کد خبر: ۹۰۳۸۶۵
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۵ - ۱۶ دی ۱۴۰۴

یک مقام دولتی: عدد ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان برای ارز ترجیحی، جدید نیست، تثبیت هم نمی‌شود؛ صرفاً اقدامی موقت برای کنترل قیمت‌ها است/ تأمین ارز کالا‌ها قرار است بر اساس تالار دوم انجام شود، اما در مقطع فعلی، مبنای محاسبه عمداً قدری پایین‌تر در نظر گرفته شده

یک مقام دولتی تأکید کرد: نرخ ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان ارزترجیحی جدید نیست و صرفاً اقدامی موقت برای کنترل قیمت‌هاست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: یک مقام دولتی تأکید کرد: نرخ ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان ارزترجیحی جدید نیست و صرفاً اقدامی موقت برای کنترل قیمت‌هاست.

این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که «این نرخ از کجا آمده و آیا جایگزین ارز ترجیحی شده است؟» توضیح داد: عدد ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان، نرخ تثبیت‌شده یا مصوب جدید نیست و صرفاً میانگین وزنی نرخ‌های هفته گذشته در تالار دوم معاملات ارزی به شمار می‌رود.

وی با تأکید بر اینکه دولت قصد بازگشت به سیاست ارز ترجیحی را ندارد، افزود: تأمین ارز کالا‌ها قرار است بر اساس سازوکار تالار دوم انجام شود، اما در مقطع فعلی، مبنای محاسبه عمداً قدری پایین‌تر در نظر گرفته شده تا شوک قیمتی ناگهانی به بازار کالا‌های اساسی وارد نشود.

این مقام دولتی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «آیا در نهایت، مبنای ارزی شرکت‌ها همان میانگین وزنی نرخ تالار دوم خواهد بود؟» گفت: بله، مسیر کلی همین است. این روند در هفته‌های آینده هم ادامه پیدا می‌کند و به‌تدریج نرخ‌ها به سطح واقعی تالار دوم نزدیک خواهد شد؛ عدد ۱۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان فیکس نیست و قرار هم نیست تثبیت شود.

نظرات بینندگان