پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سرویس تاریخ «انتخاب»: اکبر هاشمی رفسنجانی با دو دوره ریاست جمهوری ایران، سابقه ریاست مجلس و ریاست مجمع تشخیص مصلحت و بسیاری مناصب مهم دیگر، از مهمترین شخصیتهای تاریخ معاصر ایران به شمار میرود.
«انتخاب» هر شب خاطرات روزنوشت هاشمی را منتشر میکند.
آقاى [کمال] خرازى، وزير امورخارجه آمد وگفت، دست ما براى استفاده از فرصت بسته است. پاكستان و بعضى از كشورها، با استفاده از فرصت، مشكلات زيادى را حل كردهاند. پاكستان تحريماش لغو شده وكمك مالىگرفته است. از من خواست،كمككنم كه رهبرى اجازه تعامل با آمريكا را بدهد. پرسيدم، اين همه امتيازات كه داده شده، بدون دريافت امتياز بوده؟ گفت، چون اجازه تعامل نداشتهايم، بدون عوض بوده. حذف [شعار] مرگ برآمريكا در نمازجمعه، رفتن [آقای احمد بورقانی]، نماينده هيأتریيسه مجلس، براى امضاى دفتر يادبود كشته شدههای [حادثه یازده سپتامبر] آمريكا به سفارت سویيس، [حافظ منافع آمریکا در ایران]، يك دقيقه سكوت [در بازی فوتبال] و هماهنگى جبهه متحد شمال افغانستان با آمريكا و... گفتم، اگر آمريكا درخواست عدم همراهى با انتفاضه فلسطين و حزبالله لبنان و يا تقاضاىكمك درجنگ با طالبانكرد، چه جوابى مىدهيد؟ جوابىنداشت.
آقاى [روحالله] حسينيان، [رییس مرکز اسناد انقلاب اسلامی] آمد.گزارشى از وضع مركز نشر اسناد انقلاب داد و از وزارت اقتصاد، بهخاطر بستن مالياتهاى سنگين و عدمهمكارى ناجا [ نیروی انتظامی] و وزارت اطلاعات، در دادن اسناد [تاریخی]، شكايتكرد و نيز از وضع كشور به خاطر عدمجدىگرفتهشدن خطرها از سوى رهبرى، اظهاريأسكرد و از برخورد با خودش،گله داشت و استمدادكرد وگفت، اظهارات من در رابطه با مسایل آمريكا را مىپسندد.
آقاى [مصطفی] برزگر، مسئول مؤسسه رسانههاى تصويرى [وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی] آمد و براى حل مشكلاتى كه از ناحيه فشارهاى [سازمان] بازرسىكلكشور برايش پيشآمده، استمدادكرد. آقاى [جواد] مقصودى، از ستاد [برگزاری] نمازجمعه تهران آمد و درخواست كرد كه من، يك هفته درميان به نمازجمعه بروم وگفت، حذف [شعار] مرگ بر آمريكا، با تشخيص خود ستاد بوده؛ با توجه به شرايط آن روز [حملات یازده سپتامبر] و نيز فاكس واصله از وزارت امورخارجه و بناست، باتوجه به اعتراض رهبرى، در جمعه آينده، [شعار مرگ بر آمریکا] تجديد شود.
عصر، جمعى از [اعضای] شوراى مركزى حزب ايثارگران آمدند. تحليلی از اوضاع كشور ارایه دادند وگفتند، در حال بحران رو به خطر هستيم و پيشنهادهایى براى حل مشكلات ارایه دادند. اشكالات پيشنهادهایشان را گفتم. نتوانستند دفاعكنند و از خود من راه چاره خواستند؛ گفتم، شرط بر اقدام مؤثر، اين استكه رهبرى به واقعيت موجود، بهتر واقف شوند.
آقاى [غلامحسین] محسنىاژهاى، ریيس دادگاه ويژه روحانيت آمد.گزارشى از پرونده اطرافيان آیتالله منتظرى داد كه بازداشت شدهاند وگفت، به پخش شبنامهها و پخش جزوه هشتاد صفحهاى و نوار سه ساعته، اعترافكردهاند و نيز گفتهاندكه نوار را از دفتر آقاى [سیدمحمد] خاتمى، [رییسجمهور] گرفتهاند كه فرد دهندة نوار هم بازداشت شده و آقاى خاتمى خواستهكه موضوع به رسانهها كشيده نشود. اسم آقاى عبدالله نورى، [وزیر سابقکشور و مدیرمسئول روزنامه خرداد] را در ليست پيشنهادى براى عفو در 13 رجب [میلاد امام علی (ع)] گذاشته است. اگر آقاى شاهرودى، [رییس قوه قضاییه] حذف نكند،خدمت رهبرى مىرود.گفت، آقاى [ماشاءالله] شمس الواعظين، [سردبیر روزنامه جامعه] آمده و اظهار وفادارىكرده و [اکبر] گنجى و [عمادالدین] باقى هم درخواست ملاقات كردهاند و هيأت نظارت بر مطبوعات، ضعيف است و شروع كرده به دادن مجوز [انتشار مطبوعات] و وضع بدي پيشآمده است.
اعلام شده كه مأموران ويژه انگليس دركابل، با طالبان درگير شدهاند و وحشت حملات تروريستى با مواد شيميايى و ميكروبى، غرب را فرا گرفته است.