arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۵۹۵۹۴
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۰۰ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۲
تورق خاطرات چهره‌ها در «انتخاب»؛

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۳ بهمن ۱۳۷۹: تلاش‌هایی برای غیرعلنی کردن دادگاه قتل‌های زنجیره‌ای / یکی از عوامل قتل‌ها هنوز اصرار دارد که از دری نجف آبادی اجازه گرفته بوده

خاطرات هاشمی رفسنجانی: به دفترم رفتم. آقای [امیر] تهرانی [معاون پارلمانی] از وزارت اطلاعات آمد. گزارش تلاش‌های وزارت برای غیرعلنی‌شدن دادگاه قتل‌ها [ی زنجیره‌ای] را داد و از امکان حکم اعدام برای عاملان قتل، اظهار نگرانی‌ کرد و گفت، جناح چپ وزارت، اصرار داشت که دادگاه علنی باشد و فکر می‌کرد که متهمان، به نحوی برای نجات خود، پای رهبری را به میان بیاورند؛ گرچه آقای [مصطفی] کاظمی [موسوی]، هنوز اصرار دارد که از آقای [قربانعلی] دُرّی [نجف‌آبادی، وزیر وقت اطلاعات]، اجازه گرفته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 سرویس تاریخ «انتخاب»: در کارنامه اکبر هاشمی رفسنجانی دو دوره رئیس جمهوری، ریاست مجلس و ریاست مجمع تشخیص مصلحت دیده می‌شود. 
 
«انتخاب» هر شب خاطرات روزنوشت هاشمی را منتشر می‌کند. 
 
۳ بهمن ۱۳۷۹: صبح برای سخنرانی در همایش «سیره دفاعی علی(ع)»، به دانشگاه مالک‌ اشتر، در منطقه لویزان رفتیم. پس از مراسم نظامی، آقای [مهدی] قائمی، رئیس عقیدتی سیاسی وزارت دفاع خیرمقدم گفت و گزارش همایش‌های سالانه را داد. من هم سخنرانی مفصلی در مورد جهان‌بینی اسلام، انسان، جهان و آگاهی و اختیار و تکلیف انسان و مخالفت اسلام با سد راه خدا برای انسانی که آگاهانه انتخاب می‌کند و ادیان آسمانی، تحمیل عقیده نمی‌کنند، اما اجازه سد راه اختیار انسان‌ها را هم نمی‌دهند و برخوردهای نظامی اسلامی دفاع، برای بازنگاه‌داشتن راه حرکت اختیاری انسان، داشتم و جنگ‌های پیغمبر(ص) و علی(ع) را در همین چارچوب، تفسیر کردم.
 
به دفترم رفتم. آقای [امیر] تهرانی [معاون پارلمانی] از وزارت اطلاعات آمد. گزارش تلاش‌های وزارت برای غیرعلنی‌شدن دادگاه قتل‌ها [ی زنجیره‌ای] را داد و از امکان حکم اعدام برای عاملان قتل، اظهار نگرانی‌ کرد و گفت، جناح چپ وزارت، اصرار داشت که دادگاه علنی باشد و فکر می‌کرد که متهمان، به نحوی برای نجات خود، پای رهبری را به میان بیاورند؛ گرچه آقای [مصطفی] کاظمی [موسوی]، هنوز اصرار دارد که از آقای [قربانعلی] دُرّی [نجف‌آبادی، وزیر وقت اطلاعات]، اجازه گرفته است.
 
عصر آقای [سیدرضا] نیری، از کمیته امداد آمد. درباره کمک به فلسطینی‌ها، سؤالاتی داشت و از برخورد مجلس با بودجه کمیته امداد، اظهار ناراحتی ‌کرد. آقای [علی] رازینی، رئیس سابق دادگستری [استان تهران] آمد. گزارشی از محاکمه گروه حجتیه باند [سیدمحمد حسینی] میلانی داد که به او سوءقصد کرده‌اند و نمونه‌هایی از تقلب و جعل میلانی را آورد؛ ازجمله اجازه‌های سهم امام را به عنوان اجازه اجتهاد مطرح می‌کند و از ضعف دادگاه، در محاکمه آنها گفت.‌کف ‌پای‌اش، قدرت حرکت و حس را از دست داده است. از وضع سیاسی، فرهنگی و اقتصادی ‌کشور، اظهار نگرانی‌ کرد و برای جلوگیری از بدتر شدن وضع در رسانه‌های چپ، چاره‌جویی نمود. سروصدایی وجود دارد که در سفر شیراز آقای خاتمی [رئیس‌جمهور]، جناح مقابل، برای بدنام‌کردن ایشان، عکس‌های زیادی از او و [دکتر محمد] مصدق را با هم چاپ کرده بودند.
نظرات بینندگان