arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۵۶۶۴
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۲ - ۱۷ شهريور ۱۳۹۱
پاسخ نماینده ایران به نماینده ویژه ريیس جمهور آمریکا:

پاسخ نماینده ایران در سازمان ملل به نماینده ویژه ريیس جمهور آمریکا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سفیر و معاون نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک، در نشست مجمع عمومی این سازمان به مناسبت روز بین‌المللی مقابله با آزمایشات هسته‌يی، قاطعانه به اظهارات هیات نمایندگی آمریکا علیه برنامه هسته‌يی ایران پاسخ گفت.

اسحاق آل حبیب در پاسخ به سوزان برک نماینده ویژه ريیس‌جمهور آمریکا در امور عدم اشاعه که در این اجلاس کشورمان را به سرپیچی از تعهدات بین‌المللی خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌يی متهم و برنامه هسته‌يی ایران را مغایر پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌يی دانسته بود، گفت: مضحک این است که کشوری که اولین و بیشترین آزمایشات هسته‌يی جهان را انجام داده و کماکان به انجام آن‌ها با وسایل مختلف ادامه می‌دهد و تنها کشوری است که از بمب اتمی استفاده کرده و حتی در حال حاضر نیز کشورها را به استفاده از آن‌ها تهدید می‌کند، کشوری که یکی از بیشترین ذخائر سلاح‌های هسته‌يی دنیا را دارا بوده و همچنان نیز به مدرن‌سازی و توسعه این سلاح‌های غیرانسانی ادامه می‌دهد، کشوری که با نقض آشکار تعهدات بین‌المللی خود، سلاح‌های هسته‌يی خویش را در اختیار دیگران قرار داده و یا در سرزمین‌های آن‌ها مستقر نموده است و یکی از بیشترین کمک‌ها را در ساخت سلاح‌های هسته‌يی به رژیم اسرائیل به عنوان تنها منشأ بی‌ثباتی و ناامنی در خاورمیانه داشته است، و کشوری که آشکارا تعهدات حقوقی بین‌المللی مصرح خود در زمینه خلع سلاح هسته‌يی تحت پیمان منع گسترش را نقض نموده است، اتهاماتی را علیه برنامه هسته‌يی کاملاً صلح‌آمیز کشور من(ايران) که یک عضو پایبند به کلیه تعهدات خود تحت پیمان منع گسترش است، مطرح می‌سازد، در حالی که این کشور با این سابقه سیاه در تاریخ فعالیت‌ها و سیاست‌های هسته‌يی خود لیاقت آن را ندارد.

وي همچنین طی سخنرانی خود در این اجلاس خواستار اجرای عملی خلع سلاح هسته‌يی در جهان شد و تاکید کرد: جهان نیازمند اقدامات عملی برای دور کردن خطر جنگ هسته‌يی و رفع تهدیداتی است که بشریت به واسطه وجود سلاح‌های اتمی با آن مواجه است.

وی افزود: پس از فاجعه مصیبت‌بار بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی، اگرچه حذف سلاح‌های هسته‌يی به عنوان بالاترین اولویت جامعه بین‌المللی درآمد و در همین راستا مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز در اولین قطعنامه خود خواستار امحای کامل سلاح‌های اتمی شد، لیکن متأسفانه عدم پایبندی کشورهای دارای سلاح هسته‌يي به تعهدات خود در زمینه خلع سلاح هسته‌يی، نه فقط باعث تضعیف اعتبار معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌يی شده، بلکه این تحول نامیمون، همراه با برنامه کشورهای دارای سلاح هسته‌‌يی برای مدرنیزه کردن، ارتقاء و گسترش سلاح‌های اتمی خود باعث ناامیدتر شدن ملت‌ها در مورد تحقق جهان عاری از سلاح‌های هسته‌يی شده است.

اسحاق آل‌حبیب ادامه داد: دنیای عاری از سلاح هسته‌يی نباید امری صرفا ذهنی قلمداد گردد، بلکه برعکس، این امر باید به صورت عینی در جهان محقق شود و برای عملی شدن آن بیشترین مسوولیت متوجه کشورهای دارنده سلاح هسته‌يی است.

وی تصریح کرد : این کشورها باید لفاظی و بازی با کلمات را کنار گذاشته و برای اجرای تعهدات خلع سلاحی خود اقدامات عملی انجام دهند.

وي تاکید کرد: در همین راستا رژیم صهیونیستی نیز به عنوان تنها غیرعضو پیمان منع گسترش در منطقه خاورمیانه که دارای سلاح هسته‌يی هم هست، باید وادار شود که به خلع سلاح هسته‌يی و پیوستن فوری و بدون پیش شرط به این پیمان تن در دهد و برای قرار دادن کلیه تأسیسات هسته‌يی خود تحت نظارت کامل پادمان‌های جامع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تحت فشار قرار گیرد.

سفیر و معاون نمایندگی دائم کشورمان در زمینه مقابله با آزمایشات هسته‌يی نیز تصریح كرد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است که انجام آزمایش هسته‌يی به هر وسیله‌ای، از جمله از طریق شبیه‌سازی توسط ابررایانه‌ها باید پایان یابد؛ چراکه این امر مغایر اصول و روح کلی معاهده منع جامع آزمایشات هسته‌يی و تعهدات کشورهای دارنده سلاح هسته‌يی است.

منبع : ایسنا
نظرات بینندگان