تسنیم: عیسی زارعپور در نشست شورای اداری استان مازندران اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم آینده کشور، شبکه ملی اطلاعات است که قصه پرغصهای دارد که بعضا مورد بیمهری قرار گرفته است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه هفت زیرساخت برای شبکه ملی تعریف شده است، آنها را شامل زیرساخت ارتباطی، اطلاعاتی، خدمات پایه، مزیت بخشی و مدل اقتصادی، استقلال و مدیریت پذیری، ارتقای امنیت، سالمسازی، بومی سازی تجهیزات و سامانههای امنیتی، عنوان کرد.
زارع پور با اشاره به سختیهای ایجاد شبکه فیبر نوری که ۱۴۴۰ شهر درگیر آن میشوند، اظهار داشت: در پنج سال آینده فیبر نوری در کشور به پایان میرسد و برای دهههای متمادی کاربرد دارد و نیازی به حفاری حداقل تا نیم قرن آینده ندارد.
وی از شهرداران خواست که مطابق با قانون بودجه در خصوص صدور مجوز حفاری برای فیبر نوری طی دو هفته، در این زمینه مقاومت نکنند و اجازه بدهند که با اتمام این طرح ها، سرعت اینترنت به چندصد مگابیت بر ثانیه برسد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از رکوردشکنی سرعت اینترنت در بازی ایران و قطر گفت که به ۷.۵ ترابیت بر ثانیه رسیده است.
زارع پور با بیان اینکه «پلتفرمها» آینده هر کشور را در دست میگیرند، تصریح کرد: کشورهایی که «دارایی دیجیتال» نداشته باشند، در آینده مستعمره دیجیتال میشوند، یعنی آنچه که در استعمار کهن بوده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به قوانین سختگیرانه برخی کشورها در استفاده از اینترنت، اظهار کرد: پلتفرمها باید آنقدر قوی شوند که قابلیت رقابت داشته باشند. مدتی در این زمینه ضعف داشتیم، اما همکاران ما در مهر و آبان تلاش کردند تا از این تکرار تلخ جلوگیری کنند.
زارع پور گفت: اکنون بیش از ۴۵ میلیون نفر در پیامرسانهای داخلی عضوند و ایتا حدود ۳۰ میلیون کاربر فعال دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیش از ۳ هزار خدمت در پنجره ملی خدمات دولت هوشمند، اظهار داشت: تاکنون از این طریق ۳۸ میلیون نفر احراز هویت کردند و حدود ۱۰ درصد خدمات دولت فعلا از درگاه خدمات دولت هوشمند است و تا سال ۱۴۰۶ باید صد درصد خدمات دولت هوشمند شود.
سید محمود حسینی پور نیز شامگاه در نشست شورای اداری، به شناور بودن جمعیت استان اشاره و عنوان کرد: سالانه استان محل تردد ۴۰ میلیون گردشگر و مسافر است.
وی با اشاره به رشد پهنای باند، توسعه فیبر نوری و دیگر زیرساختهای مخابراتی و فناوری ارتباطات و اطلاعات در استان، این موارد را از شاخصهای توسعه در استان اعلام کرد که هر چه میگذرد خدمات جدیدتری وارد استان میشود.
وی ادامه داد: شهرداریهایی که هنوز قرارداد نبستند باید سعی کنند که عقب نمانند و مازندران به استان سبز ارتباطی تبدیل شود.
نماینده عالی دولت در مازندران بیان کرد: توسعه ارتباط نسل پنجم نیز امروز درچند شهر افتتاح شده است و توسعه این اقدامات با مردمی سازی کردن به سمت اینترنت اشیا و هوش مصنوعی برود.
استاندار مازندران گفت: سیستم فیبر نوری مقدمه توسعه اصلی استان خواهد بود و به مازندران در این زمینه اولویت داده شده است.
حسینی پور اظهار کرد: انحصار فروش اینترنت پر سرعت در اختیار یکی دو اپراتور بود، اما اکنون به ۸-۹ اپراتور رسیده است.
در این نشست برخی از مدیران اپراتورها گزارش فعالیت خود در مازندران را ارائه دادند، همچنین ارتباط وبیناری با روستای آببندان کش ساری برای افتتاح دکل مخابراتی، بابلسر برای افتتاح فیبر نوری و نکا برای افتتاح فیبر نوری منازل و کسب و کارها انجام شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین امروز بازدیدی از طرح فیبر نوری در آمل و ساری داشت و با حضور ایشان فیبر نوری منازل و کسب و کارها در بابل همراه با تست سرعت بهره برداری شد.