جمعه ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ | Friday, 03 February 2023
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
جمعه ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ | Friday, 03 February 2023
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / واکنش رئیسی به گلایه کارگران: سریعا حقوق‌شان را پرداخت کنید

ویدیو / واکنش رئیسی به گلایه کارگران: سریعا حقوق‌شان را پرداخت کنید

ویدیو / درگیری شدید و عجیب کادرفنی مس کرمان و استقلال در دقایق پایانی بازی

ویدیو / درگیری شدید و عجیب کادرفنی مس کرمان و استقلال در دقایق پایانی بازی

ویدیو / بهروز افخمی: فیلمسازی که نمی‌تواند فیلم خوب بسازد، برای جلب توجه می‌رود سراغ تحریم جشنواره / فیلمسازی که در ۵۰ سالگی فهمیده فیلمساز خوبی نیست، به یکباره تصمیم می‌گیرد رهبر سیاسی انقلاب سینمای ایران شود

ویدیو / بهروز افخمی: فیلمسازی که نمی‌تواند فیلم خوب بسازد، برای جلب توجه می‌رود سراغ تحریم جشنواره / فیلمسازی که در ۵۰ سالگی فهمیده فیلمساز خوبی نیست، به یکباره تصمیم می‌گیرد رهبر سیاسی انقلاب سینمای ایران شود

ویدیو / وزیر ارشاد در پاسخ به حذف فرش قرمز: ما داریم سینمای ملی ایران را برگزار می‌کنیم / نیازی به تقلید از غربی‌ها نیست

ویدیو / وزیر ارشاد در پاسخ به حذف فرش قرمز: ما داریم سینمای ملی ایران را برگزار می‌کنیم / نیازی به تقلید از غربی‌ها نیست

ویدیو / دغدغه‌ی خبرنگار صداوسیما: اقای وزیر چندتا جوراب هدیه گرفتید؟

ویدیو / دغدغه‌ی خبرنگار صداوسیما: اقای وزیر چندتا جوراب هدیه گرفتید؟

ویدیو / VAR در لیگ برتر ایران با کمک فیلمبردار صدا و سیما

ویدیو / VAR در لیگ برتر ایران با کمک فیلمبردار صدا و سیما

کد خبر: ۸۱۶۰۴
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۱ - ۰۷ آبان ۱۳۹۱
صفحه نخست >> سیاست
پ

اظهارات خواندنی ناصر تقوایی: هر کجا فیلم ساختم، نابود شد!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ناصر تقوایی گفت: آخرین نسخه‌ای که از «ناخدا خورشید» در تلویزیون دیدم، 37 دقیقه کوتاه‌تر از آن چیزی بود که من ساختم! اگر این فیلم را با تمام صحنه‌هایش دوست ندارند،‌ نخرند و نمایش ندهند نه اینکه هربار پنج تا 10 دقیقه از آن را بیرون بیاورند بدون اینکه چرایش مشخص باشد.

این کارگردان سینمای ایران با انتقاد از نحوه نمایش «ناخدا خورشید» در تلویزیون ادامه داد: نمی‌دانم چرا اما آخرین باری که تلویزیون این فیلم را نمایش داد هر کاری که «ناخدا خورشید» با یک دستش انجام می‌داد، قیچی شده بود!

 

یادآوری خاطرات ساختن «ناخدا خورشید» و کار با ارجمند، پورصمیمی و اویسی
به گزارش ایسنا، تقوایی که در جلسه پرسش و پاسخ نمایش فیلم «ناخدا خورشید» در سینما تک «قلهک» سخن می‌گفت با یادآوری خاطرات ساخت «ناخدا خورشید» بیان کرد: من چندسالی مشغول ساختن مجموعه‌ی «کوچک جنگلی» برای تلویزیون بودم که البته آنچه ساخته شد هیچ ربطی به من و متنم ندارد. در آن مدت تجربه علی حاتمی که 10 سال معطل ساخت فیلمش بود، جلوی چشمم بود و بالاخره خودم را از شر آن فیلم راحت کردم.

کارگردان «ناخدا خورشید» ادامه داد: پس از آنکه من از مجموعه‌ی «کوچک جنگلی» جدا شدم یک گروهی از تیمم هم از سوی گروه جدید رانده شدند. من آن زمان داریوش ارجمند را برای نقش میرزا و سعید پورصمیمی و فتحعلی اویسی را برای نقش‌های دیگر انتخاب کرده بودم که آنها را از آن مجموعه بیرون کردند که نکند چون با من بوده‌اند، وسط کار قالشان بگذارند.

تقوایی افزود: من این گروه را جمع کردم و با آنها «ناخدا خورشید» را ساختم، حتی جالب است که بگویم ما مجبور شدیم بیش از 50 درصد از بازی‌های فتحعلی اویسی روی دریا را با کمک بدل بگیریم چون او کارمند تلویزیون بود و هر روز تماس می‌گرفتند که اگر به تهران برنگردی اخراجت می‌کنیم. چنان جنگ اعصابی برای اویسی به وجود‌آورده بودند که او از گفتن یک سلام جلوی دوربین عاجز بود.


چرا با یک بازیگر در دو فیلم کار نکرده‌ام؟
ناصر تقوایی سپس در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه چرا در هیچ کدام از کارهایش با یک نفر بیش از یک فیلم کار نمی‌کند‌، اظهار کرد: من تا امروز به جز چند نقش فرعی با هیچ بازیگری دوبار کار نکردم. ضمن آنکه من با بیشتر افرادی که کار کرده‌ام یا خودم به سینما آوردمشان یا تئاتری بودند چون معتقدم افرادی که استعداد بازیگری دارند معمولا اولین کارشان، بهترین کارشان است.

وی درباره اینکه چرا با عوامل پشت دوربین مخصوصا فیلمبردار هم بیش از یک بار در پروژه‌ای کار نمی‌کند، بیان کرد: ابتدا یک نکته‌ای را بگویم آن هم این است که همه فیلمبردار‌ها خوب هستند اما هر فیلمبردار سلیقه‌ای متفاوت دارد. باید توجه کرد که خلاقیت تنها به کارگردان و فیلمنامه‌نویس نیست. بلکه تمام عوامل پشت دوربین در خلاقیتی که در فیلم به کار می‌رود سهیم هستند. فکر می‌کنم در پاسخ به سوالتان باید بگویم هر فیلمبردار یا هر یک از عوامل پشت دوربین سلیقه مخصوص به خود را دارند و در این میان کار کارگردان این است که توانایی‌های گروهش را با یکدیگر هماهنگ کند.


عبدالله اسکندری از در پشتی می‌آمد سر صحنه «دایی‌جان ناپلئون» تا کار یاد بگیرد
کارگردان «ناخداخورشید» سپس با یادآوری خاطراتی از عوامل پشت دوربینش گفت: عبدالله اسکندری گریمور چهارم فیلم «دایی‌جان ناپلئون» بود. من تا مدتی فکر می‌کردم او از من حقوق ماهیانه می‌گیرد اما در آخر کار متوجه شدم که اسکندری به خاطر کار کردن با گریمورهای شاخص تلویزیون که در «دایی‌جان ناپلئون» بودند از در پشتی می‌آمد و کارها را می‌دید و سعی می‌کرد تجربه کند. ما هم با فیلم دیدن، فیلمساز شدیم و جایی نبود که بخواهیم فیلمسازی را یاد بگیریم مگر آنکه عده‌ی محدودی توانایی رفتن به خارج از کشور را داشتند.


متاسفانه هرجا که فیلم ساخته‌ام، نابود شده است
تقوایی همچنین در ابتدای این نشست، هنگامی که می‌خواست درباره «ناخدا خورشید» صحبت کند، بیان کرد: متاسفانه بسیاری از مناطق ایران مدام در حال دگرگونی هستند و به صورت مداوم هویت خود را از دست می‌دهند. هرجایی ایران که من تاکنون فیلم ساخته‌ام پس از مدتی، نابود شده است. نمی‌دانم این از بداقبالی من است یا رسم زمانه. «نفرین» را در جزیره‌ی «مینو» ساختم اما آنجا از بین رفت. «ناخدا خورشید» را در بندر«کُنگ» ساختیم که یکی از معتبرترین بنادر ایرانی بود اما آخرین تصاویری که از آنجا در تلویزیون دیدم، شبیه جایی مانند ساوه است! و هیچ هویتی از قبل ندارد. «رهایی» را در گناوه ساختم و دیگر آنچه شما از گناوه به یاد دارید، دیده نمی‌شود. «ای ایران» را در ماسوله ساختم اما بار آخر که به آنجا رفتم تصمیم گرفتم دیگر پا به ماسوله نگذارم چون همه شهر در حال تبدیل شدن به سیمان است.

وی افزود: تاریخ همیشه از جغرافیا اتفاق می‌افتد، چرا که هر واقعه‌ای در یک مکانی روی می‌دهد. ضمن انکه برای بازسازی هر یک از مکان‌ها سال‌ها زمان نیاز است با این حال باز هم می‌بینیم که کما بیش در شهرهای مختلف ما هویت دیرینه‌مان از بین می‌رود و این باعث تاسف است.


توصیه ناصر تقوایی به فیلمنامه‌نویسان و فیلمسازان جوان
تقوایی در بخشی از این نشست در پاسخ به سوالی درباره اقتباس در سینما و سینمای قصه‌گو گفت: سینما حالا حالاها تحت تاثیر روایت است. من فکر می‌کردم سینما یک روزی نقش ادبیات را در خود کمرنگ می‌کند، چرا که هر هنری که از ادبیات استفاده می‌کند تحت نفوذ و دیکتاتوری آن است. اکنون می‌بینیم که ادبیات به خاطر قدمتش در اکثر هنرها نفوذ دارد.

وی در عین حال خاطر نشان کرد: اما اکنون می‌بینیم که هنوز هم در سینما غلبه با سینمای روایی است، چون اکثر مردم هنوز به دنبال یک روایت خوب هستند. معتقدم اگرچه تاکنون نمونه‌های موفقی در سینما وجود داشته است اما هنوز هم تا جایی که سینما بخواهد کاملا روی پای خود بایستد راه زیادی وجود دارد.

این سینماگر در بخش‌هایی از سخنانش درباره فیلمنامه نویسی و اقتباس در سینما با توصیه به جوان‌هایی که ادبیات و فیلمنامه‌نویسی را دوست دارند، بیان کرد: به دوستانی که علاقه‌مند به ادبیات و فیلمنامه هستند این نکته را می‌گویم که «فیلمنامه یک روایت نیست بلکه فیلمنامه شیوه اجرای یک روایت است». می‌بینید که یک نفر یک داستان را می‌نویسد‌، یک نفر آن را به فیلمنامه تبدیل می‌کند و یک نفر می‌سازد، به همین دلیل است که می‌گویم بهتر است یک فیلمنامه‌نویس در کار فنی دخالت نکند. من حتی در کلاس‌های خودم به کار بردن لغات فنی برای بچه‌های فیلمنامه‌ نویس را ممنوع می‌کنم.

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه فیلمنامه‌نویسان ما یک داستان را بر می‌دارند و چند اصطلاح سینمایی را داخلش می‌گذارند و فکر می‌کنند فیلمنامه نوشته‌اند، در حالی که در فیلمنامه‌نویسی و یا اقتباس، نکات مختلفی باید در نظر گرفته شود. این نکته را یادآور می‌شوم که ترجمه در 60 سال گذشته کمک حیرت‌آوری به ادبیات کرده است چرا که شما آثار بزرگان ادبیات را می‌خوانید و ذهن‌تان درگیر وقایع و هوشمندی نمایش یک واقعه می‌شود. توصیه‌ام به فیلمنامه‌نویسان این است که آنقدر به زندگی واقعی استناد نکنید، چرا که معتقدم زندگی واقعی آن چیزی است که افرادی مانند تولستوی و ... می‌نویسند، چون زندگی که آنها می‌نویسند زندگی اختیاری است. به همین دلیل است که وقتی یک داستان‌، رمان‌ یا فیلم خوب می‌بینید تمام آدم‌هایش با حداکثر تلاش‌شان برای ساختن آنچه به دنبالش هستند تلاش می‌کنند، این زندگی واقعی است.


یشایایی: «ناخدا خورشید» شناسنامه و مزد جان تقوایی است
هارون یشایایی تهیه‌کننده «ناخدا خورشید» هم در سخنانی درباره این فیلم گفت: «ناخدا خورشید» شناسنامه آقای تقوایی و مزد جان اوست. من به عنوان تهیه‌کننده، حداقل امکاناتی که در منطقه کُنگ بود و یا امکاناتی که می‌توانستیم از تهران همراه کنیم را فراهم کردم اما باز هم باید بگویم این فیلم در شرایط بسیار سختی ساخته شد.

وی ادامه داد: معتقدم «ناخدا خورشید» بخشی از تاریخ این ملت است چرا که اکنون به بندر کُنگ بروید دیگر بناهای قدیمی را نمی‌بینید. آقای تقوایی میراث‌دار بخشی از فرهنگ ما در جنوب کشور است و به تصویر کشیدن جنوب بخشی از تخصص ایشان است.


«چای تلخ» برای من تمام شده است
ناصرتقوایی در حاشیه‌ی این نشست که از سوی برخی اهالی رسانه درباره‌ی «چای تلخ» از او پرسیده شد، گفت: این فیلم 7-8 سال قبل تمام شده و از نظر او پرونده «چای تلخ» بسته شده است.

او البته ترجیح داد دیگر سخنانش در این زمینه رسانه‌ای نشود.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

سیامک صفری، مجید صالحی و بهرنگ علوی دوباره نامزد می‌شوند؟

سیامک صفری، مجید صالحی و بهرنگ علوی دوباره نامزد می‌شوند؟

جنجال بزرگ همسر سابق فرانچسکو توتی در فضای مجازی

جنجال بزرگ همسر سابق فرانچسکو توتی در فضای مجازی

آقای بازیگر رسما به قتل متهم شد

آقای بازیگر رسما به قتل متهم شد

برای اینکه بتوانم طبق حکم دادگاه،اموال افرادی را که سرقت کرده بودم پس بدهم دست به سرقت می زدم/ نقشه سرقتها را پای بساط مواد طراحی می کردم

برای اینکه بتوانم طبق حکم دادگاه،اموال افرادی را که سرقت کرده بودم پس بدهم دست به سرقت می زدم/ نقشه سرقتها را پای بساط مواد طراحی می کردم

روایتی تازه از وضعیت ستاره فوتبال در زندان

روایتی تازه از وضعیت ستاره فوتبال در زندان

;
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: بارش سنگین برف در کوهرنگ چهارمحال و بختیاری

تصاویر: بارش سنگین برف در کوهرنگ چهارمحال و بختیاری

۲/۴
تصاویر: اولین روز جشنواره فیلم فجر ۴۱

تصاویر: اولین روز جشنواره فیلم فجر ۴۱

۳/۴
تصاویر: تهران پاک شد!

تصاویر: تهران پاک شد!

۴/۴
تصاویر: شب برفی - همدان

تصاویر: شب برفی - همدان

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / واکنش رئیسی به گلایه کارگران: سریعا حقوق‌شان را پرداخت کنید

ویدیو / درگیری شدید و عجیب کادرفنی مس کرمان و استقلال در دقایق پایانی بازی

ویدیو / بهروز افخمی: فیلمسازی که نمی‌تواند فیلم خوب بسازد، برای جلب توجه می‌رود سراغ تحریم جشنواره / فیلمسازی که در ۵۰ سالگی فهمیده فیلمساز خوبی نیست، به یکباره تصمیم می‌گیرد رهبر سیاسی انقلاب سینمای ایران شود

ویدیو / وزیر ارشاد در پاسخ به حذف فرش قرمز: ما داریم سینمای ملی ایران را برگزار می‌کنیم / نیازی به تقلید از غربی‌ها نیست

ویدیو / تلاش تنها بانوی راهدار کشور در کولاک و برف

ویدیو / دغدغه‌ی خبرنگار صداوسیما: اقای وزیر چندتا جوراب هدیه گرفتید؟

ویدیو / VAR در لیگ برتر ایران با کمک فیلمبردار صدا و سیما

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

تصاویر: بارش سنگین برف در کوهرنگ چهارمحال و بختیاری

فیلم «۴۸ ساعت» از جشنواره فیلم فجر انصراف داد / تهیه کننده: با توجه به عدم اکران فیلم در بخش مردمی، تصمیم گرفتیم فیلم را از جشنواره خارج کنیم

غیبت بازیگران و عوامل فیلم «جنگل پرتقال» در نشست خبری جشنواره فجر / صدرعاملی: سارا بهرامی در مسافرت است؛ از دلیل عدم حضور سایر عوامل خبری ندارم

قیمت دلار، امروز ۱۳ بهمن ۱۴۰۱

بارش برف و باران در تهران از امشب تا صبح جمعه

تصاویر: اولین روز جشنواره فیلم فجر ۴۱

پیام‌های ۳ حمله به مواضع ایران در ۴۸ ساعت / بایدن و نتانیاهو با هم هماهنگ شده اند؟ / رویکرد جدید دولت آمریکا در مقابل این نوع حملات اسرائیل چیست؟

یادداشت‌های علم، دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۴۶: از ستون‌هایی که شاه قرار است برای ایوان حرم مطهر امام حسین بفرستد، بازدید کردم

ویدیو / کوهرنگ پس از بارش برف ۱۸۰ سانتی‌متری

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان: درصددیم تا در آینده‌ای نزدیک سفارت خود در ایران را تخلیه کنیم / کمپین اخیر ضد آذربایجانی در رسانه‌های ایران زمینه‌ساز این حمله بوده / طرف ایرانی مسئولیت کامل حمله به سفارت ما را برعهده دارد

متهم فروردین ماه شکایت مفقودی همسرش را در ارومیه ثبت کرده / همسر مهاجم اهل باکو بوده؛ در ابتدای سال به جمهوری آذربایجان بازگشته است

تهیه‌کننده «چرا گریه نمی‌کنی؟» خطاب به بازیگرانش که بیانیه تحریم جشنواره فجر را امضا کرده‌اند: شما آبروی آزادی را برده‌اید / من داماد آقای «عدل هاشمی» هستم که به‌عنوان یک فرد نظامی برای این مملکت زحمت کشیده / من «آقازاده سینمایی» نیستم / اف بر کسانی که این اندازه نمک‌نشناس هستند

مصوبه جدید مجلس: همه‌ی زنان برای خروج از کشور باید از «سرپرست» خود کسب اجازه کنند/ پیش از این خروج دختران مجرد بالای ۱۸ سال نیاز به اذن کسی نداشت

ویدیو / خیابان‌های خوی بعد از زلزله ۵.۹ ریشتری

باکو: برای انتقال جسد کارمند سفارت‌مان و کارمندان سفارت و اعضای خانواده‌شان هواپیمایی به تهران می‌فرستیم

وضعیت آب و هوا، امروز ۷ بهمن ۱۴۰۱ / ورود سامانه بارشی به کشور / هشدار هواشناسی برای برخی مناطق

واریز پول شرط شرکت در قرعه‌کشی فروش خودرو شد

سه طرح برای حمله به تاسیسات اتمی ایران تدارک دیده ایم

ویدیو / کوهرنگ پس از بارش برف ۱۸۰ سانتی‌متری

پیام‌ فروش جنگنده‌های سوخو ۳۵ روسیه به ایران

عکس عامل شلیک به هواپیمای اوکراینی منتشر شد

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۶ بهمن ۱۳۷۸: خوابی که یکی از علمای عراق درمورد من دیده بود

چگونه فقط با کارت ملی، ۵۰۰۰ یورو بخریم؟

وزیر اقتصاد: حقوق کارکنان دولت در سال ۱۴۰۲، ۱۵ تا ۲۵ درصد افزایش می‌یابد / فعلا برنامه‌ای برای افزایش حقوق میانسالی نداریم

دایی مهسا امینی: مهسا کاملاً سالم بود؛ بیماری قلبی مادرزادی او دروغ مطلق است

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

ویدیو / واکنش امیر قطر به برد ایران مقابل ولز

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

ویدیو / آزار و اذیت شیطانی دختر دانشجو توسط این ۵ آدم‌ربا

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

ساعت و تاریخ بازی ایران - آمریکا

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
گزارشی امیدوارکننده: ذخایر جهان برای ایجاد زیرساخت‌های انرژی پاک کافی است

گزارشی امیدوارکننده: ذخایر جهان برای ایجاد زیرساخت‌های انرژی پاک کافی است

تغییرات توییتر ادامه دارد؛ حذف قابلیت ارسال توییت مشترک، کمتر از یک سال پس از عرضه

تغییرات توییتر ادامه دارد؛ حذف قابلیت ارسال توییت مشترک، کمتر از یک سال پس از عرضه

بنیانگذاران اینستاگرام با اپلیکیشنی جدید بازمی‌گردند

بنیانگذاران اینستاگرام با اپلیکیشنی جدید بازمی‌گردند

محققان: شیرقهوه می‌تواند قدرت سیستم ایمنی بدن را تا دوبرابر افزایش دهد

محققان: شیرقهوه می‌تواند قدرت سیستم ایمنی بدن را تا دوبرابر افزایش دهد

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

تاریخ روابط ایران و امریکا، شماره ۶: در قرن ۱۹، آمریکایی‌ها می‌گفتند روزگاری به جایگاه پارس‌ها و ماد‌ها خواهند رسید

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۳ بهمن ۱۳۷۸: زیباکلام آمد؛ از خواسته‌های روشنفکران گفت

یادداشت‌های علم، سه شنبه ۱ اسفند ۱۳۴۶: سفیر پاکستان به دلیل اینکه گفت «بحرین برای ایران است» برکنار شد

وزیر خارجه عراق: عربستان آماده سرمایه‌گذاری در حوزه های مختلف در عراق است / وزیر خارجه سعودی: تحولات خوبی در رابطه با تعاملات اقتصادی عربستان و عراق ایجاد شده / العربی الجدید: بن فرحان با نخست‌وزیر عراق در مورد پرونده میانجی‌گری بغداد میان تهران و ریاض رایزنی خواهد کرد

ویدیو / واکنش رئیسی به گلایه کارگران: سریعا حقوق‌شان را پرداخت کنید

سیاوش یزدانی به سپاهان پیوست

کشتی آزاد کرواسی؛ ایران با ۴ طلا و ۲ نقره نایب قهرمان شد

باکو پیشنهاد ایران برای مشارکت در تحقیق پیرامون حادثه سفارت را بی پاسخ گذاشت

روزنامه تایمز: انگلیس طرح تروریستی اعلام کردن سپاه را متوقف کرد

وزیر خارجه عراق: عربستان آماده سرمایه‌گذاری در حوزه های مختلف در عراق است / وزیر خارجه سعودی: تحولات خوبی در رابطه با تعاملات اقتصادی عربستان و عراق ایجاد شده / العربی الجدید: بن فرحان با نخست‌وزیر عراق در مورد پرونده میانجی‌گری بغداد میان تهران و ریاض رایزنی خواهد کرد

پیشنهاد برخی نمایندگان برای افزایش پلکانی حقوق در سال آینده

صدرعاملی: امیدوارم محمد رسول‌اف و جعفر پناهی تا یکی دو روز آینده آزاد شوند

غیبت بازیگران و عوامل فیلم «جنگل پرتقال» در نشست خبری جشنواره فجر / صدرعاملی: سارا بهرامی در مسافرت است؛ از دلیل عدم حضور سایر عوامل خبری ندارم

گلایه های استاد دانشگاه تهران از سوءمدیریت شهرداری تهران / خیابان‌های سوهانک، نه برف روبی شد، نه شن پاشی / ساکنین در روز‌های سه شنبه و چهارشنبه عملا در منازل شان محبوس شدند

وزیر ارشاد درباره موضوع حجاب: قرارگاه زیست عفیفانه شکل گرفته؛ ابعاد فعالیت آن به تدریج گسترده خواهد شد

سردار سلامی: به کسانی که قرآن را آتش زدند می‌گوییم که از امروز مخفیانه زندگی کنید و هر شب کابوس ببینید / این آتش پیکر شما را خواهد گرفت و اجسام شما را به اجساد تبدیل خواهد کرد / مسلمانان اگر ده‌ها سال هم بگذرد، شما را رها نخواهند کرد

رئیسی: در قضایای اخیر تحلیل دقیق رهبری، در خنثی‌سازی توطئه دشمن بسیار موثر بود

رسانه ایتالیایی: اشرف غنی ۱۱۰ میلیون دلار از قطر رشوه گرفت تا در مقابل طالبان نجنگد

بارش برف و باران در تهران از امشب تا صبح جمعه

مخبر: در خصوص موضوع مصونیت اعضای هیات مولدسازی، اشتباه برداشت شده / مصونیت در مقابل تصمیم است نه تخلف / هیچ تخلفی هیچ مصونیتی ندارد

اینفوگرافیک/ قیمت‌ها امروز، ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ در بازار چقدر است؟ / پراید ۱۱۱ مدل ۹۹: ۲۹۵ میلیون تومان / سکه: ۲۴ میلیون و ۵۰۱ هزار تومان / دلار: ۴۳ هزار و ۱۵۹ تومان

وزیر ارتباطات: رفع فیلتر گوگل پلی در حال بررسی است

قیمت دلار، امروز ۱۳ بهمن ۱۴۰۱

قالیباف: در حوادث اخیر، دشمن بر حملات ناجوانمردانه به رهبر معظم انقلاب متمرکز شده بود / تلاش کنیم ضعف‌ها را مبتنی با شاخص‌های انقلابی برطرف کنیم؛ به دنبال الگو‌هایی که ارزش‌های ما نیستند نمی‌رویم

وضعیت آب و هوا، امروز ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ / تداوم بارش‌ها / وزش باد شدید و کاهش دما در برخی نقاط کشور

وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ / بارش برف و باران در برخی جاده‌های آذربایجان‌غربی، کردستان و کرمان

رییس قوه قضاییه: اگر نتوانیم مشکل اقتصاد و معیشت را حل کنیم دشمن بر این زخم پافشاری خواهد کرد / در چند ماه اخیر از همین زخم ها استفاده کردند

سید حسن خمینی: حضرت علی در عهدنامه مالک می فرمایند اگر دو امر واقع شد می توان مطمئن بود که خدای سبحان از حاکمان راضی است؛ استقامت عدل و نبود شکاف اجتماعی و پاره پاره نشدن مردم

قطر: تلاش ها برای همگرایی ایران و غرب در مذاکرات هسته‌ای را ادامه می دهیم

پلیس فدرال آمریکا اقامتگاه ییلاقی جو بایدن در دلاور را تفتیش کرد

کمالوندی درباره گزارش امروز آژانس: یکی از بازرسان آژانس سهوا گزارش کرده بود؛ پس از توضیحاتی حل شد / اگر این مطلب را گروسی گفته باشد اطلاعات او بروز نشده

افخمی: دوره «می‌تو» گذشته و به هشتگ «من بی‌‍ناموسم» رسیده

قوه قضاییه: آستیاژ حقیقی و امیرمحمد احمدی به ۵ سال حبس محکوم شدند

ویدیو / انتخاب «کی‌روش» به عنوان سرمربی قطر تأیید شد

نماینده خوی: بسیاری از مردم زلزله زده هنوز خدمات دریافت نکرده‌اند/ شرایط ورود جدی رئیس جمهور را می طلبد / نیاز مردم به چادر لحظه به لحظه درحال افزایش است

امام جمعه قزوین: خرید و فروش سگ‌های خانگی ‌حرام است / البته حیواناتی که بیت‌المال مردم را غارت می‌کنند خطرناک‌ترند

لیست کالاهای مشمول تخفیف ۲۵ درصدی اعلام شد

آئین‌نامه ضوابط پوششی بازیگران به‌زودی ابلاغ می‌شود / ساترا، معاونت سیما، سیما فیلم و سازمان سینمایی وزارت ارشاد مخاطب این ابلاغ هستند

آمریکا: بر حضور کشتی‌های ایرانی در تنگه پاناما نظارت می‌کنیم / ما از ادعاهای نیروی دریایی ایران آگاهیم

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
وبگردی

هدیه باورنکردنی دختر ۱۲ ساله برای مادر بیمارش

ماجرای پدرکشی در خزانه تهران!

«کلاه‌قرمزی» از دل یک مورچه درآمد و ناگهان غیب شد!

یک ماجرای عجیب جنایی/ قاتل می خواست شاهد جنایت را بکشد، اما خودش به قتل رسید

قتل چوپان به خاطر یک گوسفند

جنجال بزرگ همسر سابق فرانچسکو توتی در فضای مجازی

برای اینکه بتوانم طبق حکم دادگاه،اموال افرادی را که سرقت کرده بودم پس بدهم دست به سرقت می زدم/ نقشه سرقتها را پای بساط مواد طراحی می کردم

روایتی تازه از وضعیت ستاره فوتبال در زندان

سیامک صفری، مجید صالحی و بهرنگ علوی دوباره نامزد می‌شوند؟

آقای بازیگر رسما به قتل متهم شد

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۸۱۶۰۴
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۱ - ۰۷ آبان ۱۳۹۱
صفحه نخست >> سیاست
پ

اظهارات خواندنی ناصر تقوایی: هر کجا فیلم ساختم، نابود شد!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ناصر تقوایی گفت: آخرین نسخه‌ای که از «ناخدا خورشید» در تلویزیون دیدم، 37 دقیقه کوتاه‌تر از آن چیزی بود که من ساختم! اگر این فیلم را با تمام صحنه‌هایش دوست ندارند،‌ نخرند و نمایش ندهند نه اینکه هربار پنج تا 10 دقیقه از آن را بیرون بیاورند بدون اینکه چرایش مشخص باشد.

این کارگردان سینمای ایران با انتقاد از نحوه نمایش «ناخدا خورشید» در تلویزیون ادامه داد: نمی‌دانم چرا اما آخرین باری که تلویزیون این فیلم را نمایش داد هر کاری که «ناخدا خورشید» با یک دستش انجام می‌داد، قیچی شده بود!

 

یادآوری خاطرات ساختن «ناخدا خورشید» و کار با ارجمند، پورصمیمی و اویسی
به گزارش ایسنا، تقوایی که در جلسه پرسش و پاسخ نمایش فیلم «ناخدا خورشید» در سینما تک «قلهک» سخن می‌گفت با یادآوری خاطرات ساخت «ناخدا خورشید» بیان کرد: من چندسالی مشغول ساختن مجموعه‌ی «کوچک جنگلی» برای تلویزیون بودم که البته آنچه ساخته شد هیچ ربطی به من و متنم ندارد. در آن مدت تجربه علی حاتمی که 10 سال معطل ساخت فیلمش بود، جلوی چشمم بود و بالاخره خودم را از شر آن فیلم راحت کردم.

کارگردان «ناخدا خورشید» ادامه داد: پس از آنکه من از مجموعه‌ی «کوچک جنگلی» جدا شدم یک گروهی از تیمم هم از سوی گروه جدید رانده شدند. من آن زمان داریوش ارجمند را برای نقش میرزا و سعید پورصمیمی و فتحعلی اویسی را برای نقش‌های دیگر انتخاب کرده بودم که آنها را از آن مجموعه بیرون کردند که نکند چون با من بوده‌اند، وسط کار قالشان بگذارند.

تقوایی افزود: من این گروه را جمع کردم و با آنها «ناخدا خورشید» را ساختم، حتی جالب است که بگویم ما مجبور شدیم بیش از 50 درصد از بازی‌های فتحعلی اویسی روی دریا را با کمک بدل بگیریم چون او کارمند تلویزیون بود و هر روز تماس می‌گرفتند که اگر به تهران برنگردی اخراجت می‌کنیم. چنان جنگ اعصابی برای اویسی به وجود‌آورده بودند که او از گفتن یک سلام جلوی دوربین عاجز بود.


چرا با یک بازیگر در دو فیلم کار نکرده‌ام؟
ناصر تقوایی سپس در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه چرا در هیچ کدام از کارهایش با یک نفر بیش از یک فیلم کار نمی‌کند‌، اظهار کرد: من تا امروز به جز چند نقش فرعی با هیچ بازیگری دوبار کار نکردم. ضمن آنکه من با بیشتر افرادی که کار کرده‌ام یا خودم به سینما آوردمشان یا تئاتری بودند چون معتقدم افرادی که استعداد بازیگری دارند معمولا اولین کارشان، بهترین کارشان است.

وی درباره اینکه چرا با عوامل پشت دوربین مخصوصا فیلمبردار هم بیش از یک بار در پروژه‌ای کار نمی‌کند، بیان کرد: ابتدا یک نکته‌ای را بگویم آن هم این است که همه فیلمبردار‌ها خوب هستند اما هر فیلمبردار سلیقه‌ای متفاوت دارد. باید توجه کرد که خلاقیت تنها به کارگردان و فیلمنامه‌نویس نیست. بلکه تمام عوامل پشت دوربین در خلاقیتی که در فیلم به کار می‌رود سهیم هستند. فکر می‌کنم در پاسخ به سوالتان باید بگویم هر فیلمبردار یا هر یک از عوامل پشت دوربین سلیقه مخصوص به خود را دارند و در این میان کار کارگردان این است که توانایی‌های گروهش را با یکدیگر هماهنگ کند.


عبدالله اسکندری از در پشتی می‌آمد سر صحنه «دایی‌جان ناپلئون» تا کار یاد بگیرد
کارگردان «ناخداخورشید» سپس با یادآوری خاطراتی از عوامل پشت دوربینش گفت: عبدالله اسکندری گریمور چهارم فیلم «دایی‌جان ناپلئون» بود. من تا مدتی فکر می‌کردم او از من حقوق ماهیانه می‌گیرد اما در آخر کار متوجه شدم که اسکندری به خاطر کار کردن با گریمورهای شاخص تلویزیون که در «دایی‌جان ناپلئون» بودند از در پشتی می‌آمد و کارها را می‌دید و سعی می‌کرد تجربه کند. ما هم با فیلم دیدن، فیلمساز شدیم و جایی نبود که بخواهیم فیلمسازی را یاد بگیریم مگر آنکه عده‌ی محدودی توانایی رفتن به خارج از کشور را داشتند.


متاسفانه هرجا که فیلم ساخته‌ام، نابود شده است
تقوایی همچنین در ابتدای این نشست، هنگامی که می‌خواست درباره «ناخدا خورشید» صحبت کند، بیان کرد: متاسفانه بسیاری از مناطق ایران مدام در حال دگرگونی هستند و به صورت مداوم هویت خود را از دست می‌دهند. هرجایی ایران که من تاکنون فیلم ساخته‌ام پس از مدتی، نابود شده است. نمی‌دانم این از بداقبالی من است یا رسم زمانه. «نفرین» را در جزیره‌ی «مینو» ساختم اما آنجا از بین رفت. «ناخدا خورشید» را در بندر«کُنگ» ساختیم که یکی از معتبرترین بنادر ایرانی بود اما آخرین تصاویری که از آنجا در تلویزیون دیدم، شبیه جایی مانند ساوه است! و هیچ هویتی از قبل ندارد. «رهایی» را در گناوه ساختم و دیگر آنچه شما از گناوه به یاد دارید، دیده نمی‌شود. «ای ایران» را در ماسوله ساختم اما بار آخر که به آنجا رفتم تصمیم گرفتم دیگر پا به ماسوله نگذارم چون همه شهر در حال تبدیل شدن به سیمان است.

وی افزود: تاریخ همیشه از جغرافیا اتفاق می‌افتد، چرا که هر واقعه‌ای در یک مکانی روی می‌دهد. ضمن انکه برای بازسازی هر یک از مکان‌ها سال‌ها زمان نیاز است با این حال باز هم می‌بینیم که کما بیش در شهرهای مختلف ما هویت دیرینه‌مان از بین می‌رود و این باعث تاسف است.


توصیه ناصر تقوایی به فیلمنامه‌نویسان و فیلمسازان جوان
تقوایی در بخشی از این نشست در پاسخ به سوالی درباره اقتباس در سینما و سینمای قصه‌گو گفت: سینما حالا حالاها تحت تاثیر روایت است. من فکر می‌کردم سینما یک روزی نقش ادبیات را در خود کمرنگ می‌کند، چرا که هر هنری که از ادبیات استفاده می‌کند تحت نفوذ و دیکتاتوری آن است. اکنون می‌بینیم که ادبیات به خاطر قدمتش در اکثر هنرها نفوذ دارد.

وی در عین حال خاطر نشان کرد: اما اکنون می‌بینیم که هنوز هم در سینما غلبه با سینمای روایی است، چون اکثر مردم هنوز به دنبال یک روایت خوب هستند. معتقدم اگرچه تاکنون نمونه‌های موفقی در سینما وجود داشته است اما هنوز هم تا جایی که سینما بخواهد کاملا روی پای خود بایستد راه زیادی وجود دارد.

این سینماگر در بخش‌هایی از سخنانش درباره فیلمنامه نویسی و اقتباس در سینما با توصیه به جوان‌هایی که ادبیات و فیلمنامه‌نویسی را دوست دارند، بیان کرد: به دوستانی که علاقه‌مند به ادبیات و فیلمنامه هستند این نکته را می‌گویم که «فیلمنامه یک روایت نیست بلکه فیلمنامه شیوه اجرای یک روایت است». می‌بینید که یک نفر یک داستان را می‌نویسد‌، یک نفر آن را به فیلمنامه تبدیل می‌کند و یک نفر می‌سازد، به همین دلیل است که می‌گویم بهتر است یک فیلمنامه‌نویس در کار فنی دخالت نکند. من حتی در کلاس‌های خودم به کار بردن لغات فنی برای بچه‌های فیلمنامه‌ نویس را ممنوع می‌کنم.

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه فیلمنامه‌نویسان ما یک داستان را بر می‌دارند و چند اصطلاح سینمایی را داخلش می‌گذارند و فکر می‌کنند فیلمنامه نوشته‌اند، در حالی که در فیلمنامه‌نویسی و یا اقتباس، نکات مختلفی باید در نظر گرفته شود. این نکته را یادآور می‌شوم که ترجمه در 60 سال گذشته کمک حیرت‌آوری به ادبیات کرده است چرا که شما آثار بزرگان ادبیات را می‌خوانید و ذهن‌تان درگیر وقایع و هوشمندی نمایش یک واقعه می‌شود. توصیه‌ام به فیلمنامه‌نویسان این است که آنقدر به زندگی واقعی استناد نکنید، چرا که معتقدم زندگی واقعی آن چیزی است که افرادی مانند تولستوی و ... می‌نویسند، چون زندگی که آنها می‌نویسند زندگی اختیاری است. به همین دلیل است که وقتی یک داستان‌، رمان‌ یا فیلم خوب می‌بینید تمام آدم‌هایش با حداکثر تلاش‌شان برای ساختن آنچه به دنبالش هستند تلاش می‌کنند، این زندگی واقعی است.


یشایایی: «ناخدا خورشید» شناسنامه و مزد جان تقوایی است
هارون یشایایی تهیه‌کننده «ناخدا خورشید» هم در سخنانی درباره این فیلم گفت: «ناخدا خورشید» شناسنامه آقای تقوایی و مزد جان اوست. من به عنوان تهیه‌کننده، حداقل امکاناتی که در منطقه کُنگ بود و یا امکاناتی که می‌توانستیم از تهران همراه کنیم را فراهم کردم اما باز هم باید بگویم این فیلم در شرایط بسیار سختی ساخته شد.

وی ادامه داد: معتقدم «ناخدا خورشید» بخشی از تاریخ این ملت است چرا که اکنون به بندر کُنگ بروید دیگر بناهای قدیمی را نمی‌بینید. آقای تقوایی میراث‌دار بخشی از فرهنگ ما در جنوب کشور است و به تصویر کشیدن جنوب بخشی از تخصص ایشان است.


«چای تلخ» برای من تمام شده است
ناصرتقوایی در حاشیه‌ی این نشست که از سوی برخی اهالی رسانه درباره‌ی «چای تلخ» از او پرسیده شد، گفت: این فیلم 7-8 سال قبل تمام شده و از نظر او پرونده «چای تلخ» بسته شده است.

او البته ترجیح داد دیگر سخنانش در این زمینه رسانه‌ای نشود.

قران
ارسال به تلگرام
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"