کد خبر: ۹۰۴۰۱۱
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۴ - ۱۷ دی ۱۴۰۴

واکنش چین به درخواست آمریکا از ونزوئلا برای قطع همکاری با پکن: این نمونه بارز یک رفتار قلدرمآبانه است/ ترسیم حوزه‌های نفوذ، هیچ کشوری را امن‌تر نمی‌کند/ باید منافع قانونی ما در کاراکاس حفظ شود

پکن در واکنش به درخواست آمریکا برای حذف چین از ونزوئلا، تأکید کرد که باید منافع قانونی چین در کاراکاکس حفظ شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: پکن در واکنش به درخواست آمریکا برای حذف چین از ونزوئلا، تأکید کرد که باید منافع قانونی چین در کاراکاکس حفظ شود.

دولت ترامپ به دلسی رودریگز، رئیس جمهور موقت ونزوئلا، گفته است که کاراکاس باید قبل از اجازه تولید نفت بیشتر، خواسته‌های کاخ سفید را برآورده کند.

منابع آگاه به این رسانه آمریکایی گفتند: اول، این کشور باید چین، روسیه، ایران و کوبا را بیرون کند و روابط اقتصادی خود را قطع کند. دوم، ونزوئلا باید موافقت کند که منحصراً با ایالات متحده در تولید نفت همکاری کند و هنگام فروش نفت خام سنگین، آمریکا را ترجیح دهد.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به این اظهاراتگفت: ونزوئلا یک کشور دارای حاکمیت است و بر منابع طبیعی و همه فعالیت‌های اقتصادی خود از حق حاکمیت دائمی و کامل برخوردار است.

وی افزود: آمریکا به‌طور بی‌پروا علیه ونزوئلا دست به اقدام نظامی زده و هنگام واداشتن ونزوئلا به تعیین تکلیف منابع نفتی خود، اصل «اول آمریکا» را تحمیل کرده است؛ این نمونه‌ بارزرفتار قلدرمآبانه است، به‌شدت ناقض حقوق بین‌الملل،حاکمیت ونزوئلا ولطمه‌زننده به حقوق مردم ونزوئلا است.

مائو ضمن محکوم کردن این اقدامات واشنگتن، تأکید کرد:منافع قانونی چین و دیگر کشورها در ونزوئلا باید به‌طور کامل حفظ و تضمین شود.

این سخنگو در ادامه به پرسشس مبنی بر اینکه «با توجه به اینکه اقدامات آمریکا ممکن است در دیگر کشورهای نیمکره غربی نیز رخ دهد، آیا چین علاوه بر محکومیت دیپلماتیک، اقدامات دیگری برای حفاظت از منافع خود در این منطقه اتخاذ خواهد کرد؟»پاسخ داد.

مائو نینگ در این باره گفت: چین روابط دوستانه و همکاری نزدیکی با کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب دارد. صرف‌نظر از تغییرات اوضاع، ما همچنان دوست این کشورها خواهیم بود و همکاری با آن‌ها را توسعه خواهیم داد.

وی یادآور شد: ما در مسائل مربوط به حاکمیت، امنیت، تمامیت ارضی و دیگر منافع اساسی و نگرانی‌های عمده، همچنان به حمایت متقابل ادامه خواهیم داد، از یکدیگر در پیمودن مسیرهای توسعه متناسب با شرایط ملی خود حمایت خواهیم کرد و به‌طور مشترک صلح و ثبات این منطقه را حفظ خواهیم کرد.

مائو نینگ همچنین با اشاره به ادعای آمریکامبنی بر اینکه«نیمکره غربی از آن ماست و رئیس‌جمهور ترامپ هرگز اجازه نخواهد داد امنیت ما تهدید شود»، تصریح کرد: ترسیم حوزه‌های نفوذ و ایجاد تقابل ژئوپلیتیکی نه تنها کشوری را امن‌تر نمی‌کند، بلکه هرگز برای جهان صلح به همراه نخواهد آورد. امنیت مشترک و امنیت مبتنی بر همکاری، امنیت پایدار است.

نظرات بینندگان