پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دامنه نوسان قيمت سكه آتي از يك به ۳ درصد رسيد.
به گزارش انتخاب به نقل از دنیای اقتصاد، مبادلات بازار قراردادها پس از چند روز روال عادي و نوسان كم ديروز با بيشتر شدن هيجان، شاهد افزايش دامنه نوسان قيمتها به محدوده بالاي ۳ درصد بود؛ به طوري كه به تبع از همين افزايش نرخ، به باور اكثر معامله گران ممكن است امروز هم قيمتها در يك روز مانده به پايان هفته جاري با شيب رو به بالايي همراه شود.
البته بازار روز گذشته از دامنه يك تا ۳ درصد در حركت بود، اين در حالي است كه سود ۳ درصدي نيز در انتظار آربيتراژگران سررسيد بهمن و اسفند بود و بازار با دو نماد به كار خود ادامه داد، البته نماد سررسيد فروردين ماه از فردا روي تابلوي معاملات قرار ميگيرد. به نظر ميرسد علاوهبر پارامترهاي تاثيرگذار داخلي، هيجانات ديروز بازار قراردادهاي آتي بيشتر ناشي از تحركات قيمت طلاي جهاني است.
اخبار منتشر شده در خصوص اينكه «قيمت سكه حباب ندارد» و گمانهزنيها درباره «امكان بازديد از پارچين» از مواردي بود كه روي تغييرات بازار تاثيرگذار بود.
براي دادوستدهاي امروز نيز پيش بيني شده قيمتها با افزايش محسوسي همراه شود و سطوح افزايشي قيمت سكه حداقل ۱۰ هزار تومان از روز ماقبل گران تر باشد، در حالي كه تمام اين انتظارات در حد گمانهزني است و بايد در انتظار اخبار امروز نيز بود.
محمد مهدي رفيعي يكي از كارگزاران بورس كالا با بيان اينكه به جز بازار قراردادهاي آتي سكه كه روند مثبتي را طي چند روز گذشته سپري كرده، اغلب بازارهاي كالايي بورس كالا با شرايط نسبتا راكدي همراه هستند، اظهار كرد: حركت بازار در روزهاي آينده به جلسه روز چهارشنبه هفته جاري (امروز) رييسجمهور درباره اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها بستگي دارد و هر نتيجهاي از اين جلسه ميتواند وضعيت را تغيير دهد.
به باور رفيعي، در صورتي كه مجلس و دولت روي فاز دوم هدفمندي يارانهها به توافق برسند فشار تورم بيشتري روي سطح جامعه احساس خواهد شد و همين فشار روي بازار ارز و سكه نيز تاثير بيشتري خواهد گذاشت كه به تبع تحركات مثبتي را ايجاد ميكند. البته به نظر ميرسد با توجه به نگاه قوه مجريه و قوه مققنه نسبت به اجرايي شدن فاز دوم هدفمندي يارانهها در شرايط فعلي اختلافها تا حدودي قابل درك است و در مجموع بايد به اين نتيجه رسيد كه سرمايهگذاران بايد در انتظار نتايج مربوط به نشست امروز دولت و مجلس بنشينند بعد از آن، تصميمات مربوط به موقعيتهاي خريد و فروش را در بلندمدت ترسيم كنند.
اين كارشناس بازار آتي به مساله نشست ايران و آژانس در روزهاي پاياني ديماه و جلسه گروه ۱+۵ با كشورمان در خصوص انرژي صلحآميز هستهاي نيز اشاره ميكند و بر اين باور است علاوه بر اخبار اشاره شده، گمانهزنيها در خصوص دور جديد محدوديتها عليه كشورمان از سوي ايالاتمتحده ميتواند وزنههاي تاثيرگذاري براي تصميمگيري سرمايهگذاران باشد.
رفيعي اعتقاد دارد: اگرچه شايعات در خصوص مساله فاز دوم هدفمندي يارانهها همچنان ادامه دارد، اما به نظر ميرسد گمانهزنيها در اين باره كه «دولت نقدينگي كافي براي اجراي فاز دوم يارانهها را ندارد» عمدهترين نگراني پيش روي سرمايهگذاران است كه احساس خوبي به سرمايهگذاران نسبت به نشستهاي برگزار شده دولت و مجلس به آنها القا نميكند.
رفيعي در پايان تصريح كرد: در شرايط كنوني بهتر است مشتريان فعلا دست نگه دارند و سعي كنند به تناسب محدوديتهاي بازار قراردادهاي آتي، استراتژيهايشان را تغيير دهند