arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۲۹۶۹۰
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۲۳ - ۲۲ خرداد ۱۴۰۲

چین بزرگ‌ترین سیستم هشدار زودهنگام زلزله در دنیا را می‌سازد

چین درحال توسعه بزرگ‌ترین سیستم هشدار زودهنگام زلزله (EEWS) در جهان است که می‌تواند از اطلاعات ۱۵ هزار ایستگاه نظارتی، سه مرکز ملی، ۳۱ مرکز استانی و ۱۷۳ مرکز شهری استفاده کند. این سیستم که قرار است تا پایان ۲۰۲۳ تکمیل شود، می‌تواند زمین‌لرزه‌ها را در سریع‌ترین زمان ممکن شناسایی و سیگنال‌های هشدار را ارسال کند. رئیس سازمان لرزه‌نگاری چین (CEA) اعلام کرد که کار اصلی احداث این سیستم تکمیل شده است و پیش‌بینی می‌شود که EEWS تا پیش از پایان امسال عملیاتی شود. این سیستم زلزله‌ها را پیش‌بینی نمی‌کند، درعوض با استفاده از داده‌هایی که دریافت می‌کند، می‌تواند به‌صورت آنی زمین‌لرزه‌ها را تشخیص دهد و پیش از بروز خرابی هشدار‌ها را صادر نماید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

چین درحال توسعه بزرگ‌ترین سیستم هشدار زودهنگام زلزله (EEWS) در جهان است که می‌تواند از اطلاعات 15 هزار ایستگاه نظارتی، سه مرکز ملی، 31 مرکز استانی و 173 مرکز شهری استفاده کند. این سیستم که قرار است تا پایان 2023 تکمیل شود، می‌تواند زمین‌لرزه‌ها را در سریع‌ترین زمان ممکن شناسایی و سیگنال‌های هشدار را ارسال کند.

به گزارش CGTN، رئیس سازمان لرزه‌نگاری چین (CEA) اعلام کرد که کار اصلی احداث این سیستم تکمیل شده است و پیش‌بینی می‌شود که EEWS تا پیش از پایان امسال عملیاتی شود. این سیستم زلزله‌ها را پیش‌بینی نمی‌کند، درعوض با استفاده از داده‌هایی که دریافت می‌کند، می‌تواند به‌صورت آنی زمین‌لرزه‌ها را تشخیص دهد و پیش از بروز خرابی هشدارها را صادر نماید.

سیستم هشدار زودهنگام زلزله به چه دردی می‌خورد؟

الگوریتم‌های سیستم هشدار زودهنگام زلزله به‌سرعت متوجه می‌شوند که محل وقوع لرزش کجا و بزرگی آن چقدر است. درنتیجه مراکز پردازش داده می‌توانند هشدارها را صادر کنند و به شهروندان خبر دهند تا درصورت نیاز در نقاط امن پناه بگیرند.

البته این سیستم برای کسانی که در کانون زلزله زندگی می‌کنند، چندان فایده‌ای نخواهد داشت، اما می‌تواند برای نقاط دورتر مفید باشد. EEWS حتی می‌تواند از مرگ و صدمه‌دیدن شهروندان جلوگیری کند و مانع از وقوع بخشی از خرابی‌ها شود.

«وانگ تون»، رئیس یکی از آزمایشگاه‌های هشدار زودهنگام زلزله در استان سیچوان چین، می‌گوید زلزله ترکیه-سوریه به ما یادآوری کرد که باید به‌دنبال راه‌اندازی شبکه‌ای برای صدور هشدارهای زودهنگام در سراسر جهان باشیم. چین با تجربه‌ای که در‌زمینه ساخت این سیستم‌ها دارد، می‌تواند تجربه و فناوری‌های خود را در این زمینه در اختیار جامعه جهانی بگذارد.

وانگ می‌گوید سیستم‌های هشدار زودهنگام می‌توانند نرخ مرگ‌ومیر را تا حدود 30 درصد کاهش دهند. چین از دهه 1990 در حوزه توسعه سیستم‌های EEWS فعال شده و در برخی مناطق پرخطر سیستم‌هایی را راه‌اندازی کرده است. این سیستم جدید هم ابتدا در مناطقی مثل سیچوان، یونان، پکن، تیانجین، هبئی و فوجیان آغاز به کار می‌کند تا بعد به‌صورت سراسری فعال شود.

منبع: دیجیاتو

نظرات بینندگان