arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۴۹۰۵۵
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۸ - ۱۷ آذر ۱۴۰۲

مقامات آمریکایی: کاخ سفید امیدی به توافق تبادل اسرا در غزه تا پایان ۲۰۲۳ ندارد

مقامات آمریکایی گفتند، دولت این کشور به دلیل برخی عواملی که مذاکرات برای توافق تبادل اسرای نوار غزه تا پایان سال جاری را دشوارتر کرده است، امیدی به انجام شدن آن ندارند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: مقامات آمریکایی گفتند، دولت این کشور به دلیل برخی عواملی که مذاکرات برای توافق تبادل اسرای نوار غزه تا پایان سال جاری را دشوارتر کرده است، امیدی به انجام شدن آن ندارند.

 مقامات ارشد آمریکایی می‌گویند این کشور امیدی به دست یافتن به توافقی تا پایان سال جاری (میلادی) برای آزادی اسرا در نزد حماس در نوار غزه ندارد.

خبرگزاری اسپوتنیک در این باره گزارش داد که این مقامات به نشریه پالتیکو گفتند برخی عوامل مذاکرات درباره توافق تبادل اسرا را پیچیده کرده است؛ اولی این است که آمریکا و رژیم صهیونیستی هنوز قادر به شناسایی محل تمامی اسرا و تایید زنده بودنشان نیستند. آن‌ها همچنین مدعی هستند کنترل عملکرد رزمندگان حماس در نوار غزه برای رهبران آن که اکثرا در قطر مستقر هستند، بیش از پیش دشوار شده است.

به گفته آن‌ها، این عوامل در مجموع، بن بستی را ایجاد کرده‌اند که نشان‌دهنده این است آزادسازی اسرا بیش مدت مورد انتظار آمریکا طول خواهد کشید.

پالتیکو گزارش داده است که دولت آمریکا، به رغم ازسرگیری جنگ غزه میان گروه‌های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، امیدوار بود که تا پیش از اول ژانویه، بتواند به توافق دیگری برای آزادسازی اسرا و کمک‌های انسانی برسد.

اگرچه، مقامات آمریکایی یادشده بیان کردند که مذاکرات هنوز ادامه دارد و اگر حماس با آزادسازی اسرای زن موافقت کند، وضعیت بهتر می‌شود.

پالتیکو در بخش دیگری از گزارش خود در این باره اشاره کرد که دولت آمریکا برنامه دارد به مذاکرات با رژیم صهیونیستی، قطر و مصر، از جمله در هفته آتی در نشست دوحه ادامه دهد که «راجر کارستن» نماینده ویژه آمریکا در امور اسرا نیز در آن شرکت خواهد کرد.

در این میان، رژیم صهیونیستی چهارشنبه گذشته اعلام کرد که ۱۸۳ نفر در غزه در اسارت هستند و ارتش این رژیم از محل دقیق نگهداری آن‌ها اطلاعی ندارد.

جنبش مقاومت فلسطین در ۷ اکتبر عملیات «طوفان الاقصی» را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرد. از آن پس، رژیم صهیونیستی در حملاتی تلافی‌جویانه غزه را مورد حملات بی‌وقفه هوایی قرار داد. عملیات زمینی رژیم صهیونیستی علیه مقاومت فلسطین در غزه نیز از ۲۷ اکتبر آغاز شد.

توافقی آتش‌بس موقت برای رساندن کمک‌های انسانی به غزه و تبادل اسرا در ۲۴ نوامبر و با میانجیگری قطر انجام شد. این آتش‌بس چند بار تمدید و در نهایت، جمعه گذشته لغو شد.

نظرات بینندگان