پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 
دستکم ۲۱ نفر در کالیفرنیا پس از خوردن قارچهای وحشی سمی دچار مسمومیت شدهاند. این شیوع مسمومیت باعث یک مورد مرگ و آسیب شدید کبدی شده و احتمال دارد یک بیمار نیاز به پیوند کبد داشته باشد. مقامات بهداشتی تأکید میکنند که مردم باید از برداشت قارچ در طبیعت خودداری کنند و تنها قارچهایی مصرف کنند که از منابع معتبر خریداری شدهاند.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ مقامات بهداشتی کالیفرنیا هشدار دادهاند که مردم نباید قارچهای وحشی را جمعآوری یا مصرف کنند؛ زیرا سمی که در برخی گونهها یافت میشود، تاکنون نزدیک به دو دهه نفر را مسموم کرده و جان یک نفر را گرفته است.
سامانهی کنترل مسمومیت کالیفرنیا گزارش داده است که ۲۱ مورد مسمومیت با سمّی به نام آماتوکسین ثبت شده است؛ سمی که در قارچی معروف به «کلاهک مرگ» (Death Cap) وجود دارد.
این موارد مسمومیت بین اواسط نوامبر تا اوایل دسامبر رخ دادهاند
برخی بیماران — شامل بزرگسالان و کودکان — دچار آسیب شدید کبد شدهاند و حداقل یک نفر ممکن است به پیوند کبد نیاز داشته باشد.
قارچ کلاهک مرگ: یکی از سمیترین قارچهای جهان
قارچهای کلاهک مرگ از کشندهترین قارچهای جهان هستند. خوردن حتی مقدار کمی از آنها میتواند باعث نارسایی کبد و کلیه شود.
این قارچها بهطور گسترده در کالیفرنیا رشد میکنند، بهویژه در مناطقی که درختان چوبسخت مانند بلوط یا کاج وجود دارد.
هوای بارانی در پاییز و زمستان نیز باعث افزایش رشد آنها میشود.
بیمارستانهای مناطق مونتری و خلیج سانفرانسیسکو اخیراً موارد بیشتری از مسمومیت با قارچ گزارش کردهاند.
دکتر ادوارد مورنو، مسئول بهداشت شهرستان مونتری، میگوید:
«تنها افرادی با آموزش و تجربهی بسیار باید قارچهای وحشی را که خودشان چیدهاند مصرف کنند.»
چرا قارچهای وحشی تا این حد خطرناکاند؟
متخصصان میگویند خطر اصلی اینجاست که تشخیص قارچهای سمی از انواع خوراکی بسیار دشوار است؛
زیرا ظاهر و حتی طعم آنها میتواند بهشدت مشابه باشد.
مشخصههای رایج قارچ کلاهک مرگ:
• ارتفاع حدود دو تا شش اینچ
• کلاهی با رنگ سبز مایل به زرد
نکتهی مهم: پختن یا فریز کردن این قارچها هیچکدام سم را از بین نمیبرد.
(براساس گزارش نیویورک تایمز)
علائم مسمومیت چگونه بروز میکند؟
نشانهها معمولاً طی ۲۴ ساعت ظاهر میشوند:
• استفراغ
• اسهال
• درد شکم
• کمآبی بدن
این علائم ممکن است برای مدتی بهبود ظاهری پیدا کنند، اما چند روز بعد، آسیب شدید کبدی بروز میکند که میتواند به نارسایی اندامها یا مرگ منجر شود.
توصیهی مقامات: فقط از فروشگاههای معتبر قارچ بخرید
مقامات بهداشتی توصیه میکنند مردم تنها قارچهایی را مصرف کنند که از:
• فروشگاههای بزرگ
• تأمینکنندگان معتبر
• تولیدکنندگان تجاری
خریداری شدهاند.
آمار مسمومیتها: آیا این اتفاق رایج است؟
ردیابی مسمومیت با قارچ دشوار است؛ اما یک گزارش در سال ۲۰۱۸ در مجلهی Mycologia تخمین زده است که هر سال حدود ۷٬۴۰۰ مورد قرار گرفتن در معرض قارچهای سمی در آمریکا گزارش میشود.
بیشتر این موارد شامل کودکان زیر ۶ سال هستند.