کد خبر: ۸۷۱۷۳۹
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۲ - ۲۶ خرداد ۱۴۰۴

سخنگوی وزارت خارجه: مذاکرات صورت گرفته با آمریکا، کار حکیمانه‌ای است که به خاطر تجاوز دشمن نباید مورد تخطئه قرار بگیرد/ وزارت خارجه چنین تحلیلی که مذاکره با واشنگتن عملیات فریب بوده را ندارد/ اگر کسی در این مسیر فریب خورده ایالات‌متحده است؛ آن‌ها نخواستند یا نتوانستند که مانع از تخریب یک روند دیپلماتیک توسط تل‌آویو شوند/ ایران نشان داده اهل گفت‌وگو است

بقائی درباره اینکه گفته می‌شود مذاکرات با آمریکا عملیات فریب بوده است؟ گفت: وزارت خارجه چنین تحلیلی را نداشت. اگر مذاکره نمی‌کردیم خود شما الان سؤال نمی‌کردید اگر مذاکره می‌کردید بهانه را می‌بستید بر روی جنگ طلبانی، چون نتانیاهو.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 		 			سخنگوی وزارت خارجه: مذاکرات صورت گرفته با آمریکا، کار حکیمانه‌ای است که به خاطر تجاوز دشمن نباید مورد تخطئه قرار بگیرد/ وزارت خارجه چنین تحلیلی که مذاکره با واشنگتن عملیات فریب بوده را ندارد/ اگر کسی در این مسیر فریب خورده ایالات‌متحده است؛ آن‌ها نخواستند یا نتوانستند که مانع از تخریب یک روند دیپلماتیک توسط تل‌آویو شوند/ ایران نشان داده اهل گفت‌وگو است 		 	 			سخنگوی وزارت خارجه: مذاکرات صورت گرفته با آمریکا، کار حکیمانه‌ای است که به خاطر تجاوز دشمن نباید مورد تخطئه قرار بگیرد/ وزارت خارجه چنین تحلیلی که مذاکره با واشنگتن عملیات فریب بوده را ندارد/ اگر کسی در این مسیر فریب خورده ایالات‌متحده است؛ آن‌ها نخواستند یا نتوانستند که مانع از تخریب یک روند دیپلماتیک توسط تل‌آویو شوند/ ایران نشان داده اهل گفت‌وگو است

فارس: نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه با رسانه‌ها، امروز ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ برگزار شد.

خبرنگاری با بیان اینکه رژیم صهیونیستی مدعی شده تجاوز نظامی آنها علیه ملت ایران با حمایت و همکاری آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و انگلیس صورت می‌گیرد و از طرف دیگر وزیر خارجه آلمان اعلام کرده که به همراه انگلیس و فرانسه آماده مذاکرات با ایران بر سر برنامه هسته‌ای هستند، از سخنگو پرسید که شما این تناقض در رویکرد را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ که وی گفت: این تناقضی است که باید جواب دهند. 

وی بیان کرد: انگلیس و فرانسه عضو دائم شورای امنیت هستند هر سه کشور بخشی از سه کشور اروپایی به عنوان اعضای برجام هستند و اگر این کشورها برای تعهداتشان وفق این سند و طبق قطعنامه ۲۲۳۱ ارزش و اعتبار قائل بودند، باید تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران و تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم می‌کردند.

بقائی بیان کرد: برنامه هسته‌ای ایران تنها برنامه‌ هسته‌ای در دنیاست که به موجب یک قطعنامه فصل هفتم شورای امنیت به آن مشروعیت داده شده است. حمله به چنین برنامه‌ هسته‌ای صلح آمیز توسط رژیمی که دارنده تسلیحات هسته‌ای است یعنی ضربه مهلک به سامانه منع اشاعه هسته‌ای و حقوق بین‌الملل.

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: انتظار طبیعی ما از کشورهای اروپایی این است که در شرایط فعلی تمرکز را روی توقف تجاوز و پاسخگو کردن این رژیم و محکوم کردن این رژیم و تلاش برای توقف حملات این رژیم بگذارند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره اعلام میانجیگری از سوی برخی کشورها برای پایان دادن به وضعیت کنونی بیان کرد: تمرکز فرزندان ایران و نیروهای مسلح دفاع از کیان ایران است. هر کسی که ادعای کمک در این زمینه دارد اول از همه باید طرف متجاوز را وادار به تجاوز کند. 

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: صورت مسئله روشن است هر کسی که واقعا به دنبال ورود به این موضوع براساس مسئولیت حقوقی و اخلاقی خود هستند باید در گام اول رژیم صهیونیستی را به توقف تجاوز وادار کنند تا زمانی این تجاوز وجود داشته باشد با تمام توان از کشور و مردم خود دفاع خواهیم کرد.

وی درباره اینکه گفته می‌شود مذاکرات با آمریکا عملیات فریب بوده است؟ گفت: وزارت خارجه چنین تحلیلی را نداشت. اگر مذاکره نمی‌کردیم خود شما الان سؤال نمی‌کردید اگر مذاکره می‌کردید بهانه را می‌بستید بر روی جنگ طلبانی چون نتانیاهو.

بقائی بیان کرد: یک کار حکیمانه‌ای که صورت گرفته به خاطر تجاوز دشمن نباید مورد تخطئه قرار گبرد. ایران نشان داده اهل گفت‌وگو و مذاکره است طرفی که باید مورد شماتت قرار بگیرد رژیم صهیونیستی است این رژیم در میانه مذاکرات به یک عمل تجاوزکارانه متوسل شد..

سخنگوی وزارت خارجه گفت: اگر کسی در این مسیر فریب خورده طرف آمریکایی است اگر بپذیریم که ادعاهایشان را که نمی‌پذیرذیم که این رژیم بدون هماهنگی با آنها اقدام به تجاوز به ایران کرد به این معناست که آمریکا یا نخواست یا نتوانست مانع از تخریب یک روند دیپلماتیک توسط این رژیم شرور شود که در هر دو حالت موجب آبروریزی است برای کشوری که می‌خواهد آمریکا را به عنوان دولت صلح طلب در دنیا معرفی کند و همه اینها با این قانون شکنی به کنار رفت.

نظرات بینندگان