کد خبر: ۷۷۲۳۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۲ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۱

گزارشی درباره هدایای احمدی نژاد به روسای کشورها

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آقای احمدی‌نژاد در برخی از دیدارهای خود با روسای کشورهای دیگر، در کنار هدایای سنتی، اقدام به هدیه دادن یکی از دست‌آوردهای علمی کشور نموده‌اند که نشان دهنده جریانی نو و رویکردی متفاوت می‌باشد.

شاید کمتر رسانه‌ای به هدایای اهدایی در دیدارهای رسمی دیپلماتیک توجه داشته است. طبیعی است که هر میزبانی برای نشان دادن احترام به میهمان خود، هدیه‌ای به او اهدا کند و یا هر میهمانی نیز برای میزبان هدیه‌ای در نظر بگیرد. در گذشته و به طور سنتی، هدایای اهدا شده از سوی ایران، مواردی چون فرش، ‌پسته و صنایع دستی ایرانی بوده است. اقلامی که نشان دهنده سابقه تمدنی ایران می‌باشد. اما درسال‌های اخیر تغییراتی در این هدایا ایجاد شده است که بررسی دقیق‌تر آن خالی از لطف نخواهد بود. آقای احمدی‌نژاد در برخی از دیدارهای خود با روسای کشورهای دیگر، در کنار هدایای سنتی، اقدام به هدیه دادن یکی از دست‌آوردهای علمی کشور نموده‌اند که نشان دهنده جریانی نو و رویکردی متفاوت می‌باشد. در این گزارش، برخی از این هدایا با جزییات بیشتری مورد بررسی قرار گرفته‌ است.

۱- نانوسکوپ:

نانوسکوپ دستگاهی برای تصویربرداری از سطوح در ابعاد نانومتری است و تنها پنج کشور در جهان فناوری ساخت این دستگاه را به صورت بومی در اختیار دارند که ایران جزو این پنج کشور است. طرح تحقیقاتی نانوسکوپ ایرانی از اردیبهشت ماه ۱۳۸۶ آغاز شد. کاربرد این دستگاه در کلیه علوم مربوط به فناوری نانو مانند نانوشیمی، نانوسنسور‌ها و نانوالکترونیک است. نانوسکوپ ایرانی که با نام تجاری نما (‏NAMA‏) ‏عرضه می‌شود، تاکنون علاوه‌بر پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای که از نظر فنی داشته است، تعداد قابل توجهی از این دستگاه به مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی داخل و خارج فروخته شده و به محققان فناوری نانو خدمات آنالیز ارائه می‌دهد. این دستگاه تا کنون چندین بار از سوی رئیس جمهور به روسای جمهور سایر کشور‌ها به عنوان یکی از دستاوردهای فناوری ایران هدیه شده است.

کشورهایی که نانوسکوپ به آن‌ها هدیه داده شده است:

لبنان

دکتر محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور کشورمان روز چهارشنبه ۲۱ مهرماه ۸۹ در جریان سفر به لبنان، پس از نشست مشترک رؤسای جمهور دو کشور، یک عدد «نانوسکوپ «ایرانی را به عنوان هدیه ویژه به رئیس‌جمهور لبنان، اهدا نمود.

احمدی‌نژاد هنگام تقدیم این هدیه ویژه، این دستگاه را دارای فناوری‌های بسیار پیچیده و بالا دانست و با اشاره به اینکه فقط ۵ یا ۶ کشور در جهان قادر به ساخت آن هستند، گفت: این دستگاه برای برنامه‌های علمی و تحقیقاتی بسیار ضروری است و به طور کامل به‌وسیلهٔ دانشمندان ایرانی ساخته شده است

قطر:

دکتر احمدی‌نژاد در پایان کنفرانس مشترک خبری با امیر قطر، یک دستگاه نانو سکوپ ساخت ایران را به ایشان هدیه کرد. وی با اشاره به اینکه این دستگاه ساخت متخصصان کشور ایران است و بجز ایران، تنها چهار کشور توانایی ساخت آن را دارند، گفت این هدیه‌ای از فناوری ایران به قطر است که می‌توانید آن را در مراکز آموزشی و پژوهشی مورد استفاده قرار دهید.

امیر قطر نیز پس از دریافت این هدیه خاطرنشان کرد: ایران در دهه ۴۰ یعنی زمان جمال عبدالناصر دستگاهی را به قطر هدیه داد که ما هنوز از آن نگهداری می‌کنیم و خوشحال هستیم که امروز این هدیه را گرفتیم و از این هدیه نیز مراقبت خواهیم کرد

ونزوئلا

دکتر محمود احمدی‌نژاد، نانوسکوپ دانشمندان ایرانی را به رئیس جمهور ونزوئلا هدیه کرد و گفت: این یک دستگاه پیشرفته و کاملاً ساخت ایران است و در دنیا ۶ کشور آن را می‌سازند که یکی از آن‌ها ایران است و ما آن را به نشانه دوستی تقدیم ملت و دولت ونزوئلا می‌کنیم.

رئیس جمهور در در گفتگویی تلویزیونی در این باره گفت: یک نانوسکوپ ایرانی را به رئیس جمهور ونزوئلا دادم و آقای چاوز گفت این بمب ایرانی است، این‌‌ همان بمبی است که می‌گویند ایران می‌خواهد بسازد. روسای جمهور کشورهای آذربایجان و ترکیه نیز این هدیه را از جناب آقای دکتر احمدی‌نژاد دریافت نمودند.

دستگاه شنوایی سنجی نوزادان یا «اتو اکوستیک امیشن» هدیه به رییس جمهور ترکیه و آذربایجان

این دستگاه در ارزیابی و غربالگری شنوایی کاربرد دارد. این دستگاه امواج تولیده شده در حلزون شنوایی را توسط یک میکروفون بسیار حساس ضبط و پردازش می‌کند. این دستگاه قادر است صحت شنوایی نوزادان را در بدو تولد آن‌ها آزمون کند و مشکل جامعه را در زمینه ناشنوایی بهبود دهد.

طرح تحقیقاتی ساخت این دستگاه در کشور از سال ۱۳۸۰ در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز و پس از هشت سال نمونه آزمایشگاهی و نیمه صنعتی آن تولید شد. این دستگاه یکی از هدایای داده شده به رییس جمهور آذربایجان و ترکیه است

نانو فیلتراسیون آب هدیه به رییس جمهور آذربایجان

این دستگاه با فناوری پیشرفته تصفیه آب با ظرفیت ۱۰ متر مکعب در شبانه روز قادر است همه ذرات معلق و بخش زیادی از ذرات محلول در آب را تا ۹/۹۹ درصد حذف کند. پروژه بکارگیری فناوری نانو به منظور تصفیه آب با فاز مطالعاتی شروع شد و پس از کسب نتایج مناسب در فاز آزمایشگاهی با همکاری دانشگاه شهید عیاسپور وارد فاز تعریف پروژه نیمه صنعتی شد. با توجه به نتایج آنالیز آب رودخانه کارون واحد پایلوت آن در این منطقه راه اندازی شد. این دستگاه با استفاده از روش اسموز معکوس قادر است آبهای شور و آلوده را به کیفیت آب شرب تبدیل کند

هواپیمای فوق سبک دو نفره هدیه به رییس جمهور ترکمنستان

پژوهشگران حوزه هوافضای کشور هواپیمای فوق سبک با سقف پروازی ۴ هزار کیلومتر را ساختند که می‌توان برای عملیات شناسایی و کنترل مرز‌ها از آن استفاده کرد. هواپیمای طراحی شده از نوع هواپیمای فوق سبک دو نفره (اسپرت) با سقف پروازی ۱۴ هزار پا (۴٫ ۲۶۷۲ کیلومتر) و برد هزار و ۲۰۰ کیلومتر در ساعت است. سرعت این هواپیمای فوق سبک را ۲۰۰ کیلومتر در ساعت است و موتور به کار رفته در این هواپیما، موتورهای روتکس (ویژه هواپیماهای سبک) و بدنه آن تمام کامپوزیت است. این هواپیما به عنوان هدایای فناورانه به رئیس جمهوری ترکمنستان اهدا گردید.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۳۱
0
13
خب شماره حسابشون رو هم میگرفت، ماهیانه یارانه هم به حسابشون واریز میکرد.
بهزاد
|
PHILIPPINES
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۳۱
1
9
این آمار دکتر چرا اینجوری بود؟!
به یکی گفته 4 تا میسازن
به یکی دیگه 5-6 تا
به یکی دقیقا 5 تا!
آمار.......!!!
نظرات بینندگان