چای زعفرانی یکی از نوشیدنیهای اصیل و محبوب ایرانی است که به واسطه عطر و طعم بینظیرش، طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. طرز تهیه چای زعفرانی در منزل بسیار راحت و بدون دردسر بوده و تنها با زعفران، چای سیاه و آب در مدت زمان کوتاهی آماده میشود. نوشیدن یک فنجان چای زعفرانی در هنگام صبح بسیار نشاطآور و آرامشبخش بوده و خستگی را از شما دور میکند. این نوشیدنی علاوه بر آرامبخش بودن، خواص زیادی برای سلامتی دارد که تقویت سیستم ایمنی، بهبود خلقوخو، سلامت قلب و عروق و کاهش اشتها برخی از این خواص است. اگر به دنبال نوشیدنی خوشمزه و در عین حال سالم هستید، با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه چای زعفرانی و نکات تکمیلی آن آشنا کنیم.
میتوانید چای زعفرانی را با استفاده از زعفران اصل و آب جوش تنها در ۱۵ دقیقه آماده کنید. اما با افزودن مواد زیادی میتوانید طعم این چای را بهدلخواه خود تغییر دهید. برای تهیه چای زعفرانی ابتدا مواد زیر را تهیه کرده و روی میز کار خود قرار دهید:
|
مواد لازم |
اندازه برای 1 نفر |
|
زعفران |
1/0 تا 3/0 گرم |
|
آب جوش |
1 فنجان |
|
برگ چای سیاه یا سبز (اختیاری) |
به مقدار دلخواه |
|
عسل یا شکر (اختیاری) |
به مقدار دلخواه |
|
هل، دارچین و گلاب (اختیاری) |
به مقدار دلخواه |
چای زعفرانی جایگزین بسیار خوبی برای چای سیاه و انواع دمنوش درطول روز است؛ چرا که علاوه بر طعم بینظیرش، خواص زیادی برای سلامتی دارد. در ادامه طرز تهیه چای زعفرانی به صورت مرحله به مرحله و با جزئیات کامل را برای شما آوردهایم:
ابتدا زعفران را در هاون ریخته و به خوبی آسیاب کنید؛ سپس آن را داخل ۱ فنجان آب جوش ریخته و ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا دم بکشد و عطر و رنگ آن در آب آزاد شود.
این مرحله از طرز تهیه چای زعفرانی کاملاً اختیاری است؛ اگر دوست داشتید چای زعفرانی شما بر پایه چای سیاه یا سبز باشد، در این مرحله مقدار دلخواهی از برگ چای سیاه یا سبز را به آن اضافه کنید. ۳ تا ۵ دقیقه به آن زمان دهید تا دم بکشد و طعم چای و زعفران به خوبی با هم ترکیب شود. برای بهبود طعم چای زعفرانی میتوانید در این مرحله افزودنیهای دلخواه همچون گلاب، دارچین و هل را اضافه کرده و اجازه دهید دم بکشد.
در این مرحله از طرز تهیه چای زعفرانی مطابق با ذائقه و سلیقه خود، میتوانید به آن شیرینکنندههایی همچون شکر و یا عسل اضافه کنید. بعد از اینکه چای آماده شد آن را تا زمانی که هنوز گرم است در فنجان ریخته و سرو کنید تا از طعم و خواص بینظیر آن بهرهمند شوید. چای زعفرانی را میتوانید به عنوان یک نوشیدنی نشاطآور و برای رفع خستگی در صبحانه و یا میانوعده میل کنید. همچنین این چای، یک نوشیدنی لاکچری برای پذیرایی در مهمانیها و دورهمیها نیز شناخته میشود.
برای اینکه چای زعفرانی که در منزل تهیه میکنید، عطر، طعم و رنگ بینظیری داشته باشد، لازم است به جزئیات و ریزهکاریهای زیادی توجه کنید. در ادامه نکات و ترفندهای مهم در طرز تهیه چای زعفرانی را برای شما آماده کردهایم تا تجربه لذتبخشی از تهیه این چای را داشته باشید:
زعفران یکی از کلیدیترین مواد در تهیه چای زعفرانی است و کیفیت آن میتواند بهطور مستقیم طعم، عطر و رنگ این نوشیدنی را تحت تأثیر قرار دهد. برای اینکه چای زعفرانی شما خوشرنگتر و خوشعطرتر باشد، انتخاب زعفران اصل و درجهیک اهمیت زیادی دارد. در این میان، زعفران درجه یک سحرخیز به دلیل کیفیت بالا، عطر طبیعی و رنگدهی سریع، یکی از گزینههایی است که بسیاری از مصرفکنندگان برای تهیه چای زعفرانی به آن اعتماد میکنند.
زعفران مرغوب معمولاً در مدتزمان کوتاهی رنگ باز میکند، بوی قوی و طبیعی دارد و رشتههای آن صاف، کشیده و بدون شکستگی هستند. اگر قصد دارید قبل از خرید، قیمت زعفران را بررسی کنید، میتوانید اطلاعات بهروز را از طریق این لینک https://saharkhizland.com/products/%D8%B2%D8%B9%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%86/ مشاهده کنید.
مصرف بیرویه زعفران در طول روز (بیش از نیم گرم) ممکن است با اختلالاتی همچون تپش قلب و بی خوابی همراه باشد. در طرز تهیه چای زعفرانی مقدار 1/0 تا 3/0 گرم زعفران برای یک فنجان از این نوشیدنی کفایت میکند. استفاده بیش از حد زعفران در تهیه این نوشیدنی علاوه بر عوارضی که به دنبال دارد، سبب تلخ شدن طعم چای خواهد شد.
برای اینکه چای زعفرانی طعم بهتر و دلپذیرتری داشته باشد، میتوانید آن را با دمنوشهای دیگر از جمله دمنوش هل، گل محمدی، دارچین، زنجبیل، به لیمو، بهار نارنج و چای ترش ترکیب کنید.
هر چه ذرات زعفران ریزتر باشد، عطر و رنگ بیشتری در آب جوش آزاد خواهد کرد؛ از این رو ابتدا رشتههای زعفران را به وسیله هاون به طور کامل پودر کرده و سپس دم کنید.
یکی از نکات بسیار مهم در طرز تهیه چای زعفرانی که تأثیر زیادی در کیفیت نوشیدنی دارد، نحوه دم کردن زعفران است. حرفهایها برای دم کردن زعفران از تکههای یخ استفاده میکنند. دم کردن زعفران با یخ نسبت به آب جوش، سبب میشود عطر و رنگ آن بیشتر آزاد شود. پس از اینکه زعفران را با یخ دم کردید، روی آن آب جوش بریزید.
برای اینکه زعفران عطر و طعم خود را به طور کامل در آب آزاد کند، ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان نیاز است. هر چه زعفران بیشتر دم بکشد، چای شما عطر و طعم بهتری خواهد داشت؛ اما مراقب باشید بههیچوجه نجوشد.
اگر به طعمهای شیرین علاقه دارید میتوانید به چای زعفرانی عسل و یا شکر اضافه کنید. افزودن عسل به این نوشیدنی علاوه بر اینکه ظاهر آن را مجلسیتر میکند، سبب میشود عطر زعفران بهتر از قبل خود را نشان دهد. همچنین پس از اینکه چای آماده شد میتوانید آن را همراه با نبات زعفرانی نوش جان کنید.
اگر در طرز تهیه چای زعفرانی از برگ چای سیاه یا سبز استفاده میکنید، آن را حتماً بر روی حرارت غیر مستقیم کتری و یا سماور قرار دهید تا دم بکشد. استفاده از حرارت مستقیم برای دم کردن چای و جوشیدن آن سبب بدرنگ و تلخ شدن آن خواهد شد.
توصیه میکنیم برای تهیه چای زعفرانی از آب جوش تازه استفاده کنید. استفاده از آب چند بار جوشیده برای تهیه این چای، طعم آن را نامطلوب خواهد کرد. اگر آب تصفیه شده و بدون املاح در دسترس داشتید، برای دم کردن چای زعفرانی بهترین گزینه است چرا که سبب زلال شدن نوشیدنی خواهد شد.
برای اینکه زعفران عطر و رنگ خود را به خوبی حفظ کند، آن را در ظرفهای دربدار و در جای خشک، خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری کنید.
یکی از نکات مهم در طرز تهیه چای زعفرانی انتخاب زعفران اصل و با کیفیت است. زعفرانهای نامرغوب و بدون کیفیت رنگ زیادی نداشته و طعم قوی از زعفران را ندارند، از این رو در طعم نهایی چای تأثیر منفی خواهند داشت. برای اینکه چای زعفرانی شما رنگ، عطر و طعم فوقالعادهای داشته باشد، حتماً از زعفران اصل و با کیفیت استفاده کنید. جهت اطمینان از کیفیت و مرغوبیت زعفران، توصیه میکنیم آن را از فروشگاههای با اصالت و معتبر تهیه کنید. استفاده از زعفران اصل و با کیفیت در تهیه این نوشیدنی، تجربه بسیار دلچسب و بهیادماندنی از طعم و خواص این ادویه را به شما هدیه میدهد.