کد خبر: ۹۲۰۵۴۹
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۰۰ - ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۵
روز سی و دوم آتش‌بس؛ این خبر به‌روزرسانی می‌شود...

ادعای وال‌استریت ژورنال: احتمال ازسرگیری مذاکرات در اسلام‌آباد از هفته آینده / ادعای ترامپ درباره مذاکرات با ایران: ظاهراً امشب از آنها خبری می‌شنویم / ادعای اکسیوس: چند هفته پیش قطری‌ها با فشار آمریکا، به عنوان یکی از سه کانال ارتباطی، تلاش‌های میانجیگری پشت پرده خود را از سر گرفتند؛ تلاش‌های قطر با پاکستان هماهنگ است

آتش بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز سی و دوم شده که بر اساس برخی ادعاها، در هفته‌های اخیر قطر مدیریت کانال میانجیگری پنهانی بین آمریکا و ایران را بر عهده گرفته است. در همین حال، برخی درگیری‌های جسته و گریخته در تنگه هرمز، در روز گذشته هم ادامه یافت.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ادعای  وال‌استریت ژورنال: احتمال ازسرگیری مذاکرات در اسلام‌آباد از هفته آینده / ادعای ترامپ درباره مذاکرات با ایران: انتظار دارم «امشب» از آنها خبری بشنوم / ادعای اکسیوس: چند هفته پیش قطری‌ها با فشار آمریکا، به عنوان یکی از سه کانال ارتباطی، تلاش‌های میانجیگری پشت پرده خود را از سر گرفتند؛ تلاش‌های قطر با پاکستان هماهنگ است

 

 

آتش بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز سی و دوم شده که بر اساس برخی ادعاها، در هفته‌های اخیر قطر مدیریت کانال میانجیگری پنهانی بین آمریکا و ایران را بر عهده گرفته است. در همین حال، برخی درگیری‌های جسته و گریخته در تنگه هرمز، در روز گذشته هم ادامه یافت.

اخبار تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

در روز سی و یکم آتش‌بس چه گذشت؟ (۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۵) / ادعای منبع عبری: دیدار ونس و نخست‌وزیر قطر برای بررسی مذاکرات با ایران؛ قطر در هفته‌های اخیر کانال میانجیگری پنهانی بین امریکا و ایران را مدیریت می‌کند/منبع نظامی: درگیری در خلیج فارس فعلاً متوقف شده، اما احتمال آغاز آن وجود دارد/فارس: وقوع درگیری پراکنده در تنگه/ادعای فاکس نیوز: آمریکا امروز به نفتکش‌های ایرانی که قصد شکستن محاصره را داشتند حمله کرد/مهر: شنیده شدن صدای انفجار در سیریک

آخرین اخبار مربوط به روز سی و دوم آتش بس (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

لاوروف به وزیر خارجه امارات: باید از مذاکرات آمریکا و ایران حمایت شود / روسیه نمی‌خواهد با از سرگیری خصومت‌ها، چشم‌اندازهای تثبیت اوضاع به خطر افتد
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۳:۰۰

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز جمعه به همتای اماراتی خود گفت که برای جلوگیری از از سرگیری خصومت‌ها در خاورمیانه، باید از مذاکرات آمریکا و ایران حمایت شود.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه درباره گفتگوی تلفنی لاوروف با شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر امور خارجه امارات، آمده است: «طرف روس بر لزوم تمرکز بر حمایت از مذاکرات جاری بین ایران و ایالات متحده تأکید کرد.»

این بیانیه افزود که روسیه نمی‌خواهد «با از سرگیری خصومت‌ها، چشم‌اندازهای تثبیت اوضاع به خطر افتد.»

گاردین: نخست‌وزیر قطر در دیدار با ونس خواستار مذاکره با ایران شد
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۲:۴۹

گاردین نوشت: نخست‌وزیر قطر در دیدار با ونس خواستار مذاکره با ایران شد.

نخست‌وزیر قطر امروز (جمعه) در دیدار با «جی‌دی ونس»، معاون رئیس‌جمهور آمریکا در واشنگتن، خواستار از سرگیری دیپلماسی برای دستیابی به توافق با ایران شد.

وزارت امور خارجه قطر در پستی در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی با ونس دیدار و درباره تلاش‌های به‌ رهبری پاکستان برای میانجی‌گری جهت دستیابی به صلحی پایدار، در میان یک آتش‌بس شکننده، گفتگو کرد.

نخست‌وزیر قطر «بر لزوم مشارکت همه طرف‌ها در تلاش‌های میانجیگری جاری تأکید کرد تا راه برای ریشه‌یابی علل بحران از طریق ابزارهای مسالمت‌آمیز و گفتگو هموار شود و در نهایت به توافقی جامع دست یابد که صلحی پایدار را در منطقه به ارمغان آورد.»

ادعای ترامپ: اگر اتفاقی نیفتد، ممکن است این بار پروژه آزادی پلاس را اجرا کنیم؛ یعنی پروژه آزادی، به اضافه چیزهای دیگر
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۲:۴۸

ترامپ درمورد تنگه هرمز ادعا کرد: «فکر می‌کنم پروژه آزادی خوب است، اما راه‌های دیگری هم برای انجامش داریم. اگر اتفاقی نیفتد، ممکن است به پروژه آزادی بازگردیم، اما این بار پروژه آزادی پلاس خواهد بود، یعنی پروژه آزادی، به اضافه چیزهای دیگر.»

ادعای ترامپ درباره مذاکرات با ایران: ظاهراً امشب از آنها خبری می‌شنویم
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۲:۳۷

هنگامی که درباره مذاکرات با ایران از ترامپ سؤال شد، ادعا کرد که انتظار دارد «امشب» از آنها خبری بشنود.

در پاسخ به این سوال که آیا پاسخی از ایران دریافت کرده است یا خیر، ترامپ به کریستن هولمز از سی‌ان‌ان گفت: «ظاهراً امشب از آنها خبری می‌شنویم.»

او در پاسخ به این پرسش که آیا فکر می‌کند ایرانی‌ها مذاکرات را کند و طولانی می‌کنند، گفت نمی‌داند. او افزود: «به زودی متوجه خواهیم شد.»

ادعای ترامپ: به زودی پاسخ ایران در مورد پیش‌نویس توافق را دریافت می‌کنیم
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۲:۲۲

ترامپ مدعی شد: به زودی پاسخ ایران در مورد پیش‌نویس توافق را دریافت می‌کنیم.

ترامپ ۱۰ هفته پس از شلیک موشک به مدرسه میناب: این موضوع در دست بررسی است
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۲:۲۲

خبرنگار: تقریباً ۱۰ هفته از اصابت یک موشک به یک مدرسه در ایران می‌گذرد. چه کسی آن موشک را شلیک کرده است؟

ادعای ترامپ: این موضوع در دست بررسی است. وقتی نتیجه را بدست آوردیم، گزارشی به شما خواهیم داد.

وال‌استریت ژورنال: احتمال ازسرگیری مذاکرات در اسلام‌آباد از هفته آینده
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۲:۰۲

وال‌استریت ژورنال به نقل از منابع مدعی شد:

مذاکرات آمریکا و ایران ممکن است هفته آینده در اسلام‌آباد از سر گرفته شود.

 چندین سند به تازگی با ایران مبادله شده است که شامل توافق بالقوه است.

ادعای اکسیوس: چند هفته پیش قطری‌ها با فشار آمریکا، تلاش‌های میانجیگری پشت پرده خود را از سر گرفتند / قطر به عنوان یکی از حداقل سه کانال پنهان ارتباطی بین آمریکا و ایران عمل می‌کند / قطری‌ها تلاش‌های خود را با میانجی‌های پاکستانی هماهنگ می‌کنند
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۱:۵۶

اکسیوس مدعی شد:

اگرچه پاکستان از آغاز جنگ، میانجی رسمی بین آمریکا و ایران بوده است، اما قطری‌ها به کار پشت پرده خود ادامه داده‌اند. 

مقامات آمریکایی می‌گویند کاخ سفید قطری‌ها را به ویژه در مذاکره با ایران بسیار مؤثر می‌داند.

نخست‌وزیر قطر تنها برای دیدار با ونس در صبح روز جمعه به واشنگتن سفر کرده بود. او بلافاصله بعد از آن دیدار، واشنگتن را ترک کرد.

چند هفته پیش، قطری‌ها تلاش‌های میانجیگری پشت پرده خود را از سر گرفتند.

به گفته دو منبع آگاه، قطری‌ها به عنوان یکی از حداقل سه کانال پنهان ارتباطی بین آمریکا و ایران عمل می‌کنند.

قطری‌ها تلاش‌های خود را با میانجی‌های پاکستانی هماهنگ می‌کنند. نخست‌وزیر قطر روز پنج‌شنبه، پیش از عزیمت به واشنگتن، با همتای پاکستانی خود گفتگو کرده بود.

بر این اساس، آمریکا بر قطری‌ها فشار آورد تا تلاش‌های میانجیگری خود را از سر بگیرند. 

به گفته یک منبع، حتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، این موضوع را با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، مطرح کرده است.

ادعای آمریکا: پنجشنبه و جمعه هفته آینده لبنان و اسرائیل وارد گفت‌وگوهای مفصلی برای یک توافق جامع صلح خواهند شد
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۱:۴۹

آمریکا ادعا کرد که هفته آینده در روزهای پنجشنبه و جمعه، گفت‌وگوهای فشرده میان لبنان و رژیم صهیونیستی را تسهیل خواهد کرد.

آمریکا اعلام کرد که دو طرف وارد گفت‌وگوهای مفصلی خواهند شد که هدف آن پیشبرد یک توافق جامع صلح و امنیت است.

وزیر خارجه قطر: با ونس تبادل نظر کردم
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۱:۱۹

نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر: با معاون رئیس جمهور آمریکا در واشنگتن در مورد مسائل مشترک تبادل نظر کردم.

برنی سندرز: جنگ باید همین حالا پایان یابد
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۱:۱۶

سناتور برنی سندرز خواستار پایان فوری جنگ آمریکا با ایران شد و گفت افزایش هزینه‌های سوخت، بار سنگین‌تری را بر دوش خانواده‌های آمریکایی که با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، تحمیل می‌کند.

سندرز نوشت: «از زمانی که ترامپ جنگ علیه ایران را آغاز کرد، قیمت بنزین از ۲.۹۸ دلار به ۴.۵۵ دلار در هر گالن افزایش یافته است. خانواده‌های کارگر توانایی پرداخت این هزینه را ندارند. ما باید در نیازهای مردم آمریکا سرمایه‌گذاری کنیم، نه اینکه میلیاردها دلار را صرف جنگی خلاف قانون اساسی کنیم. این جنگ باید همین حالا پایان یابد.»

الجزیره: دولت ترامپ معتقد است که آنچه اکنون با ایران در جریان است، جنگ نیست، نوعی حالت تعلیق و بلاتکلیفی است / آمریکا در حال مدیریت این مکث و دستیابی به شرایط مورد نظر خود برای مذاکره است
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۱:۱۶

الجزیره نوشت:

به نظر می‌رسد کل دولت ترامپ بر این باور است که آنچه اکنون با ایران در جریان است، وضعیت جنگ نیست، بلکه به نوعی حالت تعلیق و بلاتکلیفی است.

این که به پایان درگیری رسیده‌ایم و آمریکا اکنون در حال مدیریت این مکث و دستیابی به شرایط مورد نظر خود برای مذاکره است.

شما در این مورد از ترامپ، وزیر امور خارجه، وزیر جنگ و دیگران در دولت ترامپ درجه‌ای از وحدت نظر می‌بینید.

همگی تلویحاً می‌گویند جنگ تمام شده است، اما ایالات متحده آماده است تا هر زمان که تصمیم بگیرد حمله کند و جنگ را از سر بگیرد. این وضعیت تا حدودی گیج‌کننده است.

نماینده بوشهر: ادعای رها کردن نفت در دریا به خاطر پر شدن مخازن نفت کذب است؛ لکه‌های اطراف جزیره خارگ مربوط به روغن و پسماند آب توازن نفتکش‌ها است که توسط نفتکش اروپایی به دریا ریخته شده
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۰:۳۵

«جعفر پورکبگانی» نماینده بوشهر در مجلس درباره ماجرای لکه‌های مشاهده شده در اطراف جزیره خارگ نوشت: 

در رسانه‌ها منتشر کردند که چون مخازن پر شده، ایران نفت را در دریا رها کرده است.

این ادعا کذب و بخشی از عملیات روانی دشمن است.

لکه های مشاهده شده در تصاویر ماهواره‌ای در اطراف جزیره خارگ مربوط به روغن و پسماند آب توازن نفتکش‌ها است که به زیان محیط زیست توسط نفتکش اروپایی به دریا ریخته شده است.

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و ترکیه
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۰:۲۷

عراقچی در گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه ترکیه گفت: تنش‌آفرینی اخیر  نیروهای آمریکایی در خلیج فارس و اقدامات متعدد آنان در نقض آتش‌بس، بر سوء ظن‌ها نسبت به انگیزه و جدیت طرف آمریکایی در مسیر دیپلماسی افزوده است.

بقایی: تناقض رسوا کننده آمریکا در ادعای تلاش برای حل موضوع هسته‌ای و هم‌زمان تهدید به حمله اتمی!
۱۴۰۵/۰۲/۱۹ - ۰۰:۲۷

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه در پیامی در شبکه ایکس، با اشاره به فیلم معروف استنلی کوبریک با عنوان "دکتر استرینج لاو: چگونه یاد گرفتم بر نگرانی فائق آیم و عاشق بمب شوم"، نوشت:

تناقض بسیار رسواکننده‌ای است که از یکسو مدعی تلاش برای جلوگیری از بحران هسته‌ای و تحقق صلح می شوند و از سوی دیگر راه حل را در "یک نور خیره‌کننده بزرگ" می‌بینند. اما.... (بهتر است کلیپ کوتاهی از فیلم کمدی سیاه "دکتر استرینج لاو: چگونه یاد گرفتم بر نگرانی فائق آیم و عاشق بمب شوم" را تماشا کنید).

نظرات بینندگان