پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نتیجه یک بررسی نشان میدهد که دارچین میتواند گزینه خوبی برای مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی باشد. آنتی بیوتیکها از اولین دورهای که مورد استفاده قرار گرفتند جان تعداد بیشماری از انسانها را نجات دادهاند، اما با گذر زمان تعداد فزایندهای از گونههای باکتری به آنتی بیوتیکها مقاوم شدهاند.
نگرانیهای جهانی در مورد مقاومت آنتی بیوتیکی بسیار افزایش یافته و تلاشها برای یافتن ترکیبهای جدید سرعت گرفته است.
نتیجه یک بررسی نشان میدهد که دارچین میتواند گزینه خوبی برای مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی باشد. آنتی بیوتیکها از اولین دورهای که مورد استفاده قرار گرفتند جان تعداد بیشماری از انسانها را نجات دادهاند، اما با گذر زمان تعداد فزایندهای از گونههای باکتری به آنتی بیوتیکها مقاوم شدهاند.
در حقیقت، عفونتهایی که زمانی به راحتی قابل درمان بودهاند اکنون در برابر آنتی بیوتیکها مقاوم شدهاند و این روند امروزه به یک مشکل رو به رشد جهانی تبدیل شده است. سازمان جهانی بهداشت (WHO) بحران مقاومت آنتی بیوتیکی را یکی از بزرگترین تهدیدهای سلامت جهانی، امنیت غذایی و رشد و توسعه خوانده است. به همین دلیل ضرورت دارد تا روشهای موثری برای مقابله با عفونتها بدون نیاز به مصرف آنتی بیوتیکها به کار گرفته شود.
اکنون گروهی از محققان استرالیایی به بررسی تاثیر داروهای سنتی پرداختهاند و به تازگی دارچین را مورد مطالعه قرار دادهاند.
آنها اظهار داشتند: در این مطالعه تنها روی این ادویه تمرکز شد، زیرا در بسیاری از تحقیقات پیشین به تاثیر آنتی میکروبیال دارچین اشاره شده، اما به طور گسترده در صنعت داروسازی کاربرد نداشتهاند.
همچنین محققان روی ترکیب خاصی از اسانس دارچین به نام سینامالدهید تمرکز کردند که عامل عطر و طعم خاصِ دارچین است.
محققان بررسی کردند آیا سینامالدهید میتواند زیستلایهها را تجزیه کند؟ زیستلایهها، لایههای چسبنده هستند و اغلب عامل عفونتهایی به حساب میآیند که حتی آنتی بیوتیکها نمیتوانند آنها را لمس کنند. شناخته شدهترین نمونه زیستلایه پلاک موجود روی دندان است.
محققان این فرض را مطرح کردند که استفاده از ضد میکروبهای طبیعی از قبیل اسانس ممکن است در تشکیل زیستلایه اختلال ایجاد کند. بنابراین، روی تاثیر غلظتهای مختلف سینامالدهید در مراحل مختلف رشد زیستلایه تمرکز شد.
به گزارش مدیکال نیوز تودی، در این آزمایش محققان استرالیایی از باکتری که عامل بروز عفونت در افرادی با ضعف سیستم ایمنی از قبیل بیماران مبتلا به سرطان و دیابت است، استفاده کردند. زمانیکه سینامالدهید برای مقابله با زیستلایه باکتریایی آزمایش شد، مشخص شد که آنها را در سه چهارم موارد تجزیه میکند. همچنین تشکیل زیستلایهها را متوقف کرده و از گسترش باکتریها پیشگیری میکند.