کد خبر: ۸۸۲۲۵۴
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۳ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۴
در گفت‌وگو با «انتخاب»؛

ویدیو / محسن قمصری، مدیر سابق بین الملل شرکت نفت ایران: روسیه در بازار انرژی، از شرایطی که برای ایران ایجاد شده استفاده کرد؛ مثال‌های زیادی داریم / این کار را نه تنها روسیه، بلکه شاید عراق هم کرده

محسن قمصری، مدیر سابق بین الملل شرکت نفت ایران در گفت‌وگو با «انتخاب» گفت: روسیه در بحث بازار انرژی ایران را همیشه یک رقیب دانسته برای خودش، من نمی‌خواهم بگویم سواستفاده کرده، می‌خواهم بگویم از شرایطی که برای ایجاد شده استفاده کرده به نفع خودش.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محسن قمصری، مدیر سابق بین الملل شرکت نفت ایران در گفت‌وگو با «انتخاب» گفت: روسیه در بحث بازار انرژی ایران را همیشه یک رقیب دانسته برای خودش، من نمی‌خواهم بگویم سواستفاده کرده، می‌خواهم بگویم از شرایطی که برای ایجاد شده استفاده کرده به نفع خودش. مثال‌های زیادی هم وجود دارد، ما در سال‌هایی که شاید بیش از دو دهه قبل سعی‌مان بر این بود که با اپک همکاری کنیم و کاهش تولید بدهیم، این کاهش هم یک مقدار سیاسی بود در لحظه تصمیم بر کاهش تولید گرفته شد، خیلی از بازارها را خودمان آمدیم بیرون، آن زمان اروپای شرقی یکی از بازارهای عمده مصرف نفت خام ایران بود، ما سبک، سنگین شد در داخل شرکت نفت، یکی از بازارهایی که راحت‌تر می‌شد بیاییم بیرون آنجا بود، از اروپای شرقی آمدیم بیرون، به راحتی روسیه جای ما را گرفت.
 
وی افزود: در دوره تحریم‌های جدید وقتی ما نتوانستیم به اندازه کافی نفت به خاور دور صادر کنیم روسیه از بنادر شرقی خودش جای ما را گرفت. در دوره تحریم‌های جدیدتر در هند روسیه به راحتی جای مارا گرفت. این کار را نه تنها روسیه کرده شاید عراق هم کرده / از شرایط ایجاد شده روسیه نگوییم سواستفاده ولی استفاده کرده به نفع خودش.
ویدیوی کامل گفتگو در لینک زیر:
 
نظرات بینندگان