پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مردمسالاری نوشت:
ويديويي از يک سخنراني ميترامني، نامزد جمهوريخواهان آمريکا منتشر شده، که در آن راي دهندگان به باراک اوباما را تحقير ميکند.اين ويديو به صورت مخفيانه تهيه شده و در آن رامني ميگويد 47 درصد از مردم آمريکا که به باراک اوباما راي ميدهند، ماليات بردرآمد نميپردازند و هيچ وقت به او [رامني] راي نخواهند داد. گفته ميشود اين ويديو از سخنراني رامني در ماه مارس تهيه شده، زماني که آقاي رامني به عنوان نامزد احتمالي جمهوريخواهان نامش مطرح شده بود.وب سايت مادر جونز، که روزنامه نگاري تحقيقي انجام ميدهد، اين ويديو را روي اينترنت قرار داده است.به گفته اين وب سايت در اين ويديو، رامني در جمعي سخنراني ميکند که از حاميان او هستند و براي جمع کردن پول براي تبليغات او دور هم جمع شده بودند. بخشهاي مختلفي از اين سخنراني رامني در اين وب سايت قرار گرفته و آن طور که يکي از سردبيران اين وب سايت ميگويد، بناست بخشهاي ديگري از اين سخنراني هم منتشر شود.
در بخشي از اين سخنراني که روز دوشنبه مورد توجه رسانههاي آمريکا قرار گرفته، رامني گفته: «47 درصد از مردم با او هستند. کساني که وابسته به دولت هستند. کساني که فکر ميکنند قرباني هستند. کساني که فکر ميکنند دولت وظيفه دارد از آنها محافظت کنند. کساني که فکر ميکنند بايد دولت آنها را بيمه کنند، به آنها غذا بدهد، مسکن بدهد و هر چيز ديگري که شما بگوييد.»
در بخش ديگري از سخنانش، رامني درباره رايدهندگان غيرحزبي که در دوره قبل به آقاي اوباما راي دادند، ميگويد: "آنها چون به او [اوباما] راي دادند، دوست ندارند بشنوند که اشتباه کرده اند و او [اوباما] آدم بدي است و کارهاي بدي کرده و فاسد است.»
او ادامه داده که به جاي اين دسته از راي دهندگان غيرحزبي بايد به دنبال جذب کردن راي کساني بود که فکر ميکنند در دوره گذشته درست راي دادند اما باراک اوباما انتخاب درستي نبوده است.او همچنين گفته: «من هيچوقت آنها را نميتوانم متقاعد کنم که مسئوليت زندگي خود را بپردازند و مراقب زندگيشان باشند.»افراد مورد اشاره آقاي رامني کساني هستند که به خاطر درآمد کمتر، ماليات بردرآمد به آنها تعلق نميگيرد. مجله مادرجونز با انتشار ويدئوهاي ديگري از اين برنامه مينويسد که ميت رامني در اين جلسه با گروهي از ميليونرها، بدون تعارف و رک بيپرده حرفهايي زده که جرات تکرارش را در فضاي عمومي ندارد و نشان داد که تا چه حد از نيمي از راي دهندگان آمريکايي منزجر است. بر اساس تفسير مجله مادرجونز، رامني، رايدهندگان به رئيس جمهوري را گروهي «بيمايه» که خدمت چنداني به جامعه نميکنند معرفي کرده و انتخابات را صحنه نبرد ميان «تلاشگران» و «انگل»هاي فاقد «شخصيت»، «بردباري»، و «ابتکار» ميداند.بعد از گذشت چند ساعت از قرار گرفتن اين ويديو در سايت مادر جونز، انتقادها از آقاي رامني بالا گرفت تا جايي که او دوشنبه شب يک نشست مطبوعاتي تشکيل داد و درباره صحبتهايش توضيح داد.رامني تکذيب نکرد که اين جملات را به زبان آورده اما گفت که کلمات درستي را انتخاب نکرده است. از روز دوشنبه، گروه انتخاباتي ميت رامني، شيوه ديگري براي تبليغ او برگزيده است.در اين شيوه جديد، بيشتر از برنامههاي او براي اداره کشور صحبت ميشود.پيش از اين، تبليغات آقاي رامني بيشتر بر انتقاد از سياستهاي اقتصادي آقاي اوباما استوار بود.
گروه تبليغاتي رامني که او را براي رسيدن به کاخ سفيد کمک ميکند هم در بيانيه اي گفته که رامني «ميخواهد به همه آمريکاييهايي که در اقتصاد دوره اوباما دست و پا ميزنند، کمک کند.»
در نشست مطبوعاتي دوشنبه شب، آقاي رامني با اين سوال مواجه شد که آيا او واقعا چيزهايي را که به مردم ميگويد همان اعتقادات واقعي او هستند يا نه. پاسخ نامزد جمهوري خواهان به اين سوال اين بود که «اين همان پيامياست که هميشه در جمع به مردم ميدهم.»
پيش از اين نيز رامني در چند مورد اظهار نظرهاي عجيبي داشته است. به عنوان مثال، وي يکبار به طعنه اعلام کرده بود که اگر پدر من مکزيکي بود شانس بيشتري براي پيروزي در انتخابات داشتم. يا در اظهار نظري ديگر خود را يک فرد ثروتمند و بانفوذ معرفي کرده بود. وي در اظهارنظري ديگر به اين موضوع اشاره کرده بود به اين دليل از همسر خود در تبليغات انتخابات رياست جمهوري استفاده خواهد کرد که شهروندان آمريکايي به اين کار اصرار دارند.گروه تبليغاتي باراک اوباما، که رئيس جمهوري آمريکا را براي انتخاب دوباره در انتخابات پيش رو کمک ميکنند، خيلي زود از اين ويديو، استفاده کردند.مدير انتخاباتي باراک اوباما در بيانيه اي، آورده که: «وقتي کسي با توهين نيمياز مردم آمريکا را از خود ميراند، سخت ميتواند به عنوان رئيس جمهوري آمريکا انجام وظيفه کند.» دمکراتها در واکنش به اين فيلم اعلام کردهاند: اين گونه اظهار نظرها آن هم در جمع افراد ثروتمند از سوي يک کانديدا که در آن نيمي از مردم آمريکا قرباني خوانده ميشوند، بسيار شوک آور است. تصور اينکه فردي بر کشور حکومت کند که نيمي از شهروندان آمريکايي را غيرخودي بداند، بسيار دشوار است.هر چند اظهارنظر در خصوص ميزان اثرگذاري اين فيلم ويدئويي بر انتخابات بسيار زود است، اما افرادي که ماليات نميدهند عمدتا قشر دانشجويان، شهروندان مسن و بيکاران هستند. انتخابات آمريکا کمتر از دو ماه ديگر انجام ميشود و آن طور که ناظران ميگويند، اتفاقهايي اين چنين ميتواند کار را براي نامزدها سخت کند.در اين ميان، در حالي كه تنها 50 روز بيشتر به انتخابات رياست جمهوري آمريكا در ششم نوامبر باقي نمانده، باراك اوباما در يك نظرسنجي كه توسط خبرگزاري رويترز و موسسه IPSOS انجام شد، توانست 48 درصد از آراي شركت كنندگان در اين نظرسنجي را به دست آورد و ميت رامني، فرماندار سابق ايالت ماساچوست آمريكا 43 درصد راي كسب كرد.
روز پنج شنبه هفته گذشته نيز نظرسنجي مشابهي نشان داد كه اوباما با نتيجه 48 درصد در مقابل 41 درصد، از ميت رامني جلوتر است.از سوي ديگر در روزهاي اخير آمريكاييها در خصوص مسائل مهمي نظير اشتغال و اقتصاد با نسبت كمي اوباما را بر ميت رامني ترجيح دادهاند.37 درصد از راي دهندگان در نظر سنجيهاي آمريكا معتقدند اوباما برنامه بهتري براي اقتصاد اين كشور دارد و كه 34 درصد چنين تصوري را درباره ميت رامني قائل هستند.در نظرسنجي پنج شنبه هفته گذشته، اوباما در زمينه اقتصادي با نتيجه 36 درصد به 35 درصد از رامني پيش بود. همچنين در نظرسنجي اخير در خصوص مساله اشتغال 40 درصد شركت كنندگان حامي اوباما بوده و 36 درصد حامي ميت رامني.اما با وجود اين در خصوص تعامل با مساله كسري بودجه دولت فدرال آمريكا، رامني با نتيجه 34 درصد به 39 درصد از رامني پيش افتاد.