کد خبر: ۹۳۲۵۶۳
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۱۲ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۵

کیگو هیگاشینو، نویسنده ژاپنی رمان‌های معمایی درگذشت

کیگو هیگاشینو - نویسنده ژاپنی و خالق رمان‌های معمایی پیچیده - در ۶۸ سالگی درگذشت.
ژاپنی
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: کیگو هیگاشینو - نویسنده ژاپنی و خالق رمان‌های معمایی پیچیده - در ۶۸ سالگی درگذشت.

«کیگو هیگاشینو»، نویسنده پرکار ژاپنی که بیشتر به خاطر رمان‌های معمایی پرفروش خود شناخته می‌شود و به دلیل طرح‌های داستانی پیچیده و خلاقیتش تحسین شده است، در سن ۶۸ سالگی درگذشت.

این خبر روز دوشنبه از طریق حساب رسمی او در شبکه اجتماعی «ایکس» اعلام شد. در این اطلاعیه آمده است که «هیگاشینو» بامداد روز پنج‌شنبه بر اثر سرطان روده بزرگ درگذشت.

«ژاپن تایمز»‌ نوشت: مراسم تشییع و خاکسپاری این نویسنده به‌صورت خصوصی برگزار شد و یک روز پس از اعلام خبر درگذشت «هیگاشینو»، شماری از کتاب‌فروشی‌های سراسر ژاپن با نمایش ویترین‌ها و بخش‌های ویژه، به این نویسنده ادای احترام کردند.

*

«هیگاشینو» در طول زندگی خود ۱۰۶ کتاب نوشت و  بیشتر با رمان «فداکاری مظنون ایکس» (The Devotion of Suspect X) در میان خوانندگان انگلیسی‌زبان شناخته می‌شود. این نویسنده در سال ۲۰۰۶ برای همین اثر، موفق به دریافت جایزه معتبر «نائوکی» شد و همچنین «جایزه هونکاکو برای رمان معمایی» را نیز دریافت کرد که البته این دو جایزه فقط نمونه‌هایی از جوایز و نامزدی‌های پرشماری است که «هیگاشینو» در طول زندگی حرفه‌ای خود به دست آورد.

«هیگاشینو» که در سال ۱۹۵۸ میلادی در شهر اوساکا متولد شد، از کودکی به داستان‌های معمایی علاقه‌مند بود و تا پایان عمر به نوشتن ادامه داد.

او در ابتدا به‌عنوان مهندس در شرکت تولید قطعات خودرو دنسو (Denso) مشغول به کار بود، اما در اوقات فراغت همچنان داستان می‌نوشت.

در سال ۱۹۸۵ میلادی، وقتی ۲۷ ساله بود، رمان منتشرنشده خود با عنوان «بعد از مدرسه» را برای شرکت در جایزه «Edogawa Rampo» ارسال کرد و برنده این جایزه شد. همان سال، این اثر به‌عنوان نخستین رمان او منتشر شد.

محبوب‌ترین آثار او به زبان‌های متعددی ترجمه شدند و اقتباس‌های سینمایی و تلویزیونی فراوانی از آن‌ها ساخته شد.

او در یکی از معدود مصاحبه‌هایش با «وال‌استریت ژورنال» در سال ۲۰۱۱ گفته بود: «بعضی نویسندگان می‌خواهند خوانندگانشان را تحت تاثیر احساسات قرار دهند، بعضی دیگر می‌خواهند جمله‌های زیبا بنویسند. اما من می‌خواهم خوانندگانم مدام از ایده‌هایم غافلگیر شوند.»

بر اساس اعلام ناشرانش، تا سال ۲۰۲۳ فقط در ژاپن بیش از ۱۰۰ میلیون نسخه از کتاب‌های هیگاشینو به فروش رسیده بود.

اما او در خارج از ژاپن نیز مخاطبان بسیار گسترده‌ای پیدا کرد؛ به‌ویژه در چین که ترجمه آثارش بارها در صدر فهرست کتاب‌های پرفروش قرار گرفت.

پس از انتشار خبر درگذشت او، کاربران شبکه‌های اجتماعی چین و همچنین رسانه‌های دولتی این کشور، با انتشار پیام‌هایی از او یاد کردند و مهارتش در داستان‌پردازی و شخصیت‌پردازی را تحسین کردند. طرفداران و همکاران او نیز در شبکه‌های اجتماعی پیام‌های تسلیت بسیاری منتشر کردند.

قرار است که رمان جدید او با عنوان «خاطره جاودان» ماه آینده منتشر شود.

نظرات بینندگان
captcha