کد خبر: ۹۲۰۱۸۰
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۲۲ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۵

بلومبرگ: یک نفتکش ایرانی احتمالا از محاصره آمریکا عبور کرده است

خبرگزاری «بلومبرگ» روز سه‌شنبه با استناد به داده‌های شرکت ردیابی ماهواره‌ای «Tanker Trackers» گزارش داد که احتمالا یک نفتکش ایرانی توانسته از محاصره دریایی آمریکا عبور کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ایسنا: خبرگزاری «بلومبرگ» روز سه‌شنبه با استناد به داده‌های شرکت ردیابی ماهواره‌ای «Tanker Trackers» گزارش داد که احتمالا یک نفتکش ایرانی توانسته از محاصره دریایی آمریکا عبور کند.
 
 نفتکش بسیار بزرگ «Huge» که تحت پرچم ایران حرکت می‌کند، پس از ماه‌ها غیبت از سامانه‌های رهگیری دیجیتال، روز یکشنبه موقعیت خود را در نزدیکی سواحل بالی اعلام کرده است.
 
یکی از بنیان‌گذاران شرکت Tanker Trackers گفت تصاویر ماهواره‌ای نیز حضور این کشتی در همان منطقه را تایید می‌کند. به گفته او، این نفتکش تنها چند ساعت پیش از آغاز محاصره آمریکا در ۱۳ آوریل، هنوز در یکی از بنادر ایران حضور داشته است.
 
ایران در مدت آتش‌بس با بازگشایی مشروط تنگه هرمز موافقت کرده بود که در مدت جنگ به روی کشتی‌های دشمن و متحدانشان بسته و برای عبور کشتی‌های تجاری و نفتکش‌های دیگر کشورها مشروط به هماهنگی کامل با ایران شده بود. اما با اقدام به محاصره غیرقانونی بنادر ایران پس از بی‌نتیجه‌ماندن مذاکرات اسلام‌آباد از سوی آمریکا، مقامات ایران اعلام کردند که وضعیت تنگه به حالت قبل باز می‌گردد.
 
رئیس‌جمهور آمریکا پس از اعلام یک‌جانبه تمدید آتش‌بس به درخواست دولت پاکستان اعلام کرد که محاصره دریایی ادامه پیدا می‌کند.
 
مقام‌های ایران اعلام کردند که حاضر به مذاکره در فضای تهدیدآمیز نیستند اما به محض پایبندی آمریکا به شروط آتش‌بس و لغو محاصره دریایی، آماده بررسی امکان مشارکت دوباره در مذاکره با واشنگتن خواهند بود.
نظرات بینندگان