کد خبر: ۹۲۵۱۴۸
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۰ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۵
روز شصت و چهارم آتش‌بس؛ این خبر به‌روزرسانی می‌شود...

ادعای مقام آمریکایی: دور دوم حملات علیه ایران در حال انجام است / صداوسیما: حمله آمریکا به دو مخزن آب در سیریک / عراقچی: نیروهای مسلح ما هیچ حمله‌ای را بی‌پاسخ نخواهند گذاشت / صداوسیما: موج حملات آمریکا در جنوب فروکش کرد؛ وضعیت آرام است / هیچ بندری در قشم هدف قرار نگرفته / اصابت پرتابه دشمن به نقاطی در جاسک، کوه مبارکه و سیریک/ ادعای سنتکام: حملات علیه ایران در پاسخ به سرنگونی بالگرد خود را آغاز کردیم

آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز شصت و چهارم شده که در ساعات اخیر حادثه سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا بر فراز تنگه هرمز بر مذاکرات ایران و آمریکا سایه افکنده؛ منابع آمریکایی مدعی سرنگونی این بالگرد با پهپاد ایرانی شدند؛ مقام‌های ایرانی ضمن آنکه قصد ایران برای چنین اقدامی را رد کردند برای هرگونه اقدامی از سوی آمریکا اعلام آمادگی کردند؛ ترامپ هم ابتدا مدعی شد آمریکا باید به این اقدام پاسخ دهد اما بعد، تصریح کرد که حادثه مهمی نبوده.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ادعای مقام آمریکایی: دور دوم حملات علیه ایران در حال انجام است / صداوسیما: حمله آمریکا به دو مخزن آب در سیریک / عراقچی: نیروهای مسلح ما هیچ حمله‌ای را بی‌پاسخ نخواهند گذاشت / صداوسیما: موج حملات آمریکا در جنوب فروکش کرد؛ وضعیت آرام است / هیچ بندری در قشم هدف قرار نگرفته / اصابت پرتابه دشمن به نقاطی در جاسک، کوه مبارکه و سیریک/ ادعای سنتکام: حملات علیه ایران در پاسخ به سرنگونی بالگرد خود را آغاز کردیم

آتش‌بس میان ایران و آمریکا در حالی وارد روز شصت و چهارم شده که در ساعات اخیر حادثه سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا بر فراز تنگه هرمز بر مذاکرات ایران و آمریکا سایه افکنده؛ منابع آمریکایی مدعی سرنگونی این بالگرد با پهپاد ایرانی شدند؛ مقام‌های ایرانی ضمن آنکه قصد ایران برای چنین اقدامی را رد کردند برای هرگونه اقدامی از سوی آمریکا اعلام آمادگی کردند؛ ترامپ هم ابتدا مدعی شد آمریکا باید به این اقدام پاسخ دهد اما بعد، تصریح کرد که حادثه مهمی نبوده.

تحولات مربوط به جنگ، آتش بس و مذاکره در روز گذشته را از لینک زیر بخوانید:

در روز شصت و سوم آتش‌بس چه گذشت؟ (۱۹ خرداد ۱۴۰۵) / ترامپ درباره حادثه بالگرد آپاچی: مسئله خیلی مهمی نیست/معاون وزیر خارجه: تهران پشت حمله به بالگرد آمریکایی آپاچی نیست/مقام ایرانی: تهران به هرگونه حملهٔ آمریکا با قدرت و به‌صورت فوری پاسخ خواهد داد/ادعای ترامپ: دیشب ایران هلی‌کوپتر آپاچی ما را بر فراز تنگه هرمز سرنگون کرد؛ ناگزیریم به آن پاسخ دهیم/ادعای شبکه صهیونیستی کان: انتقال دارایی‌های ایران به ارزش ۳ میلیارد دلار از ابوظبی به تهران

آخرین اخبار مربوط به روز شصت و چهارم آتش بس (۲۰ خرداد ۱۴۰۵) به شرح زیر است:

ادعای اکسیوس از قول مقام آمریکایی: دور دوم حملات علیه ایران در حال انجام است
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۲:۵۵

اکسیوس مدعی شد:

یک مقام آمریکایی می‌گوید دور دوم حملات علیه ایران در حال انجام است.

صداو سیما: چند انفجار ساعت ۲:۳۵ در جاسک شنیده شد
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۲:۵۴

صداو سیما اعلام کرد: چند انفجار ساعت ۲:۳۵ در جاسک شنیده شد.

نامه عراقچی به اعضای شورای حکام: پیش‌نویس قطعنامه آمریکا اقدامی سیاسی و از روی بدنیتی است / ۲۴ ساعت پس از تصویب قطعنامه سال گذشته شورای حکام، اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کردند؛ آیا آژانس بار دیگر قرار است به ابزاری برای توجیه تعرض علیه تبدیل شود؟
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۲:۳۴

سيد عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در نامه‌ای خطاب به وزرای خارجه کشورهای عضو شورای حکام، یادآوری کرد که آمریکا بانی بحران موجود است و نباید اجازه داد با سوء استفاده از شورای حکام به دنبال مشروعیت‌بخشی به اقدامات غیرقانونی خود باشد.

عراقچی در این نامه که همزمان با برگزاری نشست فصلی ماه ژوئن شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارسال شده است، پیش‌نویس قطعنامه ارائه‌شده از سوی آمریکا را اقدامی سیاسی و از روی بدنیتی توصیف کرد.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به اینکه کمتر از ۲۴ ساعت پس از تصویب قطعنامه سال گذشته شورای حکام در ژوئن ۲۰۲۵، رژیم اسرائیل و آمریکا اقدام به حمله غیرقانونی علیه تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان ایران نموده و جمع زیادی از مردم ایران را به شهادت رساند، این پرسش را مطرح کرد که آیا آژانس بار دیگر قرار است به ابزاری برای توجیه تعرض علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز تبدیل شود؟

عراقچی در این نامه تأکید کرده است که حامی اصلی پیش‌نویس قطعنامه، خود منشأ بحرانی است که اکنون مدعی رسیدگی به آنهاست. وی با اشاره به حملات متعدد آمریکا و رژیم اسرائیل علیه تأسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و همچنین ترور دانشمندان هسته‌ای ایرانی و اعضای خانواده آنان از ژوئن ۲۰۲۵ تاکنون، این اقدامات شنیع را بی‌سابقه در تاریخ آژانس دانست و تصریح کرد که چنین حملاتی پیامدهای گسترده‌ای برای نظام حقوق بین‌الملل، امنیت و صلح جهانی، رژیم عدم اشاعه و اجرای پادمان‌های آژانس به همراه داشته است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین با انتقاد از محتوای پیش‌نویس قطعنامه آمریکا خاطرنشان کرد که این متن صرفاً بر پیامدهای تحولات اخیر تمرکز کرده و عمداً از اشاره به عوامل و ریشه‌های اصلی شکل‌گیری شرایط کنونی خودداری می‌کند.

عراقچی با اشاره به مسئولیت اعضای شورای حکام در تصمیم‌گیری درباره این تحرک مجرمانه آمریکا، تصریح کرد که رأی کشورهای عضو نه تنها بر پرونده جاری ایران بلکه بر اعتبار، استقلال و آینده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین معاهده منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) تأثیرگذار خواهد بود.

وی از اعضای شورای حکام خواست با هوشیاری، بی‌طرفی و رویکردی مسئولانه به این موضوع بنگرند و اجازه ندهند آژانس بار دیگر به ابزار سیاسی آمریکا تبدیل شود.

وزیر امور خارجه ایران در بخش دیگری از این نامه با یادآوری خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸، اقدامات نظامی علیه ایران در میانه روندهای دیپلماتیک و حملات گسترده به تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان را نشانه‌ای از بی‌اعتنایی واشنگتن به تعهدات بین‌المللی خود دانست و از اعضای شورای حکام خواست با مخالفت با این قطعنامه، از پیچیده‌تر شدن شرایط جلوگیری کنند.

نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم‌اکنون در وین در حال برگزاری است و آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را علیه جمهوری اسلامی ایران برای بررسی و تصمیم‌گیری به اعضای این شورا ارائه کرده است.

صداوسیما: حمله تروریستی آمریکا به دو مخزن آب در سیریک
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۲:۱۶

صداوسیما اعلام کرد: در پی حمله امشب دشمن آمریکایی به سیریک، ۲ مخزن آب بخش بمانی مورد اصابت قرار گرفته و آب آشامیدنی این بخش قطع شده است.

صداوسیما: هیچ بندر تجاری در قشم هدف پرتابه های دشمن قرار نگرفته
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۲:۱۶

صداوسیما اعلام کرد: 

هیچ بندر تجاری در جزیره قشم هدف پرتابه های دشمن قرار نگرفته است.

در پی شنیده شدن ۶ انفجار در قشم برخی کانال های خبری از حمله به یک بندر تجاری در قشم خبر داده بودند.

عراقچی: آمریکا با وجود شکست‌هایش، تصمیم گرفت اراده ما را بیازماید؛ نیروهای مسلح قدرتمند ما هیچ حمله یا تهدیدی را بی‌پاسخ نخواهند گذاشت
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۲:۰۵

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران نوشت:

آمریکا با وجود شکست‌هایش در میدان نبرد، تصمیم گرفت اراده ما را بیازماید.

نیروهای مسلح قدرتمند ما هیچ حمله یا تهدیدی را بی‌پاسخ نخواهند گذاشت.

اگر خواهان امنیت هستید، منطقه ما را ترک کنید.

تاریخ خلیج فارس فصل‌های زیادی درباره سرنوشت شوم بیگانگان متجاوز دارد.

ادعای پولیتیکو: بعد از حملات امشب آمریکا به ایران، ترامپ همچنان معتقد است که توافق با تهران نزدیک است
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۵۸

پولیتیکو نوشت: یک مقام ارشد کاخ سفید ادعا کرد که دونالد ترامپ همچنان معتقد است توافق صلح با ایران نزدیک است، حتی در حالی که ایالات متحده امشب حملات تلافی‌جویانه‌ای علیه ایران انجام داد.

این مقام گفت: «هیچ چیز وضعیت کنونی توافق را تغییر نمی‌دهد.»

 این مقام تأکید کرد که توافق با تهران «هنوز نزدیک است.»

صداوسیما: موج حملات آمریکایی‌ها در جنوب فروکش کرد؛ وضعیت آرام است
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۴۹

صداوسیما اعلام کرد: موج حملات آمریکایی ها در جنوب فروکش کرده است و بعد از اقدامات خصمانه در قشم، سیریک و جاسک و کوه مبارکه جاسک، هم اکنون وضعیت آرام گزارش می شود.

مقام امنیتی اسرائیلی: در پی حمله آمریکا به ایران، تحولات را زیر نظر داریم
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۴۸

کانال کان به نقل از یک مقام امنیتی اسرائیلی اعلام کرد: تحولات را در پی حمله آمریکا به ایران زیر نظر داریم.

صداوسیما: سید مجید موسوی هیچ صفحه‌ای در توییتر ندارد
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۴۸

صداوسیما اعلام کرد سید مجید موسوی فرمانده هوافضای سپاه هیچ صفحه‌ای در توییتر ندارد.

صداوسیما خبر فارس را تکذیب کرد: تا این لحظه حمله‌ای به میناب انجام نشده
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۴۲

صداوسیما خبر فارس را تکذیب و اعلام کرد: برخی کانالها از حمله هوایی به نقطه ای در میناب خبر دادند که پیکیری خبرنگار ما از محمد رادمهر فرماندار میناب نشان می دهد تا این لحظه حمله ای به شهر گزارش نشده است.

ادعای مقام آمریکایی به سی‌ان‌ان: حملات امشب آمریکا مانع مذاکرات با ایران نخواهد شد!
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۴۰

یک مقام آمریکایی در گفت و گو با سی‌ان‌ان مدعی شد: حملات جدید به منزله یک شلیک هشدارآمیز به ایران است و ایالات متحده معتقد است این حملات مانع مذاکرات برای پایان دادن به جنگ نخواهد شد!

قیمت نفت ۹۲.۳۰ دلار
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۳۶

قیمت نفت به ۹۲.۳۰ دلار افزایش یافت.

تسنیم: ایران به تجاوز آمریکا پاسخ خواهد داد
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۳۴

خبرگزاری تسنیم نوشت: ایران به تجاوز آمریکا پاسخ خواهد داد.

ادعای مقام آمریکایی: حملات علیه ایران همچنان ادامه دارد
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۱۸

یک مقام آمریکایی در گفتگو با الجزیره ادعا کرد که نیروهای آمریکایی به انجام حملاتی علیه ایران برای دفاع از خود ادامه می‌دهند و عملیات هنوز در جریان است.

صداوسیما: اصابت پرتابه دشمن به دو نقطه در جاسک و کوه مبارکه
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۱۶

صداوسیما خبر داد که دو نقطه در جاسک و کوه مبارکه مورد اصابت پرتابه دشمن قرار گرفته است.

ادعای ترامپ: پاسخ به ایران به خاطر سرنگونی یک بالگرد باید بسیار قوی و محکم باشد
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۱۵

دونالد ترامپ در گفت‌وگو با ای‌بی‌سی نیوز ادعا کرد:

«فکر می‌کنم پاسخ دادن بسیار مهم است. آنها یک بالگرد را سرنگون کردند و ما همین الان در حال پاسخ دادن هستیم.

این پاسخ به کاری است که آنها دیشب با بالگرد ما کردند، و من معتقدم پاسخ باید بسیار قوی، بسیار محکم باشد و این همان پاسخی است که داده می‌شود.»

مهر: صدای انفجار در اطراف بندرعباس نیز شنیده شد
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۱۲

خبرگزاری مهر نوشت: صدای انفجار در اطراف بندرعباس نیز شنیده شد.

صداوسیما: در سیریک اصابت یک پرتابه تایید شده اما مکان و نحوه اصابت مشخص نشده / ۶ صدای انفجار در قشم / ظاهراً این پرتابه ها از جنگنده شیلک شده
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۰۶

صداوسیما اعلام کرد: 

در سیریک اصابت یک پرتابه تایید شده اما مکان و نحوه اصابت مشخص نشده است.

به گفته یک منبع آگاه، ۶ صدای انفجار در قشم شنیده شده که بر اثر پرتابه های دشمن بوده است.

 ظاهراً این پرتابه ها از جنگنده شیلک شده است.

تکمیلی /

صداوسیما ساعتی بعد اعلام کرد که هیچ بندر تجاری در جزیره قشم هدف پرتابه های دشمن قرار نگرفته است.

فارس: صدای چند انفجار در کوهستک، سیریک و میناب
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۱:۰۱

فارس نوشت: دقایقی پیش صدای چند انفجار در مناطق شرقی هرمزگان از جمله در کوهستک و سیریک و میناب شنیده شد.

ادعای سنتکام: حملات خود علیه ایران در پاسخ به سرنگونی یک بالگرد آپاچی آمریکا را آغاز کردیم / این عملیات، پاسخی متناسب با اقدام ایران است
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۰:۵۱

ادعای فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام):

نیروهای سنتکام، به دستور فرمانده کل قوا، حملات دفاعی خود را علیه ایران از ساعت ۵ بعدازظهر به وقت شرقی امروز، در پاسخ به سرنگونی یک بالگرد ارتش آمریکا از نوع آپاچی در دیروز، آغاز کردند.

این عملیات، پاسخی متناسب با اقدام غیرموجه ایران است.

مهر: صدای انفجارهایی در محدوده بندر سیریک شنیده شد
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۰:۴۶

مهر نوشت: ساکنان محلی بندرسیریک از شنیده شدن صدای انفجار‌هایی در محدوده این شهرستان خبر دادند.

شامگاه سه شنبه، صدای انفجار‌هایی در محدوده شهرستان سیریک از سوی منابع محلی و ساکنان بندر سیریک و روستاهای اطراف  گزارش شده است.

بر اساس این گزارش، هنوز ماهیت این صداها به طور دقیق مشخص نیست و هیچ‌ یک از نهادهای رسمی  نظامی و انتظامی تا این لحظه درباره علت وقوع این صداها اظهارنظری نکرده‌اند.

خبرنگار کانال ۱۴ اسرائیل: پیش‌بینی‌ من این است که ترامپ در پاسخ به سرنگونی بالگرد آمریکایی، یک حمله جزئی و نمادین انجام خواهد داد
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۰:۴۰

تامیر موراگ خبرنگار کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی نوشت:

پیش‌بینی‌ من این است هرچند صمیمانه امیدوارم اشتباه کنم؛ ترامپ در پاسخ به سرنگونی بالگرد آمریکایی، یک حمله‌ی جزئی و نمادین انجام خواهد داد، مثبت یک ایستگاه راداری و چند سکوی پرتاب ضدموشکی در منطقهٔ تنگه‌ی هرمز، یا چیزی مشابه. 

یعنی حملاتی از جنس همان حملاتی که قبلاً هم بیش از یک بار در جریان آتش‌بس دیده‌ایم، نه چیزی که جنگی را شعله‌ور کند.

خبرنگار کانال ۱۲ اسرائیل: ترامپ مطمئن نیست که نتانیاهو دوباره در انتخابات شرکت کند
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۰:۳۸

آمیت سیگال خبرنگار کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی نوشت: ترامپ مطمئن نیست که نتانیاهو دوباره در انتخابات شرکت کند و می گوید: «این یک سوال بی‌پاسخ است. نمی‌دانم، او دوره کاری شگفت‌انگیزی داشته. آیا می‌خواهد ادامه دهد؟»

گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران و لبنان
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۰:۲۷

الحدث نوشت: نتانیاهو و ترامپ امشب درباره ایران و لبنان تلفنی گفت‌وگو کردند.

اظهارات یک نماینده علیه مواضع رسمی کشور / رسانه‌های بین‌المللی توییت نماینده مجلس را تایید ادعای ترامپ تلقی کردند
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۰:۲۶

در حالی‌که معاون وزیر خارجه ایران و صداوسیما تصریح کرده‌اند که «ایران پشت حمله به بالگرد آمریکایی آپاچی نیست و هیچ هدفگیری عمدی از سوی ایران علیه بالگرد آمریکایی در بالای تنگه هرمز صورت نگرفته است»، یک نماینده‌ی مجلس، اظهاراتی به زبان آورده که در رسانه‌های بین‌المللی بازتاب داشته و به عنوان تایید ادعای ترامپ از آن یاد شده است. 

به گزارش «انتخاب»، ابراهیم رضایی که سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز است، در توییتی به زبان فارسی و انگلیسی، جملاتی مطرح کرده که حکایت از تایید اقدام نظامی ایران است. 

او نوشته است: «دست ان رزمنده ای که در تنگه هرمز با سرنگونی هلیکوپتر امریکایی (همچون شهید نادر مهدوی) سیلی دیگری به شیطان زد را می بوسیم، از او به عنوان یک قهرمان تجلیل خواهیم کرد.»

امید می رود نهادهای مسئول در راستای سیاست رسانه‌ای واحد، به  افراد فاقد اطلاعات نظامی-سیاسی که تلاش دارند در این بزنگاه، با استفاده از یک جایگاه حقوقی-حاکمیتی، منافع شخصی-گروهی خود را دنبال کنند، تذکر داده و آن‌ها را از اظهارنظر و ابراز وجود‌های مُضر، منع کنند.

 

منبع آگاه نظامی: در ۲۴ ساعت گذشته، هیچ عملیات نظامی هجومی هوایی در تنگه هرمز انجام نشده
۱۴۰۵/۰۳/۲۰ - ۰۰:۱۰

تسنیم به نقل از منبع آگاه نظامی نوشت: هیچ عملیات نظامی هجومی هوایی در تنگه هرمز در ۲۴ ساعت گذشته انجام نشده است.

ترامپ درباره سقوط بالگرد آپاچی: مسئله خیلی مهمی نیست
۱۴۰۵/۰۳/۱۹ - ۲۳:۴۵

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا در گفتگو با وال‌استریت ژورنال، درباره حادثه سقوط بالگرد آپاچی گفت که "مسئله خیلی مهمی نیست" و افزود که خلبان حالش خوب است.

معاون وزیر خارجه ایران: تهران پشت حمله به بالگرد آمریکایی آپاچی نیست
۱۴۰۵/۰۳/۱۹ - ۲۳:۲۵

معاون وزیر خارجه ایران در گفتگو با الجزیره گفت که تهران پشت حمله به بالگرد آمریکایی آپاچی نیست و هیچ هدفگیری عمدی از سوی ایران علیه بالگرد آمریکایی در بالای تنگه هرمز صورت نگرفته است.
 
به گزارش «انتخاب»؛ بخشهایی از اظهارت وی به شرح زیر است:
 
ایران پشت حمله به بالگرد آمریکایی آپاچی در بالای تنگه هرمز نیست.
 
این احتمال وجود دارد که چنین حوادثی به دلیل فضای پرتنش در تنگه هرمز به صورت غیرعمد رخ دهند.
 
هیچ هدفگیری عمدی از سوی ایران علیه بالگرد آمریکایی در بالای تنگه هرمز صورت نگرفته است.

ادعای عجیب ترامپ: ما احتمالاً در بازسازی [خرابی‌های جنگ در ایران] مشارکت خواهیم کرد
۱۴۰۵/۰۳/۱۹ - ۲۲:۳۶

ترامپ در گفت و گو با ABC در ادعایی عجیب و غریب درباره ایران گفت: «یک نفر باید همه آن زیرساخت‌ها را بسازد، پل‌های جدید، فلان چیز جدید، نیروگاه‌های جدید... آنها از یک تریلیون دلار صحبت می‌کنند، احتمالاً بیشتر... به همین دلیل است که ما احتمالاً در بازسازی مشارکت خواهیم کرد. اما، ما نصف نفتشان را می‌گیریم.»

نظرات بینندگان