کد خبر: ۹۱۳۷۹۸
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۲۳ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۴

مشاور نزدیک ترامپ: الان زمان خوبی است که اعلام پیروزی کنیم و از جنگ با ایران خارج شویم؛ این دقیقاً همان چیزی است که بازار‌ها دوست دارند ببینند/ تشدید بیشتر درگیری می‌تواند خلیج فارس را تقریباً غیرقابل سکونت کند؛ این به ویژه برای عربستان، واقعاً یک سناریوی فاجعه‌بار خواهد بود/ اگر این جنگ هفته‌ها یا ماه‌ها ادامه پیدا کند، ممکن است اسرائیل عملاً نابود شود

یکی از مشاوران نزدیک ترامپ در کاخ سفید خواستار آن شده است که ایالات متحده در درگیری خود با ایران «راه خروجی» پیدا کند؛ نخستین نشانه علنی از نارضایتی نسبت به جنگ از سوی یکی از چهره‌های ارشد دولت او.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فایننشال تایمز نوشت: یکی از مشاوران نزدیک ترامپ در کاخ سفید خواستار آن شده است که ایالات متحده در درگیری خود با ایران «راه خروجی» پیدا کند؛ نخستین نشانه علنی از نارضایتی نسبت به جنگ از سوی یکی از چهره‌های ارشد دولت او.

به گزارش انتخاب، دیوید ساکس، مسئول هوش مصنوعی و رمزارز دولت ترامپ، در پادکست All‑In Podcast که یکی از مجریان آن است گفت: «الان زمان خوبی است که اعلام پیروزی کنیم و [از جنگ] خارج شویم.»

او افزود: «این دقیقاً همان چیزی است که بازارها دوست دارند ببینند.»

این موضع‌گیری از سوی ساکس، سرمایه‌گذار برجسته حوزه سرمایه که نقش مهمی در پیشبرد سیاست‌های دولت در حوزه هوش مصنوعی داشته، پس از آن مطرح شد که ترامپ در همین ماه گفته بود آمریکا می‌تواند «برای همیشه» با ایران بجنگد.

این سخنان باعث واکنش منفی چهره‌های برجسته در ائتلاف MAGA ترامپ شد؛ کسانی که تا حدی به این دلیل به او رأی داده بودند که وعده داده بود به جنگ‌های خارجی پایان دهد.

ترامپ از آن زمان به خبرنگاران گفته است که جنگ ممکن است «به‌زودی» پایان یابد، اما روز جمعه اعلام کرد که ایالات متحده «هر هدف نظامی» در جزیره خارک — مرکز حیاتی صادرات نفت ایران در خلیج فارس — را «نابود کرده است».

ترامپ افزود: «به دلایل انسانی، تصمیم گرفته‌ام زیرساخت‌های نفتی این جزیره را نابود نکنم. اما اگر ایران… هر کاری برای اخلال در عبور آزاد و امن کشتی‌ها از تنگه هرمز انجام دهد، فوراً در این تصمیم تجدیدنظر خواهم کرد.»

ساکس در اظهارات خود در پادکست All-In نگرانی‌های مشخصی درباره پیامدهای حملات بیشتر آمریکا به چنین زیرساخت‌هایی مطرح کرد، از جمله احتمال وقوع یک جنگ هسته‌ای.

او گفت: «شما شاهد یک جناح از افراد هستید — عمدتاً اما نه صرفاً در حزب جمهوری‌خواه — که می‌خواهند جنگ را تشدید کنند.»

او افزود اگر زیرساخت‌های انرژی بیشتری در ایران هدف قرار گیرد، «آن‌ها می‌توانند به هدف قرار دادن زیرساخت‌های نفت و گاز در سراسر کشورهای خلیج فارس ادامه دهند… و این نتیجه بسیار بدتری خواهد بود.»

به گفته ساکس، تشدید بیشتر درگیری «می‌تواند خلیج فارس را تقریباً غیرقابل سکونت کند». او به‌ویژه از عربستان نام برد و گفت: «این واقعاً یک سناریوی فاجعه‌بار خواهد بود.»

ساکس که سال‌ها از منتقدان مداخلات نظامی خارجی بوده و با دخالت بیشتر آمریکا در جنگ اوکراین نیز مخالفت کرده، اسرائیل را بزرگ‌ترین نقطه بالقوه برای تشدید بحران دانست.

او گفت: «اگر این جنگ هفته‌ها یا ماه‌ها ادامه پیدا کند، ممکن است اسرائیل عملاً نابود شود.»

او افزود: «پدافند هوایی آن‌ها ممکن است فرسوده شود… و در آن صورت باید نگران باشید که اسرائیل برای تشدید جنگ به استفاده از سلاح هسته‌ای فکر کند.»

ساکس همچنین به معاون رئیس‌جمهور ونس نزدیک است؛ کسی که ترامپ روز دوشنبه درباره او گفت که «شاید نسبت به حملات اولیه به ایران کمی کمتر مشتاق بوده است.»

کاخ سفید و ساکس به درخواست‌ها برای اظهار نظر در این باره پاسخی ندادند.

نظرات بینندگان