arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۵۸۲۰
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۳ - ۱۱ آذر ۱۳۹۱

دلیل تعطیلی راکتور هسته ای بوشهر

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک مبنع روس روز جمعه اعلام کرد که راکتور هسته ای ساخت روسیه در بوشهر ماه گذشته تعطیل شد تا آسیب های ناشی از کشف پیچ های سرگردان زیر سلول های سوخت به حداقل برسد.

به گزارش انتخاب به نقل از دیپلماسی ایرانی ؛ یک مبنع روس روز جمعه اعلام کرد که راکتور هسته ای ساخت روسیه در بوشهر ماه گذشته تعطیل شد تا آسیب های ناشی از کشف پیچ های سرگردان زیر سلول های سوخت به حداقل برسد.

توضیح در مورد تعطیلی این نیروگاه هزار مگاواتی را اطمینان مقامات تهران در این زمینه همراه بود که امری غیر متدوال در خروج سوخت از این نیروگاه اتفاق نیفتاده و این یک روند عادی بوده است.

رویترز به نقل از این منبع روس گزارش داد ، شواهد حاکی از آن است که برخی قطعات خارجی کوچک در دستگاه راکتور کشف شده اند که شبیه پیچ هایی زیر سلول های سوخت هستند. این در حالی است که راکتور اتمی بوشهر برای ایران سمبلی از انرژی صلح آمیز هسته ای در مقابل ادعا هایی است که غرب در مورد تردید آمیز بودن فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی مطرح می کند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش 16 نوامبر خود اعلام کرد سوخت از راکتور بوشهر خارج شده و در ماه اکتبر به حوضجه ضایعات سوخت انتقال داده شده است. آژانس دلیلی برای این اقدام ذکر نکرده بود.

این دومین باری است که در دو سال گذشته سوخت از راکتور بوشهر خارج می شود، اما روس اتم، شرکت روسی فعال در نیروگاه بوشهر در اواخر ماه آگوست اعلام کرده بود که این نیروگاه با کل ظرفیت خود فعال است.

شرکت زیرمجمهوعه روس اتم تحت عنوان نیاپ که پروژه بوشهر را هدایت می کند در ماه اکتبر اعلام کرد که این نیروگاه در مارس 2013 به طور رسمی به ایران تحویل داده می شود. این در شرایطی است که برخی مقامات در تهران اعلام کرده بودند در اواخر سال جاری کنترل بوشهر را در دست خواهند گرفت.

شرکت نیاپ در پاسخی کتبی به رویترز اعلام کرده است که آزمایش ها و بازبینی های برنامه ریزی نشده و عملیات تعمیری روی تجهیزات و سیستم ها در این نیروگاه انجام شده است. این شرکت می گوید راکتور بوشهر در اواخر ماه دسامبر بار دیگر با تمام ظرفیت فعال می شود و کار مضاعف پشت پرده تاخیر در انتقال مسئولیت نیروگاه بوشهر به ایران بوده است. در این جوابیه آمده است ده ها کارشناس روس پس از انتقال نیروگاه بوشهر به ایران در این پروژه باقی می مانند. پروژه ای که از زمان پهلوی توسط شرکت زیمنس آلمان آغاز شد و هنوز به طور کامل به بهره برداری نرسیده است.

آمریکا ادعا می کند پروژه بوشهر که از سال های 1990 توسط روس ها تکمیل می شود به تهران در تولید مواد مورد نیاز برای سلاح هسته ای کمک کند. با این حال راکتور بوشهر نگرانی اصلی غرب به شمار نمی رود و آمریکا و متحدانش بیشتر روی تاسیسات غنی سازی فوردو متمرکز هستند.

این در حالی است که علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنجشنبه در پاسخ به پرسشی در خصوص انتقال سوخت از راکتور اتمی بوشهر گفت: ایران می خواهد از امنیت نیروگاه بوشهر در زمان فعالیت اطمینان داشته باشد.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
حامد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
0
3
نکنه پول روسیه روتمام وکمال بهش پرداخت کردین که نیروگاهو تعطیل کرده !!!!!!!!
جمشید
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
0
0
قدیما که می خواستن بچه ها رو سرگرم کنن و حوصله خوندن یک قصه طولانی و درست حسابی هم نداشتن می گفتن: پادشاهی بود هفت پسر کاسه به دست دیگ بر سر حالا بگیم از سر، پادشاهی بود هفت پسر کاسه به سر دیگ بر سر حالا بگیم از سر، پادشاهی بود ...
ناشناس
|
NETHERLANDS
|
۱۹:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۱۱
0
0
آسیب های ناشی از کشف پیچ های سرگردان!!!!!!!!!

مثل ما که وسيله اي را باز مي کنيم بعدش چندين پيچ و مهره را اضافه مي آوريم و نمي دانيم مربوط به کجا بوده! مي گوييم سازنده اشتباه کرده پيچ و مهره اضافي بسته!
اين روسها با ما شوخيشان گرفته!
نظرات بینندگان