پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وزیر دولتهای خاتمی و هاشمی گفت: در انتخابات تقلب شد اما وقتی شورای نگهبان انتخابات را تایید کرد، دیگر جایی برای اعتراض باقی نمیماند.
گزيده سخنان عیسی کلانتری، وزیر جهاد کشاورزی دولت های پنجم، ششم و هفتم و مدیر گروه پژوهشی امور کشاورزی فعلی مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با مهر نوشت:
من اصلاح طلب نیستم. من مستقل از اصلاح طلبان و اصولگرایان هستم و هیچگاه عضو این 2 نبوده ام. به نظر من بهتر است افراد بازیچه دست گروه ها نشوند. قطعا اصلاحات بخشی از جامعه است، این جریان وجود دارد و حذف شدنی نیست.
- اصولگرایان و اصلاح طلبان را هیچگاه نمی توان حذف کرد، کما اینکه تلاش هایی از سوی هر دو جریان برای تحقق این موضوع چه در زمان اصلاحات و چه در دولت فعلی صورت گرفت، اما هیچگاه تفکر حذفی شدنی نیست.
- در زمان امام خمینی(ره) اصلاح طلبان می خواستند امام(ره) را غصب کنند و الان هم اصولگرایان در مورد رهبر معظم انقلاب چنین قصدی دارند، اما قطعا هیچکدام موفق نخواهند بود.
- نمره خاتمی ممکن است بالا نباشد، اما نمره احمدی نژاد قطعا مردود است؛ چراکه عملکردهایی از خود برجای گذاشت که کشور را به ورطه نابودی اقتصادی رساند و در یک شب ثروت های عمومی کشور را نصف کرد. این موضوع نشان داد که جناح ها در کشور ما قدرت اداره کشور را به تنهایی ندارند و با جمع جامعه می توان کشور را اداره کرد.
- زمانی که بنده در دولت هشتم مشغول به خدمت بودم فشار زیادی از سوی حزب مشارکت که حزبی دولت ساخته بود بر شخص رئیس جمهور و دولت وقت وارد می شد. آنها تلاش می کردند که افراد عضو این حزب را در مجموعه دولت وارد کنند و به تبع آن تلاش زیادی برای ورود افراد عضو این حزب به وزارت کشاورزی صورت می گرفت. اما بنده به این فشارها توجهی نداشتم و به همین دلیل بعضی وقت ها کار به درگیری می کشید.
- در حال حاضر برای اداره مملکت به فراتر از یک جناح نیاز داریم مثلا در انتخابات بعدی اگر از حضور اصلاح طلبان جلوگیری شود دولت دیگری از نوع اصولگرایی و البته ناموفق شکل خواهد گرفت.
- در مورد تشکیل دولت وحدت ملی بنده با آقای هاشمی همنظر هستم. در انتخابات سال آینده اهمیتی ندارد که اصولگرایان یا اصلاح طلبان پیروز شوند مهم این است که سیاست خارجی و اقتصاد ما درست شود. این سادهاندیشی است که فکر کنیم تنها مدیریت داخل کشور می تواند مشکلات را حل کند در حال حاضر اقتصاد ما درگیر مسائل خارجی و تحریم ها است.
- قطعا دولتی باید روی کار بیاید که نظراتش همسو با نظرات رهبری باشد و نظر ایشان هم به طور قطع در حال حاضر این است که اوضاع سر و سامان پیدا کند. باید آدم عاقلی رئیس جمهور شود که از ظرفیت های کشور استفاده کند. من در دولت اصلاحات هم این ایراد را به آقای خاتمی گرفتم که با وجود افراد و نیروهای توانمند اصولگرا چرا صرفا از مشارکتی ها در بدنه دولت استفاده کرده است. وقتی افراد درجه یک، کنار گذاشته می شوند و آدم های درجه سه جایگزین آنها میشوند شرایط کشور این می شود. مثلا خانم دستجردی که به گفته رئیس جمهور نمره 20 را در کابینه داشت به دلیل استفاده از تنها برادر لاریجانی که اتفاقا سیاسی هم نیست، برکنار می شود.
- {در واکنش به سخنان اخير هاشمی درباره انتخابات آزاد} حتما نظر وی این است که مردم و جناح ها باید حضوری فعال در انتخابات پیش رو داشته باشند. این نظر می تواند مبتنی بر این باشد که انتخابات از پیش مهندسی شده نباشد به این معنا که تنها یک جناح در انتخابات حضور داشته باشد و از بین مثلا 4 کاندیدای این جناح یک نفر رئیس جمهور شود.
- نمی توانیم منکر برگزاری انتخابات سالم در کشور باشیم. همیشه هم تقلب ها و تخلف هایی به صورت کم و زیاد در انتخابات بوده است، مثلاً در انتخابات سال 76 در یکی از استان های غربی کشور تقلب شد. اینها تاثیری در انتخابات ندارد و به دلیل اینکه کل انتخابات زیر سئوال نرود از این موضوع چشم پوشی شد. انتخابات قوانینی دارد به هر صورت ما هم تابع قانون اساسی هستیم. بنده وقتی قبول می کنم با توجه به این قانون در انتخابات شرکت کنم باید شرایط را هم بپذیرم.
- {در پاسخ به اينکه یعنی شما می گویید در انتخابات تقلب شده است؟} بله. اما انتخابات اصولی دارد . ما می گوییم طبق قانون اساسی وقتی شورای نگهبان انتخابات را تایید کرد، دیگر جایی برای اعتراض باقی نمی ماند، حتی اگر تقلب شده باشد. البته اعتراض بعد از آن جایز است، اما اعتراض بعد از تایید انتخابات طبق قانون معنایی ندارد. تا زمانی که انتخابات تایید نشده حق اعتراض برای کاندیداها و هواداران آنها محفوظ است، اما بعد از آن دیگر جایی برای اعتراض نیست. مثلاً در انتخابات گذشته بنده در تبریز بودم و از 12 ظهر روز انتخابات عنوان می شد که تعرفه وجود ندارد و البته تا آخر شب هم نرسید.
- من در انتخابات سال 88 تبریز بودم. در روز انتخابات عنوان شد که تعرفه تمام شده است و ملت هم پشت صندوق های رای منتظر رسیدن تعرفه بودند، اما تا پایان زمان رای گیری هیچگاه تعرفه نرسید. اما وقتی همین انتخابات بر مبنای قانون اساسی و بر مبنای نظر شورای نگهبان تایید شد، کسانی که بر مبنای همین قانون در انتخابات شرکت کردند و رای دادند باید کار را تمام شده بدانند. البته قبل از تایید طبیعی است که حق اعتراض وجود دارد، هیچکس هم نمی تواند این حق را از مردم و کاندیداها بگیرد. اما وقتی انتخابات تایید نهایی شد باید بر اعتراض قلم بطلان کشید و آن را پذیرفت.
- بعد از تایید انتخابات سال 88 با اعتراضات خیابانی مخالف بودم، اما قبل از آن نه. بالاخره ملت حق اعتراض دارند. در انتخابات مجلس شورای اسلامی هم بعضاً دیده می شود که انتخابات یک شهرستان لغو می شود.