arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۵۹۸۱۷
تاریخ انتشار: ۲۱ : ۲۲ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۲

دادگاهی در هند به پرونده‌‌ای درباره این‌که چه کسی اولین بار مرغ کره‌ای را درست کرد رسیدگی خواهد کرد

مرغ کره‌ای یکی از شناخته شده‌ترین غذا‌های هند در سطح جهان است که به تازگی به محل اختلاف بین دو رستوران زنجیره‌ای در این کشور بدل شده است. با بالا گرفتن اختلافات، رستوران «موتی محل» یکی از رستوران‌های زنجیره‌ای معروف در دهلی که پیشتر پذیرای افرادی همچون ریچارد نیکسون، رئیس جمهور فقید ایالات متحده و جواهر لعل نهرو، اولین نخست وزیر هند بوده است، شکایتی را در دادگاه مطرح کرد. آن‌ها ادعا می‌کنند که کوندان لال گوجرال، بنیانگذار این رستوران، اولین بار مرغ کره‌ای را در دهه ۱۹۳۰ میلادی زمانی که این رستوران برای اولین بار در پیشاور افتتاح شد و قبل از اینکه به دهلی نقل مکان کند درست کرده است. این رستوران در یک پرونده ۲۷۵۲ صفحه‌ای در دادگاه از رستوران «دریاگنج» رقیب خود شکایت کرده و آن را متهم به ادعای دروغین درباره منشا دستور پخت این غذا کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مرغ کره‌ای یکی از شناخته شده ترین غذاهای هند در سطح جهان است که به تازگی به محل اختلاف بین دو رستوران زنجیره‌ای در این کشور بدل شده است.
 
با بالا گرفتن اختلافات، رستوران «موتی محل» یکی از رستوران‌های زنجیره‌ای معروف در دهلی که پیشتر پذیرای افرادی همچون ریچارد نیکسون، رئیس جمهور فقید ایالات متحده و جواهر لعل نهرو، اولین نخست وزیر هند بوده است، شکایتی را در دادگاه مطرح کرد.
 
آن‌ها ادعا می‌کنند که کوندان لال گوجرال، بنیانگذار این رستوران، اولین بار مرغ کره‌ای را در دهه ۱۹۳۰ میلادی زمانی که این رستوران برای اولین بار در پیشاور افتتاح شد و قبل از اینکه به دهلی نقل مکان کند درست کرده است. این رستوران در یک پرونده ۲۷۵۲ صفحه‌ای در دادگاه از رستوران «دریاگنج» رقیب خود شکایت کرده و آن را متهم به ادعای دروغین درباره منشا دستور پخت این غذا کرده است.
 
خانواده گوجرال همچنین در طرح شکایت خود خواهان دریافت ۲۴۰ هزار دلار غرامت از سوی این رستوران شده‌اند.
 
به گفته آن‌ها رستوران «دریاگانج» همچنین از طرح وب سایت موتی محل و «ظاهر» رستوران‌های آن کپی کرده است.
 
مونیش گوجرال، مدیر عامل موتی محل، گفت: «شما نمی‌توانید میراث کسی را بردارید. این غذا زمانی اختراع شد که پدربزرگ ما در پاکستان بود.»
 
صاحب رستوران زنجیره‌ای دریاگانج که در سال ۲۰۱۹ تاسیس شده است، می‌گود که «کوندان لال جگی» عضو فقید خانواده آن‌ها با آقای گوجرال برای افتتاح رستوران دهلی در سال ۱۹۴۷ شریک شده بود و این غذا در آنجا برای اولین بار پخته شد. مدیر این رستوران استدلال می‌کند که این موضوع به آن‌ها حق می‌دهد که مدعی پخت اولیه این غذا باشند.
 
رستوران دریاگانج برای اثبات این ادعا یک سند شراکت دست نویس قدیمی را که در سال ۱۹۴۹ ثبت شده بود را به رویترز نشان داده است.
 
اختلاف نظر این دو رستوران باعث شده است بسیاری در شبکه‌های اجتماعی و تلویزیون هند به تاریخچه این غذا بپردازند و درباره آن بحث کنند.
 
 
این غذا که با تکه‌های مرغ تنوری مخلوط شده با سس گوجه فرنگی، کره و خامه درست شده است، در رتبه ۴۳ فهرست «بهترین غذاهای جهان» وب سایت TasteAtlas با ۴۰۰ هزار کاربر قرار دارد.
 
این غذای هندی بعد از نان سیر کره‌ای رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. این دو اغلب با هم سرو می‌شوند.
 
این پرونده اولین بار هفته گذشته در دادگاه عالی دهلی مورد رسیدگی قرار گرفت و قرار است جلسه بعدی در ماه مه برگزار شود.
 
منبع: یورونیوز
نظرات بینندگان