arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۳۰۴۳۱
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۱ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲

کشفیات مواد مخدر در خراسان جنوبی کاهش یافت

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون هفت تن و ۶۹۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در این استان کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد کاهش داشته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 ایرنا : دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون هفت تن و ۶۹۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در این استان کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد کاهش داشته است.
 
 محمدرضا حسنی مقدم روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی مبارزه با مواد مخدر افزود: یکی از علل کاهش کشفیات مواد مخدر، خرد شدن محموله‌ها و افزایش قیمت آن است در عین حال اقدامات مقابله‌ای نیز نسبت به سنوات گذشته بیشتر شده است.
 
وی گفت: توقیف وسایل نقلیه حامل مواد مخدر نیز از ابتدای امسال ۷۶ درصد رشد داشته که نشان دهنده افرایش اقدامات مقابله‌ای است.
 
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی یادآور شد: سال گذشته بیش از ۴۵ تن انواع مواد مخدر در استان کشف شد که ۴۸ درصد نسبت به سال ماقبل کاهش داشت.
 
وی افزود: افزایش ۳۲ درصدی سطح زیرکشت مواد مخدر در افغانستان در حالی سال ۲۰۲۲ اعلام شد که بیش از ۸۰ درصد تقاضای تریاک در جهان توسط این کشور تامین می‌شود، تولید ماده مخدر صنعتی شیشه هم در افغانستان افزایش یافته که زنگ خطری در همسایگی ایران است.
 
حسنی مقدم با اشاره به تنوع و گستردگی اعتیاد در ایران عنوان کرد: خسارت‌های بهداشتی و درمانی، آسیب‌های اجتماعی، روحی و روانی بخشی از اثرات اعتیاد بر جامعه است که در این راستا اقدامات پیشگیرانه و مقابله‌ای در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر قرار دارد.
 
وی گفت: سال گذشته ۳۲ هزار معتاد متجاهر در کشور ساماندهی شدند و بالغ بر ۶۹۴ تن مواد مخدر کشف شد که بیشتر این کشفیات در شرق کشور بوده است.
 
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی افزود: طرح "یاریگران زندگی" همزمان با سراسر کشور در ۹۵۸ مدرسه استان اجرا شده که ۱۲۰ هزار والدین، ۱۴۸ هزار دانش‌آموز و هزار و ۸۰۰ نفر از معلمان تحت پوشش قرار گرفتند.
 
حسنی مقدم با اشاره به اجرای طرح یاریگران زندگی در روستاها از سال گذشته گفت: در مرحله اول این طرح در ۲۵۰ روستای استان اجرا شده و هدف اصلی آن ایجاد کانون راهبری است تا به این وسیله بتوان در راستای کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد گام برداشت.
 
وی بیان کرد: اقدامات پیشگیری و آگاهی بخشی مهمترین رویکرد اجرای طرح یاریگران زندگی در روستاهاست تا با افزایش نشاط اجتماعی بتوان نرخ شیوع اعتیاد را کاهش داد.
 
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی افزود: پیشگیری از اعتیاد و اقناع‌سازی برای ترک و درمان از دیگر اهداف مهم اجرای طرح یاریگران زندگی است که با قوت دنبال می‌شود البته هنوز در گام‌های نخست هستیم و نمی‌توان نتایج مشخصی را ارائه کرد.
 
وی گفت: نرخ شیوع اعتیاد در استان براساس مطالعات شیوع‌شناسی سال ۱۳۹۵ ستاد مبارزه با مواد مخدر سه و ۷۸ صدم درصد است و هنوز آمار جدیدی نداریم.
 
حسنی مقدم اظهار کرد: بیش از هشت هزار و ۷۰۷ مرکز درمان اعتیاد در سطح کشور فعال است که از این تعداد ۸۹ مرکز در خراسان جنوبی واقع شده و بیش از ۱۷ هزار نفر در این مراکز تحت درمان هستند.
 
وی با اعلام اینکه "مجمع خیرین یاریگران زندگی" تیر امسال در خراسان جنوبی راه‌اندازی می‌شود افزود: توقف بروز و شیوع اعتیاد در کشور از رویکردهای مهم اجرای طرح‌های مقابله‌ای بوده و تقویت مداخلات علمی در این مسیر ضروری است‌.
 
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی گفت: تلاش موثر برای درمان معتادان هم از رویکردهایی است که در این زمینه باید ظرفیت‌ها در استان افزایش یابد و ارتباط گیری موثر بین والدین و فرزندان نیز برای پیشگیری از اعتیاد ضروری و حائز اهمیت است.
 
وی ادامه داد: سال گذشته آمار مراجعین به مراکز ترک اعتیاد از ۱۴ هزار و ۷۵۰ نفر به ۱۷ هزار و ۳۵۰ نفر رسید و هشت مرکز در استان فعال است که مجری تبصره ۲ ماده ۱۶ بوده و معتادان متجاهر در آنها پذیرش می‌شوند.
 
حسنی مقدم گفت: ۸۷۹ نفر معتاد متجاهر سال گذشته در این مراکز پذیرش، درمان و ساماندهی شدند.
 
وی افزود: راه‌اندازی مراکز درمان دولتی با داروهای آگونیست در هشت شهرستان دنبال می‌شود و آمار مراکز دولتی به احتساب این هشت مرکز به ۱۵ مورد می‌رسد.
 
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی گفت: ۲ سال گذشته طرح راهبردی کنترل و کاهش مواد مخدر در بخش مرزی استان اجرا و منجر به ترک اعتیاد ۷۲ نفر در یک منطقه مرزی شد.
 
وی با بیان اینکه سن اعتیاد در استان تغییر نکرده اما روند اعتیاد کودکان و دانش‌آموزان در همه مقاطع کم شده است افزود: ۱۰۰ درصد دانش‌آموزانی که برای ترک اعتیاد معرفی شدند، درمان شده اند زیرا ترک کردن در این قشر آسان‌تر است.
 
حسنی مقدم تصریح کرد: کاهش چشمگیر روند اعتیاد در دانش‌آموزان از اثرات اجرای طرح‌های پیشگیرانه و مقابله‌ای از جمله طرح یاریگران زندگی است.
 
وی همچنین با اشاره به برنامه‌های هفته ملی مبارزه با مواد مخدر (۳۱ خرداد تا پنجم تیر) گفت: در این هفته امحای بیش از ۴۰ تن مواد مخدر غیر دارویی از استان‌های شرق کشور در خراسان جنوبی انجام خواهد شد که به صورت ویدئو کنفرانسی با مرکز و حضور مقامات کشوری است.
 
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی گفت: قول واگذاری زمینی به مساحت سه و نیم هکتار برای ساخت مرکز ماده ۱۶ در استان داده شده و امید است بعد از تحویل زمین مراسم کنلگ‌زنی انجام شود که ۵۰ درصد اعتبارات استانی و مابقی توسط ستاد مبارزه با مواد مخدر تامین و ساختمان طی یک سال ساخته خواهد شد.
 
وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز موقت ماده ۱۶ (ترک اعتیاد اجباری) افزود: با تاکید استاندار و مصوبه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، پیگیری‌های لازم صورت گرفته و موافقت ستاد مبارزه با مواد مخدر اخذ شده تا این مرکز با ظرفیت ۴۰ نفر فعالیت خود را شروع کند.
 
پنجم تیر (۲۶ ژوئن) روز جهانی مبارزه با مواد مخدر نام دارد.
نظرات بینندگان