arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۴۸۴۷۷
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۹ - ۱۴ آذر ۱۴۰۲

نحوه پخت شیرینی بهشتی یا کرکی، شیرینی‌ محبوب ایرانی

شیرینی بهشتی یا کرکی یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل طعم و بافت نرم و پفکی خود، طرفداران زیادی دارد. این شیرینی معمولا در عید نوروز برای پذیرایی از مهمان‌ها تهیه می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شیرینی بهشتی یا کرکی یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل طعم و بافت نرم و پفکی خود، طرفداران زیادی دارد. این شیرینی معمولا در عید نوروز برای پذیرایی از مهمان‌ها تهیه می‌شود.
 
شیرینی بهشتی یا شیرینی کرکی، یکی از شیرینی‌های خوشمزه و سنتی ایرانی است که به دلیل بافت نرم و پفکی خود، طرفداران زیادی دارد. این شیرینی معمولاً در عید نوروز و سایر مناسبت‌های خاص تهیه می‌شود.
 
روغن صاف قنادی ۲۰۰ گرم
پودر قند ۲۰۰ گرم
آرد ۴۰۰ گرم
روغن مایع ۵۰ گرم
پودر کاکائو یا زعفران یا رنگ دلخواه به مقدار لازم
هل یک چهارم قاشق چایخوری
 
 
طرز تهیه شیرینی بهشتی
 
روغن و پودر قند الک شده را حدود ۸-۱۰ دقیقه با همزن بزنید تا کاملا کرم رنگ و پوک شود، بعد اسانس مورد نظرتان را اضافه کنید. در اینجا از هل استفاده کردیم. به جای آن می‌توانید از وانیل هم استفاده کنید. بعد از اضافه کردن هل، حدود دو دقیقه مواد را هم بزنید. میزان هم زدن مواد با همزن رو حتما رعایت کنید زیرا در پوک و ترد شدن شیرینی تاثیر گذار است.
 
بعد از حدود ۱۰ دقیقه زدن، همزن را کنار بگذارید و نصف آرد و روغن مایع را اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.
 
از اینجا به بعد آرد را قاشق قاشق اضافه کنید؛ تا جایی که خمیر لطیفی به دست بیاید که نه شل باشد و نه به دست بچسبد و نه خیلی سفت باشد که موقع شکل دادن ترک بخورد. بسته به نوع آردتان ممکن است همه آرد مصرف شود یا اضافه بماند.
 
می‌توانید خمیر را دو قسمت تقسیم کنید و به یک قسمت کاکائو اضافه کنید (حدود یک یا دو قاشق غذاخوری) و مخلوط کنید. و یکی ساده باشد و یا حتی می‌توانید خمیر را به سه قسمت تقسیم کنید و به یکی زعفران هم اضافه کنید تا شیرینی سه رنگ داشته باشید؛ مواد را داخل قیف بریزید. اگر خواستید قسمتی از شیرینی را زعفرانی کنید باید زعفران شما خیلی غلیظ باشد؛ که با اضافه کردن کمی از زعفران آب شده، طعم و رنگ بگیرد. اضافه کردن زیاد مایعات باعث می‌شود شیرینی شما داخل فر وا برود و شکل خود را از دست بدهد.
 
سر ماسوره شکوفه، ستاره یا هر ماسوره دلخواهی را انتخاب کنید و سر قیف بگذارید. داخل سینی فر، کاغذ روغنی بیندازید و روی سینی با فاصله شکوفه بزنید. اندازه شیرینی را می‌توانید شکوفه کوچک یا بزرگ درست کنید. ولی معمولا شیرینی‌های کوچک برای عید مناسب و پرطرفدار است.
 
به دلخواه می‌توانید روی شیرینی تخم خرفه، پودر پسته یا کنجد بپاشید. فر را از ۱۰ دقیقه قبل روی ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم شود.
 
بعد شیرینی‌ها را داخل فر بگذارید و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه وقت بدهید تا بپزد؛ نیازی نیست زیر شیرینی خیلی طلایی شود زیرا اگر زیاد داخل فر بمانند خشک می‌شوند.
 
بعد از در آوردن شیرینی از فر، شیرینی‌ها چسبناک هستند؛ اگر بخواهید آن ها را حرکت بدهید خرد و پودر می‌شوند. باید اجازه بدهید چند ساعت داخل سینی بمانند تا کاملا سرد و خشک شوند. بعد می‌توانید آن را به راحتی جا به جا کنید.
 
طرز تهیه شیرینی بهشتی بدون فر
 
 
 
برای پخت شیرینی بدون فر، باید فر دست ساز خود را از قبل گرم کنید. منظور از فر دست ساز همان قابلمه است که کف آن یک توری یا الک فلزی قرار بدهید تا کف سینی با کف قابلمه در تماس نباشد. سپس سینی حاوی شیرینی‌های بهشتی را داخل قابلمه روی توری یا الک فلزی قرار بدهید و سپس درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید.
 
دقت داشته باشید شعله زیر قابلمه را حتما روی کم بگذارید و به مدت نیم ساعت صبر کنید تا شیرینی‌های بهشتی به خوبی بپزند. بعد از نیم ساعت حتما درب قابلمه را بردارید و پخت شیرینی‌ها را بررسی کنید. اگر خیلی کم دور شیرینی‌ها طلایی شد، در این صورت حرارت زیر قابلمه را خاموش کنید و صبر کنید تا شیرینی‌ها کمی خنک شوند.
 
 
 
نکات مهم در تهیه شیرینی بهشتی
 
• به جای روغن صاف قنادی، می توانید از روغن نیمه جامد استفاده کنید. اما برای این کار باید ۲۰۰ گرم روغن نیمه جامد را روی حرارت بخار آب قرار بدهید تا آب شود. سپس اجازه بدهید کمی خنک شود و داخل یخچال بگذارید. اجازه بدهید هشت ساعت بماند بعد داخل شیرینی استفاده کنید (با این کار روغن نیمه جامد را صاف می‌کنید).
 
• برای تهیه شیرینی بهشتی، از آرد سفید مرغوب استفاده کنید تا شیرینی‌ها ترد و پفکی شوند.
 
• بهتر است آرد و پودر قند را ۳ بار الک کنید زیرا در کیفیت شیرینی تاثیر دارد. در تهیه شیرینی بهشتی و بقیه شیرینی‌های خشک، میزان همزدن روغن و پودر قند تاثیر زیادی در بافت شیرینی دارد؛ باید آن قدر هم برنید تا پوک و کرم رنگ شود تا در نهایت شیرینی پوک و تردی داشته باشید.
 
• میزان اضافه کردن آرد داخل شیرینی مهم است. اگر کم اضافه کنید خمیر شما شل می‌شود و شیرینی شما داخل فر پهن و نازک می‌شود. اگر آرد زیادی اضافه کنید. خمیر شما سفت می‌شود و شیرینی شما سفت و خشک می‌شود.
 
• خمیر را زیاد ورز ندهید تا به دست نچسبد.
 
 
• بهترین روش برای پر کردن قیف این است که سر قیف را داخل لیوان قرار بدهید و لبه‌های آن را به سمت بیرون لیوان برگردانید و با قاشق از مواد داخل قیف بریزید.
 
• برای تزیین شیرینی‌ها می‌توانید از پودر نارگیل، پودر گل محمدی و یا شکلات رنده شده نیز استفاده کنید.
 
• اگر قیف ندارید، می‌توانید آنها را به اندازه گردو گرد کنید و کمی آن را فشار بدهید و روی آن طرح بدهید.
 
• برای اینکه شیرینی بهتری داشته باشید، از ترازو برای اندازه گیری استفاده کنید.
 
 
 
ماندگاری شیرینی بهشتی
 
شیرینی بهشتی را می‌توانید در ظرف در بسته در دمای اتاق به مدت ۲ هفته نگهداری کنید.
 
تغییرات در طرز تهیه شیرینی بهشتی
 
• برای تهیه شیرینی بهشتی بدون شکر، می‌توانید از پودر شکر رژیمی یا پودر قند بدون شکر استفاده کنید.
 
• برای تهیه شیرینی بهشتی با طعم‌های مختلف، می‌توانید از پودر کاکائو، وانیل، پودر زنجبیل و یا پودر دارچین به خمیر اضافه کنید.
 
• برای تهیه شیرینی بهشتی قالبی، می‌توانید خمیر را در قالب های مختلف ریخته و در فر بپزید.
 
سخن پایانی
 
 شیرینی بهشتی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و محبوب ایرانی است که تهیه آن بسیار آسان است. با رعایت نکات گفته شده در این مقاله، می‌توانید شیرینی بهشتی‌های ترد و پفکی و خوشمزه‌ای را تهیه کنید.
نظرات بینندگان