کد خبر: ۸۹۹۶۰۴
تاریخ انتشار: ۰۵ : ۲۲ - ۲۱ آذر ۱۴۰۴

مطالعه: رژیم‌های گیاه‌خواری و وگان می‌توانند برای کودکان سالم باشند اما قید و شرط دارند

پژوهشگران می‌گویند کودکان با رژیم‌های غذایی گیاه‌پایه ممکن است برای تامین مواد مغذی کلیدی کافی به مصرف مکمل‌ها یا غذاهای غنی‌شده نیاز داشته باشند. یک مرور بزرگ نشان داده رژیم‌های گیاه‌خواری یا وگانی می‌توانند برای کودکان سالم باشند، اما کودکان احتمالا برای دریافت همه مواد مغذی لازم به غذاهای غنی‌شده یا مکمل‌ها نیاز خواهند داشت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
پژوهشگران می‌گویند کودکان با رژیم‌های غذایی گیاه‌پایه ممکن است برای تامین مواد مغذی کلیدی کافی به مصرف مکمل‌ها یا غذاهای غنی‌شده نیاز داشته باشند.
 
یک مرور بزرگ نشان داده رژیم‌های گیاه‌خواری یا وگانی می‌توانند برای کودکان سالم باشند، اما کودکان احتمالا برای دریافت همه مواد مغذی لازم به غذاهای غنی‌شده یا مکمل‌ها نیاز خواهند داشت.
 
به گفته این مطالعه که در Critical Reviews in Food Science and Nutrition منتشر شده، رژیم‌های مبتنی بر گیاه ممکن است برای کودکان مزایای سلامتی هم داشته باشند، از جمله سلامت قلب‌وعروق بهتر نسبت به کودکانی که گوشت می‌خورند.
 
مونیکا دینو، نویسنده اصلی مطالعه و پژوهشگر دانشگاه فلورانس در ایتالیا، در بیانیه‌ای گفت: «رژیم‌های گیاه‌خواری و وگانی که به‌خوبی برنامه‌ریزی شده و به‌طور مناسب با مکمل‌ها همراه شده باشند، می‌توانند نیازهای تغذیه‌ای را تامین کنند و از رشد سالم کودکان حمایت کنند.»
 
به گفته پژوهشگران، این مطالعه جامع‌ترین بررسی تاکنون درباره رژیم‌های مبتنی بر گیاه در کودکان است.
 
آنها داده‌های نزدیک به ۴۹ هزار کودک و نوجوان در ۱۸ کشور را تحلیل کردند و عادات غذایی، پیامدهای سلامت، رشد و وضعیت تغذیه آنها را پایش کردند. رژیم‌ها شامل گیاه‌خواران (کسانی که لبنیات و تخم‌مرغ می‌خورند اما گوشت، ماهی یا مرغ نمی‌خورند)، همچنین وگان‌ها و همه‌چیزخوارها بود.
 
کودکان گیاه‌خوار نسبت به همه‌چیزخوارها فیبر، آهن، فولات، ویتامین C و منیزیم بیشتری مصرف می‌کردند، اما انرژی، پروتئین، چربی، ویتامین B12، ویتامین D و روی کمتری دریافت می‌کردند.
 
درباره رژیم‌های وگانی شواهد کمتر بود، اما الگوها مشابه بود. به گفته مطالعه، دریافت کلسیم در کودکان وگان به‌طور خاص پایین بود.
 
پژوهشگران گفتند کودکانی که رژیم‌های مبتنی بر گیاه دارند ممکن است برای پرهیز از کمبود برخی مواد مغذی کلیدی به مصرف مکمل‌ها یا خوردن غذاهای غنی‌شده نیاز داشته باشند.
 
ژانت بیزلی، یکی از نویسندگان مطالعه و دانشیار دانشگاه نیویورک در ایالات متحده، گفت: «نکته مهم اینکه بدون مکمل یا غذاهای غنی‌شده، ویتامین B12 به سطح کافی نمی‌رسد و دریافت کلسیم، ید و روی اغلب در پایین‌ترین حد بازه‌های توصیه‌شده قرار دارد.»
 
هم کودکان وگان و هم گیاه‌خوار از سلامت قلب‌وعروق بهتری نسبت به کودکان گوشت‌خوار برخوردار بودند. گیاه‌خواران معمولا کمی کوتاه‌تر و لاغرتر بودند و شاخص توده بدنی (BMI)، توده چربی و محتوای مواد معدنی استخوان کمتری داشتند.
 
آنها همچنین سطح کلسترول پایین‌تری داشتند، از جمله کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)، که شکل «بد» یا «ناسالم» کلسترول است و می‌تواند به تجمع پلاک در سرخرگ‌ها منجر شود.
 
این مطالعه محدودیت‌هایی دارد؛ مثلا دشوار است ثابت شود که رژیم‌های غذایی کودکان مستقیما باعث تفاوت‌ها در پیامدهای سلامت آنها شده است. خانواده‌هایی که رژیم‌های مبتنی بر گیاه را انتخاب می‌کنند ممکن است از نظر وضعیت اجتماعی‌اقتصادی یا عوامل سبک زندگی با گوشت‌خوارها تفاوت داشته باشند.
 
پژوهشگران توصیه می‌کنند والدین رژیم غذایی کودکان را با دقت برنامه‌ریزی کنند، مثلا با کمک پزشکان کودکان و متخصصان تغذیه.
 
آنها گفتند باید راهنمایی‌های رسمی بیشتری وجود داشته باشد تا خانواده‌هایی که رژیم‌های مبتنی بر گیاه دارند بتوانند مطمئن شوند نیازهای تغذیه‌ای کودکانشان در دوران رشد تامین می‌شود.
 
دینو گفت: «امیدواریم این یافته‌ها درباره مزایا و خطرات بالقوه رژیم‌های مبتنی بر گیاه راهنمایی روشن‌تری ارائه کند و به شمار رو‌به‌افزایش والدینی که این رژیم‌ها را به دلایل سلامتی، اخلاقی یا محیط‌زیستی انتخاب می‌کنند کمک کند.»
 
منبع: یورونیوز
نظرات بینندگان