arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۳۷۰۰۸
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۲۳ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۲

کشف گونه منحصربفردی از رتیل در ایران؛ ملاقات با «طلای پرشین»

 نشریه علمی ZooKeys در آخرین شماره خود (۱۱۷۴) با انتشار مقاله‌ای از کشف گونه جدیدی از رتیل در ایران خبر داد. مطابق مقاله‌ای که روز سه‌شنبه منتشر شده، این رتیل که گونه‌ای منحصربفرد در جهان به شمار می‌رود، سومین گونه رتیل است که در ایران کشف و شناسایی شده است. این گونه جدید به خانواده Chaetopelma تعلق دارد که پیشتر در جزیره کرت یونان، سودان و بخش‌هایی از خاورمیانه شناسایی شده بود؛ گونه‌ای که یکی از دو جنس رتیل ساکن در منطقه مدیترانه محسوب می‌شود.  
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز:  نشریه علمی ZooKeys در آخرین شماره خود (۱۱۷۴) با انتشار مقاله‌ای از کشف گونه جدیدی از رتیل در ایران خبر داد.

مطابق مقاله‌‌ای که روز سه‌شنبه منتشر شده، این رتیل که گونه‌ای منحصربفرد در جهان به شمار می‌رود، سومین گونه رتیل است که در ایران کشف و شناسایی شده است. کشف تازه توسط «علیرضا زمانی» (از دانشگاه تورکو، فنلاند) و همکار کانادایی او به نام «ریک وست» به ثبت رسیده است.

این گونه جدید به خانواده Chaetopelma تعلق دارد که پیشتر در جزیره کرت یونان، سودان و بخش‌هایی از خاورمیانه شناسایی شده بود؛ گونه‌ای که یکی از دو جنس رتیل ساکن در منطقه مدیترانه محسوب می‌شود. 

این رتیل که با انگیزه ادای احترام به نام تاریخی ایران (Chaetopelma persianum) نامگذاری شده، صاحب نام رایجی است که به دلیل پشم‌های طلایی آن «رتیل طلای پرشین» (Persian Gold Tarantula) تعیین شده است. 

رتیل طلای پرشین یا ایرانی را یک دوست‌دار ایرانی محیط‌زیست به نام «مهدی گواهیان» در مناطق مرتفع کوهستانی زاگرس شمالی در استان آذربایجان غربی ایران کشف و عکس‌های آن را برای آقای زمانی ارسال کرده است.

آقای زمانی سپس از آقای گواهیان خواسته تا با همکاری یکی از دوستانش به نام امیرحسین آقایی نمونه‌های را پیدا و برای او ارسال کنند که این دونفر در نهایت موفق به ارسال یک نمونه ماده از این رتیل می‌شوند که به گفته آقای زمانی برای درک منحصربفرد بودن این گونه کفایت می‌کرده است.

نظرات بینندگان