کد خبر: ۸۸۸۴۳۵
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۱۳ - ۱۴ مهر ۱۴۰۴

سخنگوی وزارت خارجه: مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ باید در ۱۸ اکتبر خاتمه یابد/ اقدام سه کشور اروپایی در بازگرداندن تحریم‌ها، از لحاظ رویه‌ای و حقوقی ایراد دارد

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی گفت: قائل به این نیستیم که شورای امنیت تصمیمی گرفته است. اقدام سه کشور اروپایی برای بازگرداندن قطعنامه‌های تحریمی صورت گرفت و ما این موضوع را به تفصیل به دبیرکل سازمان ملل متذکر شدیم. معتقدیم مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ باید در موعد مقرر ۱۸ اکتبر خاتمه یابد و موضوع هسته‌ای ایران از دستورکار خارج شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نشست خبری اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه، امروز ۱۴ مهر ۱۴۰۴ با حضور اهالی رسانه برگزار شد.

به گزارش انتخاب، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤالی گفت: قائل به این نیستیم که شورای امنیت تصمیمی گرفته است. اقدام سه کشور اروپایی برای بازگرداندن قطعنامه‌های تحریمی صورت گرفت و ما این موضوع را به تفصیل به دبیرکل سازمان ملل متذکر شدیم. معتقدیم مفاد قطعنامه 2231 باید در موعد مقرر 18 اکتبر خاتمه یابد و موضوع هسته ای ایران از دستورکار خارج شود.

وی ادامه داد: کاری که سه کشور اروپایی از لحاظ رویه‌ای ایراد دارد از لحاظ حقوقی نیز ایراد دارد و مشخص نیست چه چیزی را برگرداندند.

بقائی بیان کرد: اقدامی که انجام دادند بیش از اینکه منطبق بر محاسبه عقلانی باشد اقدامی از روی لجاجت و در راستای اجرای درخواست آمریکا و بدون در نظر گرفتن منافع و مصالح سه کشور اروپایی بود.

وی گفت:‌اقدام دبیرخانه سازمان ملل در صدور اطلاعیه‌های مربوط به تحریم‌ها هیچ وجاحت قانونی ندارد و منطقی نیست. این موضع ایران مورد حمایت روسیه و چین است و روسیه غیرقانونی این اقدام را به صراحت گوشزد کرده است. انتقاد و اعتراض خود را نسبت به عملکرد دبیرخانه اعلام کردیم و اقدام سه کشور اروپایی هیچ تعهدی را بر دولت‌های عضو سازمان ملل بار نمی‌کند و انتظار داریم کشورها در راستای صیانت از اصول منشور ملل متحد از تبعیت از این اقدام سه کشور اروپایی که تحمیل بر ساختار شورای امنیت است خوددداری کنند.

نظرات بینندگان