کد خبر: ۸۷۴۴۵۱
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۲۳ - ۱۹ تير ۱۴۰۴

عراقچی: استفاده اروپا از مکانیسم «ماشه»، از دید ما، اثری معادل یک حمله نظامی دارد

عراقچی گفت: از نقش سازنده سه کشور اروپایی [E۳: فرانسه، آلمان و بریتانیا]در بازسازی برجام حمایت می‌کنیم، به‌شرطی که از اقدامات تحریک‌آمیز و غیرسازنده، مانند تهدید به استفاده از مکانیسم «ماشه»، پرهیز کنند—چرا که چنین اقدامی، از دید ما، اثری معادل یک حمله نظامی دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

وزیر امور خارجه در مصاحبه با روزنامه لوموند فرانسه گفت: ایران در حال حاضر قصد خروج از پیمان عدم اشاعه (NPT) را ندارد.

به گزارش انتخاب، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه درباره احتمال خروج ایران از NPT و احتمال فعال‌سازی مکانیسم ماشه توسط اروپا توضیح داد.

سوال: آیا خروج از پیمان عدم اشاعه (NPT) را مد نظر دارید؟

عراقچی: در حال حاضر چنین قصدی نداریم. حتی در شرایط سخت تحریم‌ها، ترور دانشمندان‌مان و عملیات خرابکارانه، نشان داده‌ایم که به پیمان NPT احترام می‌گذاریم. افزون بر این، معتقدیم که رعایت مفاد این پیمان نباید یک‌طرفه باشد.

از نقش سازنده سه کشور اروپایی [E۳: فرانسه، آلمان و بریتانیا]در بازسازی برجام حمایت می‌کنیم، به‌شرطی که از اقدامات تحریک‌آمیز و غیرسازنده، مانند تهدید به استفاده از مکانیسم «ماشه»، پرهیز کنند—چرا که چنین اقدامی، از دید ما، اثری معادل یک حمله نظامی دارد. 

از منظر جمهوری اسلامی ایران، این اقدام به‌معنای پایان نقش فرانسه و اروپا در موضوع برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران خواهد بود.

نظرات بینندگان