تسنیم: یکصد و هفتاد و چهارمین جلسه شورای شهر تهران پس از اظهارات مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران با تذکرات برخی از اعضای شورای شهر تهران ادامه پیدا کرد.
مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران با اشاره به تعطیلی شورای شهر تهران در هفته آینده گفت: برخی از رسانهها متاسفانه اعلام کردهاند که کار در شورا خوابیده و شورا تعطیل است اما این بیانصافی است و انتظار ما این است که انصاف رعایت شود.
وی تصریح کرد: شورا میتواند طبق قوانین و مقررات یک ماه مرخصی داشته باشد اما ما به هیچ وجه در ادوار گذشته از شورا و در این دوره از شورا یک ماه تعطیلی نداشتهایم و همیشه حداکثر 15 روز تعطیلی بوده است.
مهدی عباسی؛ رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز با اشاره به نظرات شهروندان در حوزه شهرسازی و معماری اظهار کرد: این نظرات در سامانه 137 پلاس ثبت و اخذ شده است و بر اساس آمار، آلودگی صوتی ناشی از ساخت و ساز، سد معبر مصالح ساختمانی، ایمنسازی ساختوسازهای مسکونی، ایمنسازی تخریب مسکونی، به ترتیب مورد شکایت مردم بوده است که 51 درصد از این موارد مربوط به آلودگی صوتی ناشی از ساختوساز بوده است.
وی با اشاره به ثبت 220 هزار تماس در سامانه 137 پلاس با محورهای اشاره شده در یک سال گذشته گفت: این موارد در سالیان اخیر در صدر اعتراضات مردم قرار داشته است و برای آسایش ساکنان باید برنامه زمانبندی اجرای طرح، رفع سد معبر در مدت معین شده، تعیین روز و ساعت کاری برای ساخت و سازها، انتشار مجوزهای صادره پلاکهای در حال ساخت و ساز و مواردی از این قبیل در سامانه تهران من ثبت شود که امیدواریم رضایتمندی خوبی شکل بگیرد.
به گزارش تسنیم، مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه کمتر به آلودگی صوتی پرداخته شده گفت: آلودگی صوتی موتورسیکلتها در تهران وحشتناک است و باید فکری به حال آن کرد؛ البته تنها شورا و شهرداری نسبت به این مسئله وظیفه ندارند و باید سایر دستگاهها در این حوزه به وظایف خود عمل کنند.
به گزارش تسنیم، پرویز سروری؛ نایبرئیس شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز به آیین بهرهبرداری از 15 ایستگاه شارژ برقی در روز گذشته اشاره کرد و افزود: این اقدام ارزشمندی است و از وزیر صمت تشکر میکنم و از زمانی که وزیر صمت رای اعتماد از مجلس گرفته موضوع حمل و نقل عمومی را در اولویت کاری خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته 100 هکتار از اراضی شهر آفتاب ثبت شده گفت: 50 هکتار نیز در ژاندارمری ثبت شد و 500 سند تک برگ از ابتدای سال صادر شده که میتواند به جلوگیری از فساد منجر شود.
سروری با تاکید بر اینکه با کسانی که بیقانونی میکنند نباید مراعات کرد و باید با آنها برخورد کرد، گفت: نباید به عنوان یک کار تشریفاتی بنر نصب شود و به بانوان بدحجاب خدمات ارائه شود که متاسفانه در حال حاضر در مراکز خدماتی شهرداری از جمله میدان ترهبار، فروشگاه شهروند، مجموعههای سلامت این خدمات به بانوان بیحجاب ارائه میشود و باید اقدام جدی برای اعمال قانون در این زمینه صورت بگیرد و از شهرداری میخواهیم موضوع را جدی بگیرند و با کسانی که بیقانونی میکنند برخورد شود.
به گزارش تسنیم، حبیب کاشانی؛ عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با اشاره به تذکر قبلیاش در خصوص رها شدن پارکینگ خاوران تصریح کرد: خوشبختانه پس از این تذکر اقدامات خوبی برای این مجموعه آغاز شده است اما همچنان تعدادی از ماشینهای سنگین و خودروهایی از جمله بنز، سمند و پژو در این پارکینگ رها شده است و تقاضا داریم اقدامات باقیمانده برای سروسامان دادن این پارکینگ صورت بگیرد.
وی در ادامه به تغییر 600 مخزن جمعآوری پسماند در منطقه 12 اشاره کرد و گفت: این کار پسندیدهای است که ای کاش 22 منطقه اقدام به تغییر مخازن زباله میکردند و اگر این کار صورت میگرفت 30 درصد از مخازن تغییر پیدا میکرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به مصوبه سال قبل شورای شهر تهران مبنی بر فروش 6 ملک متعلق به شهرداری تهران گفت: فروش 6 فقره ملک باید بر برآورد قیمت روز و لحاظ کردن قیمت عوارض ساختمانی انجام شود و پس از ارزیابیهای صورت گرفته توسط کارشناس به فروش برسند.
وی تصریح کرد: در دو ملک 1800 میلیارد تومان افزایش قیمت را شاهد بودیم که میتواند آوردهای برای شهرداری باشد. در یکی از این املاک نیز واگذاری خارج از ضوابط صورت می گیریم و خواهش میکنیم بر اساس اصلاحات مورد نظر فرمانداری این واگذاری صورت بگیرد.
مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران نیز در جلسه گفت: اگر پاسخ تذکرات اعضای شورای شهر تهران تا 10 روز داده نشود بر اساس هماهنگی با معاونت نظارت شورای شهر تهران صورت گرفته به صورت اتوماتیک پیگیری خواهد شد.
مهدی اقراریان؛ عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز در جلسه امروز به تذکر سروری در ارتباط با رعایت عفاف و حجاب در مراکز خدماتی شهرداری تهران اشاره کرد و افزود: در این خصوص بنده نامهای را خطاب به شهردار تهران آماده کردم و بهزودی ارسال خواهم کرد.
وی همچنین به بازدید خود از منطقه 16 و گلایه و انتقادات شهروندان و درخواست آنها در این منطقه پرداخت و گفت: یکی از موضوعاتی که از سوی شهروندان اعلام شده تردد معتادان متجاهر، فروشندگان مواد مخدر و متکدیان است. همچنین شهروندان این منطقه درخواست ایستگاه مترو در محله یاخچیآباد داشتهاند.
اقراریان گفت: یکی دیگر از مواردی که از سوی ساکنان این منطقه مطرح شد جابجایی پایانه اتوبوسرانی در منطقه 16 بوده که هماکنون این مسئله به یک چالش بزرگ تبدیل شده است.
سوده نجفی دیگر عضو شورای شهر تهران ضمن تقدیر از ابتکار شهرداری تهران برای برگزاری رویداد محرم شهر، اظهار کرد: اداره کل فرهنگی کشتی بزرگی به وسعت 500 متر مربع در میدان آزادی مستقر کرد و امکان حضور بالغ بر هزار نفر در این کشتی فراهم شد که اقدامی ارزشمند و قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه روز گذشته بیست و دومین جشنواره شهید رجایی برگزار شد، تصریح کرد: ای کاش از خانواده جانباختگان خلازیر و کارمندان نمونه واقعی شهرداری تقدیر به عمل میآمد.
احمد صادقی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در تذکری اظهار کرد: تذکر بنده ناظر به عدم توجه و اهتمام کافی شهرداری تهران به برخی مصوبات و صورتجلسات و مکاتبات شورا است.
وی افزود: اولین مورد؛ مصوبه شورا با عنوان الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه برنامههای اجرایی و عملیاتی مدیریت شهری در کاهش تورم و افزایش تولید، مصوب 12/02/1402 یک ماده واحده است.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: در این ماده واحده آمده که "شهرداری تهران موظف است در راستای تحقق شعار سال 1402 با عنوان «مهار تورم و رشد تولید» نسبت به ارائه لایحه برنامههای اجرایی و عملیاتی مدیریت شهری در 6 حوزه مأموریتی شهرداری تهران مشتمل بر: اجتماعی و فرهنگی، حمل و نقل و ترافیک، خدمات شهری و محیط زیست، 4- ایمنی و مدیریت بحران، 5- شهرسازی و معماری 6- توسعه و مدیریت و هوشمندسازی ظرف مدت حداکثر یک ماه پس از لازمالاجرا شدن این مصوبه اقدام کند."
صادقی تصریح کرد: علیرغم پیگیریهای قبلی و با گذشت4 ماه، هیچ اقدامی انجام نشده است.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: مورد دیگر، کمیسیون معماری و شهرسازی و کمیته هوشمندسازی و شفافیت در اول خرداد 1402 جلسهای مشترک با نمایندگان معاونت معماری و شهرسازی شهرداری تهران برگزار کردند که منتج به 6 بند صورتجلسه شد که طی مکاتبه شماره 4206 مورخ 09/03/1402 ابلاغ شد.
وی در ادامه گفت: این 6 بند عبارتند از نحوه اتصال شهرداریهای کشور به درگاه واحد توسط شهرداری تهران (سازمان فناوری) بررسی شود و ظرف یک هفته گزارش از سامانه وزارت کشور در خصوص سامانه یکپارچه صدور مجوز برای تمامی شهرداریها پیگیری و به شورای شهر گزارش شود. دستورالعمل نحوه تشکیل پرونده در درگاه واحد توسط معاونت معماری و شهرسازی (اداره کل تدوین ضوابط) تهیه و وظایف دفاتر پس از تشکیل پرونده الکترونیک در درگاه ملی ظرف یک ماه تهیه و توسط مؤسسه فناوران مشخص شود. تشکیل پرونده از طریق درگاه ملی مجوزها برای 3 منطقه تهران به صورت آزمایشی طی دو ماه انجام بگیرد. تعرفه تشکیل پرونده دفاتر و تعریف تعرفه اصالتسنجی مدارک ثبتی در دوره آزمایشی حذف شود. در مدت اجرای طرح آزمایشی کدهای پستی (3 منطقه) قابلیت تشکیل پرونده در هیچ یک از دفاتر تهران را نداشته باشد. آموزش دفاتر مناطق منتخب جهت طی فرآیند جدید مطابق درگاه ملی مجوزها موسسه فناوران صورت گیرد.
صادقی در ادامه گفت: متاسفانه بعد از گذشت 2 ماه از جلسه، هیچ اقدامی صورت نگرفته و هیچ گزارشی هم ارسال نشده است.
وی تصریح کرد: مجددا موضوع طی نامه شماره 8636 مورخ 03/05/1402 پیگیری شد اما این نامه هم از طرف شهرداری بدون جواب مانده و عملا حوزه شهرسازی با این بیتوجهی، مزاحم دسترسی آسان شهروندان به خدمات غیرحضوری شده است.
صادقی در پایان گفت: به شهردار تهران تذکر میدهم که جایگاه و وظایف شورای شهر تهران را به زیرمجموعه خود یادآور شده و نسبت به همراهی زیرمجموعه خود جهت توسعه هرچه بیشتر شهرداری غیرحضوری تاکید و هر چه سریعتر اقدامات بایسته را انجام و از نتیجه، شورا و اینجانب را مطلع کنند.