پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
این متخصص بهداشت علائم ناخوشایندی را که ممکن است بهدنبال آلرژی به برخی میوهها بروز کند، توضیح داده است که از جمله آنها میتوان به تورم اطراف دهان و نفخ شکم اشاره کرد.
به گزارش انتخاب و به نقل از میرور؛ در حالی که گفته میشود خوردن یک سیب در روز میتواند شما را از پزشک دور نگه دارد، برای برخی افراد این میوهها ممکن است باعث نفخ، اسهال و سایر علائم ناخوشایند شوند. «این مشکل غیر معمول نیست که افراد در متابولیزه کردن فروکتوز، قندی که در میوهها یافت میشود، مشکل داشته باشند»، دکتر دونالد گرانت، پزشک عمومی و مشاور بالینی ارشد در داروخانه مستقل، توضیح میدهد.
او به میرور میگوید: «این میتواند به روشهای مختلف بر افراد تاثیر بگذارد، از جمله علائمی مانند نفخ، افزایش گاز معده و حتی اسهال.» در برخی موارد، میوهها همچنین میتوانند باعث واکنشهای آلرژیک شوند.
دکتر گرانت توضیح میدهد: «واکنش به برخی غذاها از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما واکنش به میوهها، از جمله سیبها، شایع است.» این واکنش میتواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد.
او اضافه میکند: «بهویژه سیبها یکی از رایجترین میوههایی هستند که میتوانند باعث سندرم آلرژی دهانی (OAS) شوند. این بدان معناست که غذا باعث واکنش آلرژیک از سوی سیستم ایمنی بدن میشود زیرا پروتئینهای میوه مشابه پروتئینهای موجود در گرده گیاهان هستند.»
دکتر گرانت ادامه میدهد: «لیست طولانی از میوهها وجود دارند که میتوانند این واکنشهای شایع را ایجاد کنند، مانند آلرژیها یا OAS. بهویژه گلابیها، سیبها، آلو و گیلاسها از جمله مهمترین میوههایی هستند که باعث OAS میشوند و علائمی مانند تورم اطراف لبها، دهان و زبان را به دنبال دارند.»
برخی از میوههای رایج که مردم ممکن است به آنها واکنش آلرژیک نشان دهند شامل توتفرنگی، کیوی و آووکادو میشوند. مانند سایر آلرژیها، بدن ممکن است با ایجاد کهیر و علائمی مانند تهوع و آنافیلاکسی به این میوهها واکنش نشان دهد.
اگر شما در تجزیه فروکتوز مشکل دارید، پزشک توصیه میکند از میوههایی مانند سیب، گلابی و انبه که محتوای فروکتوز بالایی دارند، اجتناب کنید. علاوه بر این، اگر دچار اسهال شدید، او میگوید: «پودرهای دیورالیت برای درمان اسهال بسیار مفید هستند.»
این پودرها به جایگزینی مایعات از دست رفته و بازیابی هیدراسیون کمک میکنند و به بدن در مقابله با اسهال و بازگشت سریع به وضعیت عادی کمک میکنند.
دکتر گرانت تأکید میکند که بسیار مهم است که در صورت بروز هرگونه نگرانی، با پزشک خود مشورت کنید. «این کاملاً معمول است که افراد به هر نوع غذایی از جمله میوهها واکنش نشان دهند.»
«این حساسیت یا واکنش ممکن است در هر مرحلهای از زندگی فرد ایجاد شود و شناسایی علت اصلی علائم را دشوار کند. همانطور که همیشه گفته میشود، گفتگو با یک پزشک مجاز میتواند به افراد کمک کند تا گامهای بعدی را پیدا کنند، از جمله اجتناب از این غذاها در آینده.»