویز فتاح به عنوان معاون اول

اظهارات اخیر معاون اول رییس جمهور و هشدار او در مورد خطر از دست دادن نسل جوان، با واکنش عجیب صداوسیما مواجه شد. صداوسیما تلاش کرد این اظهارات را به گونه ای پوشش دهد که گویی گوینده این اظهارات صرفا سخنانی شعارگونه را مطرح می کند توجهی به مسئولیت اجرایی خود و اینکه خودش مسئول اجرای این موضوعات است، ندارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه اینترنتی فراز: محمد مخبر معاون اول رییس جمهور در نخستین رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت با بیان اینکه با خطر از دست‌دادن نسل جوان روبه‌رو هستیم گفته بود: نباید از مسکن، معیشت و مسائل رفاهی در امر فرزندآوری غافل شد و این توقع که خانواده‌های ایرانی بدون توجه به این مسائل به فرزندآوری ترغیب شوند نادرست است. در این زمینه امکانات و ظرفیت‌های قانونی لازم وجود دارد. باید قانون جوانی جمعیت و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری که بعضاً بر زمین مانده است هر چه سریعتر اجرایی شود.

این اظهارات اما در برنامه مورد اشاره در صداوسیما مورد تمسخر قرار گرفت. مجری برنامه مذکور با لحنی تمسخرآمیز موضوع را به اشاره چند سال قبل رهبری ربط داد و گفت که مخاطب این بایدها خود معاون اول رییس جمهور است.

پای جلیلی برادر در میان است؟

اکنون سوال این است که در صداوسیمایی که به طور کلی از دولت ابراهیم رئیسی حمایت می کند، چرا باید ناگهان، معاون اول همین دولت این چنین مورد تمسخر قرار گیرد؟ پاسخ احتمالا در مسئولیت فعلی وحید جلیلی برادر سعید جلیلی نهفته است. وحید جلیلی از آذرماه سال 1400 قائم مقام رئیس صداوسیما در امور فرهنگی و دبیر ستاد تحول رسانه ملی شده است؛ سمتی که بسیاری معتقدند او را به نوعی همه کاره صداوسیما کرده و اختیارات فعلی او بسیار گسترده است. 

حال چرا وحید جلیلی دست روی معاون اول دولت رئیسی گذاشته؟ پاسخ این سوال را هم باید در انتخابات ریاست جمهوری 1400 جستجو کرد. در انتخابات مذکور، تصمیم اصولگرایان حمایت از ابراهیم رئیسی بود و آنها از نامزدهای پوششی خود خواسته بودند که به نفع رئیسی کنار بروند، اما هواداران سعید جلیلی که در طیف رادیکال تر اصولگرایان و نزدیک به جبهه پایداری قرار می گیرند، چندان با این تصمیم موافق نبودند.

این طیف البته بعد از انتخابات و تشکیل دولت، سهم خود را با ورود شماری از اعضایش به دولت رئیسی گرفت اما تعارض های درون دولت باعث شد که اوضاع آن گونه که وفق مراد آنهاست پیش نرود. مثلا حجت عبدالملکی وزیر پیشین کار که از مهمترین همفکران جلیلی در دولت بود، با اعتراضات فروانی مواجه شد و از وزارت کار به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد رفت.

چند نمونه دیگر از این دست تعارضات باعث شد تا در نهایت طیف سعید جلیلی هم راه انتقاد – البته ملایم – از دولت را پیش بگیرند هم به دنبال پروژه خالص سازی بروند و شماری از اعضای مطرح خود را به جایگاه های مهم دولت برسانند. طبعا مهمترین جایگاه دولت که از نظر این طیف قابل تغییر است، جایگاه معاون اولی است. آنها برای این جایگاه، سعید جلیلی و یا پرویز فتاح را در نظر دارند. با این توضیحات، علت حملات به معاون اول فعلی رییس جمهور مشخص می شود. 

حالا وحید جلیل با نفوذ گسترده ای که در صداوسیما دارد، این حملات را در این سازمان هدایت کرده و دیگر حامیان طیف جلیلی در شبکه های اجتماعی نیز آن را ادامه می دهند.

کافی است به برخی توییت ها و اظهارات این طیف در فضای مجازی به ویژه توییتر دقت کنیم. آنها یک صدا خواهان برکناری فوری معاون اول رئیسی و جایگزین شدن فردی مانند سعید جلیلی و یا پرویز فتاح هستند تا یک گام بلند در پروژه خالص سازی خود برداشته باشند.

نظرات بینندگان