کد خبر: ۸۷۵۸۸۹
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۶ - ۲۸ تير ۱۴۰۴

نگاهی به مقاله «از جهل مقدس تا تسلیح حقوقی دشمن و واکنش ها به آن

مقاله «از جهل مقدس تا تسلیح حقوقی دشمن» که در روزنامه اطلاعات ۲۲ تیر ماه جاری و به قلم آیت‌الله «محقق داماد» و استاد «محمد درویش‌زاده» چاپ شده است، بازتاب‌های مخالف و موافقی داشته است. نویسندگان مقاله مصداقی دیگر از پدیده جهل مقدس در زمانه حال را ناظر به اظهار، اعلام و اقدام‌هایی است که موجب مستندسازی حقوقی به نفع دشمن صهیونی و سوءاستفاده دولت بدعهد آمریکا می‌شود. اهمیت این مصداق ناشی از آن است که اعلام و اقدام‌های مزبور، در نهایت تسهیلاتی شبه‌حقوقی را برای پدیداری جنگ ۱۲روزه فراهم کرده است و بیم آن می‌رود که عدم توجه به تسلیح حقوقی دشمن، بر سطح و عمق خسارات بیفزاید.  
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عباس شیخ الاسلامی: مقاله «از جهل مقدس تا تسلیح حقوقی دشمن» که در روزنامه اطلاعات ۲۲ تیر ماه جاری و به قلم آیت‌الله «محقق داماد» و استاد «محمد درویش‌زاده» چاپ شده است ، بازتاب های مخالف و موافقی داشته است .
 
نویسندگان مقاله مصداقی دیگر از پدیده جهل مقدس در زمانه حال را ناظر به اظهار، اعلام و اقدام‌هایی است که موجب مستندسازی حقوقی به نفع دشمن صهیونی و سوءاستفاده دولت بدعهد آمریکا می شود .اهمیت این مصداق ناشی از آن است که اعلام و اقدام‌های مزبور، در نهایت تسهیلاتی شبه‌حقوقی را برای پدیداری جنگ ۱۲روزه فراهم کرده است و بیم آن می‌رود که عدم توجه به تسلیح حقوقی دشمن، بر سطح و عمق خسارات بیفزاید. 
 
نگارندگان این مقاله از این اظهار و اعلام و اقدام‌ها با تعبیر «تسلیح حقوقی دشمن» نام می‌برند تا عمق فاجعه را نشان دهند؛ چرا که کمک تسلیحاتی به دولت متخاصم، به دلیل ماهیت مشهود و سخت افزارگونة آن، حکمی شناخته‌شده دارد؛ اما تسلیح حقوقی دشمن به دلیل ماهیت نرم و نامشهودی که دارد، موضوعاً و حکماً شناخته‌شده نیست و حتی در طرح شتاب‌آلودی که در مجلس شورای اسلامی نوشته شده نیز، حکم و موضوعِ تسلیح حقوقی دشمن نادیده گرفته شده است.
 
اما بعضی دوستان بدون درک درستی از پیام منطقی مقاله که خلاصه آن اینست مواظب باشیم ،بهانه آنهم از نوع حقوقی به دست دشمن ندهیم و به قول رهبری در هر دو میدان دیپلماسی و جنگ  آگاه باشیم ،نظر مزبور را بدون تحلیل حقوقی عمیق ،پاس گل به رژیم صهیونیستی دانسته اند، به نظرم این برداشت از مقاله صحیح نیست،
 
۱)برداشت فوق نادیده گرفتن فرمایش اخیر رهبری در خصوص ممنوعیت خدشه به وحدت ملی است . (پذیرش تفاوت وزن مذهبی و گرایش‌های سیاسی افراد) 
 
۲)مغفول ماندن تسلیح حقوقی ،به نوعی نادیده گرفتن ویژگی جنگ ترکیبی است که در ساحات مختلف  از جمله شناختی ،اطلاعاتی ،رسانه ای و انکار ابعاد حقوقی جنگ تحمیلی است. 
 
۳)مقاله به ما نهیب می زند دشمن را نمی توان کوچک ،حقیر و پهلوان پنبه دانست بلکه باید بدانیم این رژیم از هر بهانه ای حتی ادعای غیر واقعی به کشور ما حمله می کند و خاکریز حقوقی در این میان چنانچه نویسندگان گفته اند نباید فراموش شود و این به معنای هنجارمندی رژیم صهیونی و یا ناهنجاری حقوقی کشورمان نیست . 
 
۴)برداشت من از مقاله اینست که نمی خواهد بگوید   با حذف تسلیح حقوقی دشمن ؛آنها دست از تجاوز بر می‌دادند بلکه مقاله به هوشمندی ؛پیشگیری و  مراقبت از تسلیح حقوقی دشمن تاکید دارد تا موضع ومنطق  تجاوزگر تقویت نشود. 
 
۵)ضمنا تمام مصادیقی که در مقاله به عنوان تسلیح حقوقی آمده است قبل از انتشار مقاله  توسط تلویزیون یا مقامات صهیونی مورد استناد حقوقی به عنوان تهدید وجودی  قرار گرفته است به جز آخرین مورد که انکار آسیب فردو است. که آنهم اخیرا مطرح شده است.
 
در خاتمه به نظرم در این شرایط خاص ، باید اجازه داد نگاههای متفاوت و نظرهای  مختلف گفته شود تا سیاستمداران و دیپلماتها کشور از میان آنان بهترین شیوه مقابله با رژیم صهیونی را از تمام زوایا دنبال کنند و از این جهت از دو حقوقدان بزرگ کشورمان دکتر محقق داماد و استاد درویش زاده به خاطر طرح نگاهی جدید تشکر می کنیم .
نظرات بینندگان