سرویس تاریخ «انتخاب»: اکبر هاشمی رفسنجانی با دو دوره ریاست جمهوری ایران، سابقه ریاست مجلس و ریاست مجمع تشخیص مصلحت و بسیاری مناصب مهم دیگر، از مهمترین شخصیتهای تاریخ معاصر ایران به شمار میرود.
«انتخاب» هر شب خاطرات روزنوشت هاشمی را منتشر میکند
مرحله جديد وضع افغانستان، با اختلاف و چانهزنى جبهه متحد و آمريكا و سازمان ملل همراه است. آمريكا مىخواهد، در همين مرحله دولت موقت ديگرى براى تصميم نهايى تشكيل شود و به دنبال حاكميت ظاهرشاه است و جبهه متحد مايل نيست، زمام امور را از دست بدهد و مىگويد، خودش با مشورت با سازمان ملل، اقدام به تشكيل لويىجرگه مىكند و سپس مراحل بعد انجام مىشود. [برهانالدین] ربانى هم برخلاف ميل آنها در كابل مانده است وگويا بقيه گروههاى جبهه متحد هم مايل به ماندن او در كابل هستند و شايد نگرانى دارند كه حزب جمعيت اسلامى در كابل، يكهتازى كند.
آمريكاييها مدعىاند كه منطقهاى را كه فكر مىكند [اُسامه] بنلادن، [رهبر القاعده] آنجاست، با نيروهاى ويژه محاصره كردهاند. در عين حال از سوى طالبان و ديگران، در مورد وجود بنلادن در افغانستان يا بيرون رفتن او، اظهارات متناقضى دارند.
آقاى محسن رضايى، [دبیر مجمع تشخیص مصلحت [نظام] آمد.گفت، آمريكا در افغانستان به فكر حل مسأله عبور نفت و گاز آسياى ميانه به جنوب و استيلا بر امكانات اتمى پاكستان و ايجاد پايگاهى در غرب چين و هند و شرق ايران است و انهدام يكى از مراكز تروريسم.گفت، فرزندش احمد در يك شركت خصوصى مخابراتى در غرب آمريكا، مشغول كار شده است.
آقاى [لطفعلی] عيوضى، مسئول اتحاديه انجمنهاى دانشجويى معتدل [= جنبش اعتدال اسلامی] آمد. از تضعيف موقعيتش در دانشگاه آزاد اسلامى، با اعمال نفوذ آقاى سيادتىگفت و استمدادكرد.
آقاى [ابوالفضل] توكلىبينا، [مشاور ریيسجمهور در امور بازرگانى] آمد. براى مدرسه علميه دخترانه مسجد قبا استمدادكرد وگفت، سند ملک کشاورزی البرز قم را گرفتهاند. آقاي جواد آسيم (تحريريان)، [از تجار تهران] آمد. توضيحاتى دربارة زمينهاى منطقه هليجرد داد كه به صورت شهرك صنعتى و يا انباري درآوردهاند و درآمد آن صرف مؤسسه حمايت از معلولان مىشود وگفت، برادرش منصور [آسیم]، شركت خودكارسازى استدلر را مقروض كرده و براى گرفتن وام بانكى استمداد كرد.
عصر با معاونان مركز تحقيقات [استراتژيك مجمع تشخیص مصلحت نظام] جلسه داشتيم. بحثها بيشتر در مورد وضع افغانستان است و مشكلاتى كه جبهه متحد با اعضاى خود و نيز با آمريكا و غربىها و پاكستان و سازمان ملل دارد. دكتر [حسن] روحانى، [رییس مرکز تحقیقات استراتژیک و دبیر شورای عالی امنیت ملی] گفت، نظر وزارت امورخارجه اين است كه ايران با سازمان ملل براى رسيدن به دولت فراگير، همكارى كند، ولى نظر شوراى عالى [امنیت ملی] اين شده كه سعى كنيم، همين دولت جبهه متحد بماند و ديگران به آن ملحق شوند. روسيه و ايران، اين دولت را قانونمند ميدانند، زيرا كه در سازمان ملل و بسيارى از كشورها، نماينده دارد.
خاطرات هاشمی رفسنجانی: محافظان و اعضای خانواده هایشان، افطار میهمانمان بودند. درگوش نوزاد یکی از آنها -آقای [مجید] اسدی- اذان و اقامه گفتم و هدیهای دادم. شب، فاطی آمد و گزارشی از معالجات اشرف - خالهاش- داد و از امکانات خوب بیمارستان در لندن که ملک امیر امارات متحده است و از کیفیت معالجات [جابر احمد الصباح]، امیرکویت گفت که مدتهاست در آنجا بستری است.