کد خبر: ۹۱۷۶۵۵
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۰۰ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۵
روز هشتم آتش‌بس؛ این خبر به‌روزرسانی می‌شود...

روسیه: همراه با چین آماده‌ایم تا هر نوع حمایتی را از مذاکرات ارائه دهیم/ پاکستان: سفر شهباز شریف به عربستان، قطر و ترکیه در رابطه با مذاکرات آمریکا و ایران/ ترامپ: من به تمدید آتش‌بس فکر نمی‌کنم؛ شما دو روز شگفت‌انگیز را در پیش رو خواهید دید/ ادعای فایننشال تایمز: ایران از ماهواره چینی برای هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکایی استفاده کرد/ ادعای ترامپ: جنگ با ایران تمام شده

آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز هشتم شده که دونالد ترامپ رسما از تمایل خود برای ازسرگیری مذاکرات با تهران خبر داده و ممکن است ظرف دو روز آینده اتفاقی رخ دهد. برخی رسانه‌ها نیز زمان احتمالی برگزاری مذاکرات مجدد را ۲ تا ۴ روز آینده اعلام کرده‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز هشتم شده که دونالد ترامپ رسما از تمایل خود برای ازسرگیری مذاکرات با تهران خبر داده و ممکن است ظرف دو روز آینده اتفاقی رخ دهد. برخی رسانه‌ها نیز زمان احتمالی برگزاری مذاکرات مجدد را ۲ تا ۴ روز آینده اعلام کرده‌اند.

اخبار روزهای گذشته جنگ، آتش بس و مذاکرات را از لینک های زیر ببینید:

اخبار ۱۱ روز ابتدایی جنگ (از ۹ تا ۱۹ اسفند ۱۴۰۴)

اخبار روز دوازدهم جنگ (۲۰ اسفند ۱۴۰۴)

اخبار روز سیزدهم جنگ (۲۱ اسفند ۱۴۰۴)

اخبار روز چهاردهم جنگ (۲۲ اسفند ۱۴۰۴)

اخبار روز پانزدهم جنگ (۲۳ اسفند ۱۴۰۴)

اخبار روز شانزدهم جنگ (۲۴ اسفند ۱۴۰۴)

اخبار روز هفدهم جنگ (۲۵ اسفند ۱۴۰۴)

اخبار روز هجدهم جنگ (۲۶ اسفند ۱۴۰۴)

اخبار روز نوزدهم جنگ (۲۷ اسفند ۱۴۰۴)

اخبار روز بیستم جنگ (۲۸ اسفند ۱۴۰۴)

اخبار روز بیست و یکم جنگ (۲۹ اسفند ۱۴۰۴)

اخبار روز بیست و دوم جنگ (۱ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز بیست و سوم جنگ (۲ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز بیست و چهارم جنگ (۳ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز بیست و پنجم جنگ (۴ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز بیست و ششم جنگ (۵ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز بیست و هفتم جنگ (۶ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز بیست و هشتم جنگ (۷ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز بیست و نهم جنگ (۸ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز سی ام جنگ (۹ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز سی و یکم جنگ  (۱۰ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز سی و دوم جنگ (۱۱ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز سی و سوم جنگ (۱۲ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز سی و چهارم جنگ (۱۳ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز سی و پنجم  جنگ (۱۴ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز سی و ششم جنگ (۱۵ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز سی و هفتم جنگ  (۱۶ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز سی و هشتم جنگ (۱۷ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز سی و نهم جنگ (۱۸ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار روز چهلم جنگ (روز اول آتش بس) (۱۹ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار مربوط به تحولات جنگ و روز دوم آتش بس (۲۰ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار مربوط به تحولات جنگ و روز سوم آتش بس (۲۱ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار مربوط به روز چهارم آتش بس (روز نخست مذاکرات) (۲۲ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار مربوط به روز پنجم آتش بس (روز دوم مذاکرات) (۲۳ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار مربوط به روز ششم آتش بس (۲۴ فروردین ۱۴۰۵)

اخبار مربوط به روز هفتم آتش بس (۲۵ فروردین ۱۴۰۵)

آخرین اخبار مربوط به روز هشتم آتش بس (۲۶ فروردین ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

بلومبرگ: پاکستان ۳ میلیارد دلار تأمین مالی جدید از عربستان برای افزایش ذخایر ارز خارجی خود به دست آورد
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۱۱:۲۳

بلومبرگ نوشت: پاکستان ۳ میلیارد دلار تأمین مالی جدید از عربستان سعودی برای افزایش ذخایر ارز خارجی خود به دست آورد و انتظار می‌رود این وجوه ظرف یک هفته دریافت شود.

به گزارش انتخاب، این کشور از این حمایت برای کمک به بازپرداخت وام ۳ میلیارد دلاری به امارات متحده عربی استفاده خواهد کرد، پس از آنکه نتوانست بدهی را تمدید کند.

چین: آتش‌بس میان ایران و آمریکا به سختی به دست آمده و باید حفظ شود
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۱۰:۵۵

وزارت خارجه چین درباره مذاکرات ایران تاکید کرد: وظیفه فوری، جلوگیری از از سرگیری جنگ است. آتش‌بس به سختی به دست آمده باید حفظ شود.

فارس: یک ابر نفتکش تحریمی ایران با دستگاه موقعیت‌یاب روشن وارد آب‌های ایران شد
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۱۰:۴۹

فارس نوشت: طبق اعلام منابع ناوبری کشتی، ابرنفتکش تحریمی ایران با روشن بودن سامانه موقعیت‌یاب، وارد آب‌های ایران شد.

بر مبنای اطلاعات تانکرترکرز، یک فروند ابرنفتکش (VLCC) که در لیست تحریم‌های دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا (OFAC) قرار داشت، بدون هیچ پنهان‌کاری و در حالی که دستگاه موقعیت‌یاب (AIS) آن روشن بود، با عبور از دریای آزاد و همچنین تنگه هرمز، وارد آب‌های ایران شد.

این ابرنفتکش که قادر به حمل ۲ میلیون بشکه نفت خام است، با روشن نگه داشتن سامانه موقعیت‌یاب، عملاً تحریم‌ها و تهدیدهای سنتکام (فرماندهی مرکزی آمریکا) را به چالش کشید و بدون کمترین مزاحمتی به مقصد رسید.

روسیه: همراه با چین آماده‌ایم تا هر نوع حمایتی را از مذاکرات ارائه دهیم
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۱۰:۳۷

لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: مذاکرات بین آمریکا و ایران باید ادامه یابد. ما با چین آماده‌ایم تا هر نوع حمایتی را از مذاکرات بین آمریکا و ایران ارائه دهیم. آمریکا باید در مذاکرات با ایران واقع‌بین باشد تا به توافق برسد.

روسیه: همراه با چین آماده‌ایم تا هر نوع حمایتی را از مذاکرات ارائه دهیم
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۱۰:۳۷

لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: مذاکرات بین آمریکا و ایران باید ادامه یابد. ما با چین آماده‌ایم تا هر نوع حمایتی را از مذاکرات بین آمریکا و ایران ارائه دهیم. آمریکا باید در مذاکرات با ایران واقع‌بین باشد تا به توافق برسد.

میراث فرهنگی: ریزش تزئینات چهلستون اصفهان ادامه دارد
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۱۰:۲۵

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: میزان خسارت‌ها در کاخ موزه چهلستون نسبت به یک ماه گذشته افزایش یافته است و ریزش تزئینات بر اثر صدمات موج بمباران‌ها ادامه دارد.

کره جنوبی: اطلاعات مربوط به ۲۶ کشتی خود که در تنگه هرمز پهلو گرفته‌اند را در اختیار تهران، واشنگتن و کشورهای خلیج فارس قرار داده‌ایم
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۱۰:۱۴

 چو هیون، وزیر خارجه کره جنوبی گفت: ما اطلاعات مربوط به ۲۶ کشتی خود که در تنگه هرمز پهلو گرفته‌اند را در اختیار تهران، واشنگتن و کشورهای خلیج فارس قرار داده‌ایم.

وی افزود: ما آتش بس را فرصتی طلایی برای تضمین عبور امن کشتی ها از تنگه هرمز می دانیم.

العربی الجدید: سنای آمریکا امروز مجددا درباره محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ رأی‌گیری خواهد کرد
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۱۰:۰۲

العربی الجدید نوشت: سنای آمریکا امروز، چهارشنبه، در تلاش مجدد اعضای دموکرات، درباره محدود کردن اختیارات جنگی رئیس‌جمهور دونالد ترامپ رأی‌گیری خواهد کرد.

پاکستان: سفر شهباز شریف به عربستان، قطر و ترکیه در رابطه با مذاکرات آمریکا و ایران
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۱۰:۰۰

وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد: نخست وزیر امروز سفری به عربستان سعودی، قطر و ترکیه در رابطه با مذاکرات آمریکا و ایران آغاز می‌کند.

وال استریت ژورنال: اروپا به‌طور آرام یک طرح پشتیبان برای خروج احتمالی ترامپ از ناتو آماده می‌کند
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۹:۵۹

وال استریت ژورنال نوشت: اروپا به‌طور آرام یک طرح پشتیبان برای ناتو آماده می‌کند در صورتی که ترامپ آمریکا را از ناتو خارج کند یا حمایت خود را کاهش دهد.

به گزارش انتخاب، ایده این است که اتحاد را بسیار بیشتر تحت رهبری اروپایی‌ها قرار دهند—که گاهی به آن «ناتو اروپایی» گفته می‌شود—تا قاره بتواند همچنان از خود دفاع کند.

مهدیه اسفندیاری به کشور بازگشت
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۹:۱۳

مهدیه اسفندیاری فعال حقوق ملت فلسطین پس از آزادی از زندان در فرانسه به ایران بازگشت.

پولیتیکو: جهان به سمت «دوران پسا هژمونی آمریکا» پیش می‌رود
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۹:۰۹

پولیتیکو نوشت: دولت ترامپ ، با یک واقعیت جهانی مواجه است که با سرپیچی مشخص می‌شود و تعداد فزاینده‌ای از بازیگران بین‌المللی از تسلیم شدن در برابر فشار واشنگتن امتناع می‌کنند . 

به گزارش انتخاب، جهان به سمت «دوران پسا-هژمونی آمریکا» پیش می‌رود، جایی که واشنگتن همچنان یک قدرت بزرگ است، اما دیگر قادر به تحمیل یکجانبه اراده خود نیست و باید به جای دیکته کردن، مذاکره و ترغیب کند.

روسیه: آماده جبران کمبود انرژی چین هستیم
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۸:۵۱

وزیر خارجه روسیه، در جریان سفر به پکن گفت که روسیه آماده است کمبود انرژی چین و سایر کشورها را که به دلیل جنگ در خاورمیانه با آن مواجه هستند، «جبران» کند

چین: وضعیت بین‌المللی فعلی آشفتگی شدیدی را تجربه می‌کند
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۸:۵۱

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین گفت که خطر هژمونی یکجانبه می‌تواند بدتر شود و تأکید کرد که وضعیت بین‌المللی فعلی آشفتگی شدیدی را تجربه می‌کند.

ادعای فایننشال تایمز: ایران از ماهواره چینی برای هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکایی استفاده کرد
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۸:۴۹

روزنامه فایننشال تایمز با استناد به اسناد نظامی فاش شده گزارش داد که ایران از یک ماهواره چینی برای اهداف جاسوسی و شناسایی با هدف هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکایی استفاده کرده است 

آغاز سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۸:۳۴

نخست وزیر پاکستان امروز سفر رسمی خود را به عربستان سعودی آغاز می کند.

ترامپ: من به تمدید آتش‌بس فکر نمی‌کنم؛ شما دو روز شگفت‌انگیز را در پیش رو خواهید دید
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۸:۲۴

رئیس‌جمهور آمریکا اظهار کرد که جنگ علیه ایران به پایان نزدیک است و او به تمدید آتش‌بس فکر نمی‌کند.

به گزارش انتخاب، ترامپ به فاکس نیوز گفت: جنگ با ایران به پایان خود نزدیک می‌شود.

او ادامه داد: ناتو طرف ما نبوده و در آینده هم طرف ما نخواهد بود.

رئیس‌جمهور آمریکا به ای‌بی‌سی نیوز نیز گفت: من به تمدید آتش‌بس فکر نمی‌کنم، این را ضروری نمی‌بینم و شما دو روز شگفت‌انگیز را در پیش رو خواهید دید. به نظر من رسیدن به توافق بهترین گزینه است.

روسیه: از هر تصمیمی درباره اورانیوم غنی‌ شده که رضایت ایران را جلب کند، استقبال خواهیم کرد
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۸:۱۴

وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه مسکو از هر تصمیمی درباره اورانیوم غنی‌شده که رضایت ایران را در چارچوب حقوق قانونی‌اش جلب کند، استقبال خواهد کرد، گفت: چراکه غنی‌سازی حق مسلم ایران است.

 

 

ادعای ترامپ: جنگ با ایران به پایان خود نزدیک است / اگر همین الان عقب‌نشینی کنم، ۲۰ سال طول می‌کشد تا کشور را بازسازی کنند / کار ما هنوز تمام نشده؛ خواهیم دید چه می‌شود
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۵:۲۵

 دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در گفت‌و‌گو با فاکس‌نیوز ادعا کرد که جنگ با ایران نزدیک به پایان است و ایران بشدت مشتاق دستیابی به توافق است.

رئیس جمهوری آمریکا سه شنبه شب به وقت محلی در گفت‌و‌گو با فاکس نیوز درباره دلیل آغاز جنگ با ایران ادعا کرد: «مجبور بودم مسیر را تغییر دهم، چون اگر این کار را نمی‌کردم، اکنون ایران سلاح هسته‌ای داشت.»

رئیس‌جمهوری آمریکا در پاسخ به اینکه آیا جنگ با ایران به پایان رسیده است، گفت: «فکر می‌کنم به پایان نزدیک است، بله. منظورم این است که من این‌طور آن را می‌بینم که نزدیک به پایان است.»

ترامپ افزود: «اگر همین الان عقب‌نشینی کنم، ۲۰ سال طول می‌کشد تا کشور را بازسازی کنند و کار ما هنوز تمام نشده است. خواهیم دید چه می‌شود.»

رئیس جمهوری آمریکا در حالیکه خود برای خروج از این بحران و جنگ بی دلیل خود به دنبال راهکاری دیپلماتیک است، مدعی شد: «فکر می‌کنم آنها به‌شدت مشتاق دستیابی به توافق هستند.»

رئیس جمهوری آمریکا همچنین مدعی شده است که گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌تواند طی دو روز آینده در پاکستان ادامه یابد.

بیانیه ۱۰ کشور برای پایان جنگ در لبنان
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۴:۴۰

۱۰ کشور شامل استرالیا، برزیل، کانادا، کلمبیا، اندونزی، ژاپن، اردن، سیرالئون، سوئیس و انگلیس در بیانیه‌ای مشترک نسبت به وضعیت انسانی و بحران آوارگی گسترده در لبنان ابراز نگرانی عمیق کردند و خواستار پایان فوری درگیری‌ها در این کشور شدند.

خبرگزاری دولت درباره انفجار در خیایان امام خمینی تهران: سه بمب صوتی با عملکرد ریموتی بود که دو بسته منفجر و یک بسته خنثی شد / انفجار در نزدیکی ایست و بازرسی رخ داد / به دلیل انفجار ناقص هر دو بسته، خسارات ایجاد شده به صورت سطحی بود / یک بسیجی و دو شهروند به صورت سطحی آسیب دیدند / شیشه‌های سه خانه شکست و به دو خودرو خسارت جزئی وارد شد
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۳:۴۰

ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت نوشت: دو بسته انفجاری دست ساز حاوی تجهیزات الکترونیکی و با عملکرد ریموتی ساعاتی پیش در خیابان امام خمینی(ره)، حوالی جیحون، منفجر شد و سه تن بصورت سطحی زخمی شدند.

به گزارش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سه بمب صوتی بوده است که دو تا بسته منفجر و یک بسته خنثی شده و  احتمال میرود دو بسته دیگر هنوز باقی مانده باشد.

یک منبع آگاه امنیتی گفت: ️این انفجار در نزدیکی ایست و بازرسی بسیج رخ داد و با وجود ماهیت خطرناک بسته‌ها، به دلیل انفجار ناقص هر دو بسته، خسارات ایجاد شده به صورت سطحی بوده است.

️در این حادثه، یک نفر از بسیجیان و دو نفر از شهروندان به صورت سطحی آسیب دیده‌اند و خسارات محدودی نیز به چند خودرو وارد شده است ️شگرد این اقدام تروریستی، شبیه به برخی اقدامات گروهک تروریستی منافقین است .

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد این انفجار شیشه‌های سه خانه را شکسته و به دو خودرو خسارت جزئی وارد کرده است.

محمد بالیده، فرمانده سپاه منطقه ۱۰ تهران از انفجار در منطقه در پیامی ویدیویی اعلام کرد این «انفجار جزئی» توسط «عناصر خائن و غیرمیهن‌دوست» رخ داده است.

او تاکید کرد که وضعیت عادی و «تحت کنترل» است.

ادعاهای تازه ونس: ترامپ توافق کوچک نمی‌خواهد؛ او می‌خواهد «معامله بزرگ» انجام دهد / پیشنهاد ترامپ ساده است؛ فکر می‌کنم هیچ رئیس‌جمهوری قبلاً توانایی ارائه آن را نداشته / ترامپ گفته اگر شما حاضر باشید مثل یک کشور عادی رفتار کنید، ما حاضریم با شما از نظر اقتصادی مثل یک کشور عادی رفتار کنیم / البته بی‌اعتمادی زیادی بین ایران و آمریکا وجود دارد؛ شما نمی‌توانید یک‌شبه مشکل را حل کنید
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۲:۱۲

ادعاهای تازه ونس:

به صورت اساسی، رئیس‌جمهور یک سیاست تعیین کرده: "ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد." و در حال حاضر ما مذاکره می‌کنیم تا مطمئن شویم دقیقاً همین اتفاق می‌افتد.

نکته جالب در این مورد این است که ما یک آتش‌بس داریم که برقرار است و آنچه می بینید چیزی است که رئیس‌جمهور می‌خواهد شکل دهد: او نمی‌خواهد یک توافق کوچک انجام دهد. او می‌خواهد "معامله بزرگ" (grand bargain) را انجام دهد. 

پیشنهادی که او اساساً به ایران می‌دهد بسیار ساده است و صادقانه بگویم، فکر می‌کنم چیزی است که هیچ رئیس‌جمهوری قبلاً توانایی ارائه آن را نداشته است. 

او گفته: اگر شما حاضر باشید مثل یک کشور عادی رفتار کنید، ما حاضریم با شما از نظر اقتصادی مثل یک کشور عادی رفتار کنیم. 

او یک توافق کوچک نمی‌خواهد. و این یکی از دلایلی است که می‌گویم، در پاکستان پیشرفت بسیار زیادی کردیم. اما دلیل اینکه توافق هنوز نهایی نشده این است که رئیس‌جمهور واقعاً توافقی می‌خواهد که در آن ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد، ایران حامی تروریسم نباشد، اما همچنین مردم ایران بتوانند شکوفا شوند و پیشرفت کنند و به اقتصاد جهانی بپیوندند. 

و این معامله‌ای است که او ارائه می‌دهد. او می‌گوید: اگر شما متعهد شوید که سلاح هسته‌ای نداشته باشید، ما ایران را شکوفا خواهیم کرد. ما آن را از نظر اقتصادی مرفه خواهیم کرد و مردم ایران را به گونه‌ای به اقتصاد جهانی دعوت خواهیم کرد که در تمام طول زندگی من چنین نبوده است. و این همان "معامله بزرگ ترامپی" است که رئیس‌جمهور روی میز گذاشته است. 

ما به مذاکره ادامه خواهیم داد و سعی خواهیم کرد آن را محقق کنیم، زیرا این برای جهان عالی خواهد بود، برای کشورمان عالی خواهد بود، برای همه عالی خواهد بود. ما باید به مبارزه ادامه دهیم و آن را محقق کنیم.

ما، آمریکا، در ۴۹ سال گذشته هرگز چنین جلساتی در این سطح با دولت ایران نداشته‌ایم. این جلسه‌ای بود که قبلاً هرگز اتفاق نیفتاده بود، نه دموکرات، نه جمهوری‌خواه. ما هرگز جلسه‌ای مانند آن با ایران نداشته‌ایم. این هرگز اتفاق نیفتاده بود. 

و صادقانه بگویم، بعد از ۴۹ سال، البته بی‌اعتمادی زیادی بین ایران و ایالات متحده آمریکا وجود دارد. شما نمی‌توانید یک‌شبه آن مشکل را حل کنید. 

اما بله، من فکر می‌کنم افرادی که مقابلشان نشسته بودیم می‌خواستند توافق کنند، و من می‌دانم که رئیس‌جمهور ایالات متحده به ما گفت به آنجا برویم و با حسن‌نیت مذاکره کنیم. این کاری بود که ما کردیم. این کاری است که ادامه خواهیم داد. و من نسبت به نقطه‌ای که در آن قرار داریم، احساس بسیار خوبی دارم.

سایت TWZ: پهپاد شناسایی ام‌کیو-۴سی تریتون آمریکا که روز ۲۰ فروردین بر فراز خلیج فارس سقوط کرد، ۲۳۸ میلیون دلار ارزش داشت
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۲:۰۶

به گزارش وبسایت TWZ (منطقه جنگی)، یک فروند پهپاد شناسایی ام‌کیو-۴سی تریتون نیروی دریایی آمریکا در تاریخ ۹ آوریل [۲۰ فروردین] هنگام پرواز بر فراز خلیج فارس، پس از کاهش ناگهانی ارتفاع و ناپدید شدن از رادار ردیابی، سقوط کرد.

با توجه به ارزش تخمینی ۲۳۸ میلیون دلاری این پهپاد و فناوری پیشرفته شناسایی نصب‌شده روی آن، این یک ضرر قابل‌توجه محسوب می‌شود.

سی‌ان‌ان: در دور دوم مذاکرات، باز هم ونس رهبری تیم آمریکا را بر عهده خواهد داشت
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۱:۵۷

سی‌ان‌ان از قول منابع آگاه از مذاکرات اعلام کرد:

 انتظار می‌رود در صورت انجام دور دوم مذاکرات رودررو با مقامات ایرانی، جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، رهبری تیم کاخ سفید را بر عهده داشته باشد. 

به گفته این منابع، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، و جرد کوشنر، داماد او، نیز در هر دیدار احتمالی دوم حضور خواهند داشت./انتخاب

ادعای خبرنگار فاکس بیزنس از قول ترامپ: جنگ با ایران تمام شده است
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۱:۴۵

خبرنگار فاکس بیزنس می گوید که از ترامپ پرسیده است که «آیا جنگ ایران تمام شده است؟» و پاسخ ترامپ این بود که «تمام شده است.»

ماجرای انفجار تروریستی خیابان امام خمینی 
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۱:۳۳

محمد بالیده فرمانده سپاه منطقه ۱۰ تهران درباره انفجار تروریستی خیابان امام خمینی گفت: انفجار محدود در خیابان توسط عناصر خائن و وطن‌فروش اتفاق افتاد که تلفات جانبی و خسارت حادی در بر نداشت.

او در توضیحات خود از محل حادثه گفت: بامداد چهارشنبه ساعت ۱:۱۵ دقیقه بیست و ششم فروردین در خیابان امام خمینی، تردد روان است و شرایط در حال حاضر عادی است.

او ادامه داد: اینجا اتفاق عجیب و غریبی نیفتاده. یک انفجار محدود در خیابان توسط عناصر خائن و وطن فروش رخ داده که بحمدالله نه تلفات جانی داشته و نه خسارت. اوضاع تحت کنترل و عادی است و مشکل خاصی نیست.

چهار اندیشکده آمریکایی که جنگ علیه ایران را تشویق می‌کردند
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۱:۳۲

اندیشکده کوئینسی نوشت: 

 چهار مدل هوش مصنوعی توافق دارند که بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، مؤسسه امریکن انترپرایز، مؤسسه هادسون و مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، از جمله اصلی‌ترین اندیشکده‌هایی بودند که در گزارش‌های خود، جنگ علیه ایران را تشویق می‌کردند.

شهردار تهران: در جنگ اخیر در ۶۲۴ نقطه از پایتخت، اصابت داشتیم؛ این عدد در جنگ ۱۲ روزه ۱۴۱ نقطه بود
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۱:۲۹

شهردار تهران با بیان اینکه در جنگ اخیر ۶۲۴ نقطه در تهران اصابت داشتیم، گفت: این عدد در جنگ ۱۲ روزه ۱۴۱ نقطه بود.

علیرضا زاکانی شامگاه سه شنبه در گفت و گویی اعلام کرد: در جنگ اخیر برابر آخرین آمارها به ۴۰ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی خسارت وارد شد و حدود ۲۱۰۰ خانوار را در ۴۱ هتل اسکان اضطراری دادیم.

وی افزود: در برخی محله‌ها مثل جوادیه خود مردم محل به خانوارهای آسیب‌دیده اسکان دادند. اول جنگ یک نفر گفت که ۵۰ خانوار آسیب‌دیده در جنگ را به من واگذار کنید و من برای آنها خانه تامین می کنم و هزینه آنها را می دهم.

به گفته شهردار تهران، تعمیرات زیر ۵۰۰ میلیون را گفتیم خود خانوار، گروه‌های جهادی و پیمانکار انجام دهد و ما با آن‌ها تسویه می‌کنیم و برای بیش از ۵۰۰ میلیون تومان را ما پیمانکار عمومی می‌گیریم که برای خانواده‌ها انجام دهد.

وی افزود: به کسانی که اسکان موقت نیاز دارند تا زمان ساخت منزلشان، به‌طور میانگین ۲ میلیارد تومان پول پیش و تا ۴۰ میلیون تومان اجاره ماهانه پرداخت می‌کنیم و به خانوارهای آسیب‌دیده ۴۰۰ میلیون تومان برای خرید ۱۱ قلم لوازم خانگی می‌دهیم و تا ۴۰ میلیون تومان برای خورد و خوراک می‌دهیم.

وی ادامه داد: در این مدت بیش از ۱۲۳۰ عملیات آواربرداری در سطح شهر انجام شده و بیش از ۳۱۰۰ نیروی خدمات شهری به‌طور مستمر در صحنه حضور داشته‌اند. همچنین ۲۳۰۴ دستگاه ماشین‌آلات تخصصی برای مدیریت شرایط و بازگشایی مسیرها به کار گرفته شده است.

شهردار تهران گفت: در حوزه امداد و اسکان نیز ۵۸۸۰ نفر از شهروندان به‌صورت اضطراری اسکان داده شدند و ۵۶ چادر مدیریت بحران در نقاط مختلف شهر برپا شده است. افزون بر این، مشارکت مردمی نیز نقش قابل‌توجهی داشته و ۴۶۱۴ داوطلب جهادی در عملیات‌های مختلف همکاری کرده‌اند.

به گفته وی، در بخش خدمات پشتیبانی، سامانه‌های پاسخگویی با ثبت ۲۲ هزار و ۷۶ تماس به‌صورت شبانه‌روزی فعال بوده‌ همچنین ۴۱۶ تیم حمایت روانی برای ارائه خدمات مشاوره‌ای و کاهش آسیب‌های روحی به شهروندان وارد عمل شده‌اند.

زاکانی گفت: در کنار این اقدامات، تأمین نیازهای اساسی شهروندان از طریق میادین میوه و تره‌بار و فروشگاه‌های شهروند بدون وقفه ادامه داشت.

۵۸۶ زخمی ارتش اسرائیل در جنگ با حزب‌الله
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۱:۲۴

ارتش رژیم صهیونیستی رسماً اعلام کرد که از آغاز نبردها در مرز با لبنان، ۵۸۶ تن از سربازان و افسران این رژیم در پی عملیات‌های حزب‌الله زخمی شدند. 

بیل فاستر، عضو کنگره: مذاکره با ایران به متخصصان فنی نیاز دارد، نه سرمایه‌داران املاک / ونس می‌خواست در یک آخر هفته با ایران توافق کند، در حالی که توافق قبلی نزدیک به دو سال زمان برد
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۱:۰۷

بیل فاستر، عضو کنگره آمریکا عنوان کرد:

مذاکره با ایران به متخصصان فنی نیاز دارد، نه سرمایه‌داران املاک و سرمایه‌گذاران. 

جی.دی. ونس تلاش کرد یک توافق را در یک آخر هفته عملی کند، در حالی که توافق هسته‌ای ایران نزدیک به دو سال زمان برد.

این دولت، ما را وارد جنگ دیگری کرده که پایانی برای آن دیده نمی‌شود  و سربازان ما به همین دلیل امنیت کمتری دارند.

واکنش ایران به ادعاهای بحرین
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۱:۰۴

نماینده ایران در سازمان ملل با ابراز تأسف از اینکه برخی دولت‌های منطقه همچنان به تکرار روایت‌های دیکته‌شده از سوی رژیم اسرائیل ادامه می‌دهند: 

این کشورها به جای بیان این روایتها به مسئولیت‌های اخلاقی و دینی خود در حمایت از جنبش‌های مقاومت در برابر اشغال عمل کنند.

بقایای فیزیکی به‌دست‌آمده از تسلیحات به‌کاررفته در ارتکاب تجاوز که در شهرهای متعدد آسیب‌دیده شناسایی شده‌اند، تایید می‌نماید که این تسلیحات بخشی از زرادخانه‌های برخی دولت‌های حاشیه خلیج فارس بوده‌ است.

وال استریت ژورنال: برخی از سناتورها با طولانی شدن جنگ با ایران، صبر خود را از دست داده‌اند
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۰:۳۳

وال استریت ژورنال نوشت:

برخی از سناتورهای جمهوری‌خواه با طولانی شدن جنگ علیه ایران و افزایش قیمت بنزین و کودهای شیمیایی که به رای‌دهندگان در ایالت‌هایشان فشار می‌آورد، صبر خود را از دست داده‌اند.

سناتور جان هیوستد از اوهایو که در ماه نوامبر با انتخابات درگیر است، گفت: «عملیات نظامی باید کوتاه و موفقیت‌آمیز باشد. رئیس‌جمهور گفت هفته‌ها طول می‌کشد، نه ماه‌ها، و باید به همین هدف پایبند بماند.»

سناتور جیمز لنکفورد از اکلاهما گفت: «دوست دارم هرچه زودتر این جنگ تمام شود.»

سناتور جیم جاستیس از ویرجینیای غربی هشدار داد: «هر روز که این جنگ طول بکشد، درک این که چرا ما در آنجا هستیم برای مردم سخت‌تر می‌شود.» جاستیس گفت نگرانی فزاینده‌ای در ایالت او درباره قیمت انرژی وجود دارد. 

وقتی از جاستیس پرسیده شد که اگر جنگ به زودی پایان نیابد، آیا این هزینه‌های بالاتر می‌تواند بر شانس جمهوری‌خواهان در انتخابات میاندوره‌ای امسال تأثیر بگذارد، او خندید و گفت: «شوخی می‌کنید؟ ... این اوضاع را کاملاً پیچیده‌تر کرده است.»

ای‌بی‌سی نیوز: ۳۹۹ نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۰:۱۷

ای‌بی‌سی نیوز اعلام کرد: بر اساس اعلام یک مقام آمریکایی، تا روز سه‌شنبه، ۳۹۹ نظامی آمریکایی در جریان جنگ با ایران زخمی شده‌اند.

مدیر توتال‌: بازگشایی تنگه هرمز، حتی اگر به معنای پرداخت غرامت به کسی باشد، برای آزادی بازار حیاتی است
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۰:۱۶

پاتریک پویانه، مدیر گروه فرانسوی توتال‌ گفت: «واضح است که بازگشایی و تردد آزاد در تنگه هرمز، حتی اگر به معنای پرداخت غرامت به کسی باشد، برای آزادی بازار حیاتی است.»

دلار با امید به مذاکرات ایران سقوط کرد
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۰:۱۳

الجزیره: نوشت: دلار آمریکا روز سه‌شنبه کاهش یافت و در مسیر هفتمین افت روزانه متوالی خود قرار گرفت، زیرا سرمایه‌گذاران نسبت به احتمال حصول توافق صلح بین آمریکا و ایران خوش‌بین شدند. همچنین داده‌های تورم آمریکا ضعیف‌تر از حد انتظار منتشر شد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، گفت مذاکرات برای پایان دادن به جنگ با ایران احتمالاً طی دو روز آینده در پاکستان از سر گرفته می‌شود.

کارل شاموتا، استراتژیست ارشد بازار در کورپی تورنتو، به رویترز گفت: «تابلوی راهنمای بسیار روشنی از سوی دولت ترامپ وجود دارد که نشان می‌دهد آنها به دنبال یک راه خروج هستند و این موضوع به انتظارات بازار دامن می‌زند که نهایتاً یک توافق نمادین بین آمریکا و ایران حاصل شود که امکان توقف حملات و بازگشایی تنگه از سوی ایران را فراهم کند.»

دعوت بریتانیا و فرانسه از چین و هند برای شرکت در مذاکرات پاریس درمورد تنگه هرمز
۱۴۰۵/۰۱/۲۶ - ۰۰:۰۷

الجزیره نوشت:

بریتانیا و فرانسه از چین و هند برای شرکت در مذاکرات پاریس درمورد تنگه هرمز دعوت کردند

وال استریت ژورنال به نقل از مقامات بریتانیایی و فرانسوی گزارش داد که این دو کشور از چین و هند برای شرکت در نشست پاریس در مورد تنگه هرمز دعوت کرده‌اند. مشخص نیست که آیا آنها شرکت خواهند کرد یا خیر، و ایالات متحده نیز شرکت نخواهد کرد. / انتخاب

نظرات بینندگان