پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
فارس: قاچاق دام در آبهای خلیج فارس از سوی سواحل شمالی به سوی سواحل جنوبی یعنی از سواحل استان هرمزگان و جزیره قشم به سوی امارات و عمان تجارت پر سودی است که بدلیل ممانعتهای قانونی با این اقدام به صورت غیرقانونی صورت میگیرد.
شناورهای حاوی گوسفندان و بزهای معمولا ۶ ماهه و کوچک که بازار گرم تری در آن سوی آب دارد، با مشاهده یگانهای گشت دریایی، این دامها را معمولا به دریا میریزند تا به نوعی آثار جرم را از میان برده و عملا مانع از توقیف قضایی شناورشان شوند.
میزان کشفیات دام قاچاق نیز در هرمزگان بالاست و پلیس معمولا هفتهای دو تا سه خبر با موضوع کشف دامهای قاچاق در سواحل قشم و سیریک و میناب و ... منتشر میکند که در تازهترین خبر، فرمانده انتظامی هرمزگان از کشف ۲۵۰ دام زنده قاچاق در آبهای خلیج فارس خبر داده بود.
صادرات دام به صورت زنده بدلیل تصمیم دولت برای کنترل بازار گوشت، قاچاق به شمار میرود و قاچاقچیان با توجه به نرخ خوب خرید دام زنده و گرم ایرانی در آن سوی آبها، طمع کار شده اند و با وجود برخوردهای مستمر پلیس، دست از این کار نمیکشند.
کشورهای جنوبی خلیج فارس پرورش دام ندارند
یکی از آشنایان با این حوزه به خبرنگار فارس در بندرعباس میگوید: کشورهای جنوبی خلیج فارس پرورش دام ندارند و برای تأمین گوشت گرم به ایران وابسته هستند و در ایران نیز مشکلاتی در تأمین گوشت وجود دارد و لذا ممنوعیت صادراتی وجود دارد، ولی چون نیاز با قیمت بالا پابرجاست، این کار در حوزه قاچاق قوت گرفته است.
دام سبک ایرانی مورد علاقه شیوخ عرب است
فعال دیگری در حوزه غذایی میگوید: دامهای سبک ایرانی مورد پسند رستورانهای معروف عربی نیز هستند به طوری که هر گوسفند را به طور کامل طبخ میکنند و لذا نیاز هر کدام از این رستورانها و شیوخ عرب به دام سبک ایرانی بالاست.
قاچاقچیان دام در ایران با انتقال دام به نزدیکی سواحل در شب، صبح زود آنها را در قایق بارگیری میکنند تا بتوانند با سرعت بالا خود را به سواحل امارات برسانند و وقتی با گشتیهای مرزبانی و دریابانی مواجه میشوند، دامها را به دریا میریزند. لاشههای دام (گوسفند و بز) که اخیرا در سواحل قشم دیده شده، ناشی از به دریا ریختن دامهای قاچاق است که آنها خفه شده و با امواج دریا به سمت ساحل آورده شده اند.