کد خبر: ۹۱۷۲۵۵
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۰۰ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۵

خبرنگار ریپابلیکای ایتالیا: اراده قوی از هر دو طرف برای رسیدن به نتیجه وجود دارد / چارچوبی برای امنیت منطقه‌ای، بازسازی بشردوستانه و آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده تعیین شده / بخش دشوار، تنگه هرمز است

گابریلا کلاروسو، خبرنگار ریپابلیکای ایتالیا نوشت: ساعت ۱:۵۷ بامداد به وقت اسلام‌آباد است. مذاکرات همچنان ادامه دارد. اراده قوی از هر دو طرف برای رسیدن به نتیجه وجود دارد. چارچوبی برای امنیت منطقه‌ای، بازسازی بشردوستانه (در همه جبهه‌ها) و آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده تعیین شده است. بخش دشوار، تنگه هرمز است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

گابریلا کلاروسو، خبرنگار ریپابلیکای ایتالیا نوشت: ساعت ۱:۵۷ بامداد به وقت اسلام‌آباد است. مذاکرات همچنان ادامه دارد. اراده قوی از هر دو طرف برای رسیدن به نتیجه وجود دارد. چارچوبی برای امنیت منطقه‌ای، بازسازی بشردوستانه (در همه جبهه‌ها) و آزادسازی دارایی‌های بلوکه‌شده تعیین شده است. بخش دشوار، تنگه هرمز است.

به گزارش «انتخاب»، پس از چهل روز تجاوز آمریکا - اسرائیل علیه ایران، بامداد روز ۱۹ فروردین ۱۴۰۵، تهران و واشنگتن با میانجیگری پاکستان بر سر یک آتش‌بس دو هفته‌ای توافق کردند. شامگاه روز ۲۳ فروردین، هیات ایرانی متشکل از قالیباف، عراقچی، احمدیان و همتی برای مذاکره با آمریکا وارد اسلام آباد شدند. هیات آمریکایی هم متشکل از جی. دی ونس، ویتکاف، کوشنر و برد کوپر است.

در روز اول، پس از مذاکرات اولیه اگرچه اخبار مثبتی از پیشرفت مذاکرت نیز منتشر شده بود، اما هنوز دو طرف به توافق چارچوبی دست نیافته‌اند و به گفته منابع خبری، عمده اختلاف، تاکنون بر سر موضوع تنگه هرمز بوده است. 

ساعتی پیش سی‌ان‌ان به نقل از منابع پاکستانی اعلام کرد: مذاکرات نتایج مثبتی داشته است، اما بن‌بست در مورد کنترل تنگه هرمز همچنان ادامه دارد.

واشنگتن پست هم در خبری مشابه اعلام کرد که مذاکرات تا حد زیادی مثبت است اما شاهد فراز و نشیب‌هایی نیز بوده است. با این حال از سرگیری مذاکرات در سطح فنی نشان دهنده پیشرفت در مرحله اولیه است.

در همین حال، فاکس نیوز نوشت: منابع می‌گویند اگر امشب توافقی حاصل شود، احتمال برگزاری یک کنفرانس خبری وجود دارد، هرچند طولانی شدن مذاکرات نشان می‌دهد که اوضاع همچنان در حال تغییر است.

«ام‌اس‌ نو» نیز به نقل از منبعی از هیئت ایرانی نوشت: مذاکرات همچنان به خوبی پیش می‌رود و انتظار می‌رود روز یکشنبه ادامه یابد.

نظرات بینندگان