پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سازمان برنامه و بودجه در جوابیه ای خطاب به پایگاه خبری «انتخاب» نوشت:
گزارشی با عنوان " کمبود شیرخشک ناشی از عملکرد ضعیف سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی و عدم وجود برنامه مدون در سازمان غذا و دارو برای ارزیابی میزان نیاز کشور " مورخ ۱۷/۸/۱۴۰۲ در آن سایت خبری منتشر شده؛ مقتضی است بر اساس ماده ۲۳ قانون مطبوعات و بهمنظور رفع ابهام و روشنشدن افکار عمومی، دستور فرمایید این پاسخ در همان صفحه با همان فونت و اندازه و با تیتر ذیل دراسرعوقت در آن سایت خبری منتشر شود.
تخصیص ۱۸۱ میلیون دلار ارز ترجیحی و نیمایی بابت واردات مواد اولیه و شیرخشک در شش ماهه نخست امسال/ یارانه مابهالتفاوت نرخ ارز ترجیحی به مصرفکننده نهایی تخصیص مییابد
ضمن قدردانی از طرح دیدگاهها در آن رسانه، درخصوص مصاحبه عضو محترم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، موارد زیر را به آگاهی میرساند:
وضعیت موجود تأمین و توزیع شیرخشک:
۱. بر اساس بررسیهای صورت گرفته، مصرف سالانه شیرخشک در کشور حدود ۷۰ میلیون قوطی شامل ۶۰ میلیون قوطی شیرخشک معمولی (رگولار)، ۸.۹ میلیون قوطی شیرخشک رژیمی و یک میلیون قوطی شیرخشک متابولیک است. همچنین ظرفیت اسمی تولید شیرخشک رگولار شرکتهای تولیدکننده داخلی بیش از ۱۰۰ میلیون قوطی در سال است که از ابتدای سال ماهانه حدود ۵ میلیون قوطی شیرخشک تولید کردهاند و تا پایان شهریور ماه سال جاری بیش از ۳۳ میلیون قوطی شیرخشک در کشور تولید و عرضه شده است. بر اساس بررسیهای انجام شده، قرار است تولید شرکتهای داخلی از آبانماه به بیش از شش میلیون قوطی افزایش یابد. شایان ذکر است ۸۹ درصد از شیرخشک داخلی فقط توسط دو تولیدکننده تولید میشود؛ بنابراین شرکتهای تولیدکننده شیرخشک با انجام تعهدات خود، مجموع نیاز بازار داخلی را پوشش میدهند. شایان ذکر است با هدف جلوگیری از قاچاق معکوس شیرخشک تولیدی به خارج از کشور، تمهیدات لازم برای اصلاح سیاست ارزی و تخصیص یارانه مابهالتفاوت نرخ ارز به مصرفکننده واقعی در دست اقدام است.
۲. در شش ماهه نخست سال جاری، ۱۸۱ میلیون دلار تخصیص ارز ترجیحی و نیمایی بابت واردات مواد اولیه و شیرخشک صورت گرفته است که ۱۳۰ میلیون دلار آن تأمین شده و از این میزان حدود ۸۴ میلیون دلار مربوط به مواد اولیه شیرخشک رگولار بوده است.
۳. شیرخشک رگولار با توجه به عدم نیاز به تجویز پزشک، از طریق مراجعه مصرفکنندگان به داروخانههای سطح کشور با نرخ ارز ترجیحی توزیع میشود. شیرخشک رژیمی از طریق تجویز با نسخه الکترونیک و از طریق داروخانهها و شیرخشک متابولیک نیز با توجه به جامعه هدف مشخص، از طریق سامانه حامی با ارسال به درب منزل توزیع میشود. با توجه به شرایط موجود و افزایش نیاز القایی در سطح جامعه، سازمان غذا و دارو از تاریخ ۲۰/۰۷/۱۴۰۲ اقدام به ثبت شیرخشک در سامانه تیتک نموده و بدینمنظور صرفاً به افراد زیر دو سال با ارائه کارت ملی والدین و ثبت کدملی نوزاد، شیرخشک تحویل میشود. همچنین سازمان مذکور نسبت به فراخوان برای واردات فوریتی به میزان ۳۰ میلیون قوطی برای مصرف نیمه دوم سال جاری اقدام نموده تا امکان تأمین سریع نیاز بازار در صورت عدم تحقق تعهدات تولیدکنندگان فراهم باشد.