پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به نقل از اسکای نیوز، تلسکوپ جیمز وب از نزدیک به سیارهای که تنها ۴۸ سال نوری از زمین فاصله دارد، نگاه کرد. یعنی در آینده ای نسبتاً نزدیک پرواز به آنجا واقع بینانه خواهد بود. در ابتدا تصور میشد این سیاره یکی از اقمار سیاره نپتون است ولی تصاویر دقیقتر حاکی از وجود آب و زندگی در این سیاره است.
وب نشان داد که این سیاره تنها شش برابر سنگینتر از زمین است، پر از آب است و تقریباً ۲۰ درصد حجم آن صخرهای است و میتواند به عنوان محل سکونت باشد. این سیاره نور کافی از ستاره خود دارد و گفته میشود میتواند زمین شماره دو باشد.
بر اساس دو مطالعه منتشر شده در روز پنجشنبه در مجله Astrophysical Letters و Monthly، این سیاره فراخورشیدی که Gliese ۱۲b نام دارد، به دور یک ستاره کوتوله قرمز سرد واقع در صورت فلکی حوت می چرخد و حدود ۲۷ درصد اندازه خورشید ما و ۶۰ درصد دمای آن است. اطلاعیه های انجمن سلطنتی نجوم.
از آنجایی که ستاره آن بسیار کوچکتر از خورشید است، Gliese ۱۲b همچنان در منطقه قابل سکونت قرار میگیرد - فاصله ایده آلی از ستاره ای که می تواند آب مایع وجود داشته باشد - حتی اگر هر ۱۲.۸ روز یک بار به مدار خود کامل شود.
ماسایوکی کوزوهارا، استادیار پروژه در مرکز اختربیولوژی در دانشگاه توکیو و یکی از رهبران یکی از تیمهای تحقیقاتی با آکیهیکو فوکوی، گفت: ما نزدیکترین مکان معتدل و به اندازه زمین را پیدا کردهایم که تا به امروز کشف شده است.